19 Σεπ 2021

2021 γυμναστική και χαμόγελο

Γράφοντας για μπλογκ στο τουιτερ, συνειδητοποίησα ότι δεν έχω γράψει ούτε ένα ποστ φέτος και σχεδόν φεύγει το 2021.

Σε συνέχεια λοιπόν του τελευταίου ποστ της προηγούμενης χρονιάς θέλω και πάλι να γράψω για την κίνηση και συγκεκριμένα για τη γυμναστική.

Μετά την απώλεια κάμποσου βάρους και έχοντας γίνει συνήθεια το καθημερινό περπάτημα το 2020, φέτος έβαλα στο πρόγραμμα και την γυμναστική. Λίγα βαράκια, λίγη γυμναστική για πόδια και κοιλιακούς. Όσο περνάει ο καιρός προσπαθώ να αυξήσω σταδιακά όλα όσα κάνω. Ναι, είναι για να βοηθήσουν στη σύσφιξη, αλλά και γιατί μου αρέσει όλο και πιο πολύ αυτή η διαδικασία.

Όσοι με ξέρουν θα καταλάβουν πόσο αντίθετο ακούγεται αυτό με μένα που σαν μαθήτρια μισούσα τη γυμναστική και έκανα όσο το δυνατόν λιγότερη προσπάθεια, αποφεύγοντας σε κάθε ευκαιρία.

Όσο πιο ελαφριά όμως είσαι κι όσο πιο πολύ κινήσε τόσο πιο πολύ θέλεις. Εκτός από αυτό η ενέργεια που σου δίνει κι η αλλαγή στη διάθεση είναι εγγυημένα και δύσκολο να τα πετύχεις με οποιοδήποτε άλλο τρόπο.

Όπως και να έχει μόνο η γυμναστική είναι το θετικό και αυτής της χρονιάς. Το 2021 είναι μια ακόμα δύσκολη από πάρα πολλές απόψεις, χρονιά κι ειλικρινά δεν έχω πια πολλές ελπίδες ούτε για την επόμενη.

Ο κορονοϊος ήρθε για να μείνει κι έχει αφαιρέσει τη χαρά από τα πάντα σχεδόν.

Δεν ήταν εύκολη ή τέλεια η ζωή πριν τον κορονοϊο απλά τώρα έχει αποκτήσει μια χροιά έντονης απελπισίας. Ειδικά τα παιδιά θα πληρώσουν το τίμημα του για πολλά χρόνια κι ήδη έχουν χάσει μεγάλο μέρος της παιδικότητας και της ανεμελιάς που είχαν.

Με άλλα λόγια εμείς οι μεγάλοι τα έχουμε κάνει μαντάρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...