13 Νοε 2010

Κωνσταντίνα Κούνεβα-Χωρίς φρούρηση!

Βρήκα περσινή ανάρτηση μου με συνέντευξη της Κωσνστατίνας Κούνεβα κι αναρωτήθηκα τι κάνει. Ανακάλυψα ότι έχει βγει απ'το νοσοκομείο αλλά έχει πολλά χειρουργεία ακόμα μπροστά της. Εξακολουθεί να είναι αγωνίστρια ευτυχώς και να λυπάται τους άνανδρους που τις επιτέθηκαν και παραμένουν ασύλληπτοι. Το χειρότερο είναι ότι η υπόθεση λόγω ελλειπούς έρευνας μπήκε στο αρχείο!

Και το τραγικό είναι ότι της έκοψαν και την όποια φρούρηση είχε. Δηλαδή της έδωσαν ένα σπίτι και την ξεφορτώθηκαν χωρίς να βρουν τους δράστες, χωρίς να την προστατεύσουν για όσο καιρό χρειάζεται. Άλλους κι άλλους τους προστατεύει η αστυνομία αλλά όχι μια γυναίκα που πραγματικά το χρειάζεται. Κι ο κόσμος σε γενικές γραμμές την έχει ξεχάσει. Ελάχιστοι πια βάζουν λεφτά στο λογαριασμό που είχε ανοιχτεί για στήριξ της, το λέει η ίδια σε συνέντευξη της στην Ελευθεροτυπία το Φεβρουάριο του 2010.

Τέτοιες περιπτώσεις δεν πρέπει να τις ξεχνάμε ποτέ. Αυτό που συνέβηκε σ'αυτή τη γυναίκα δείχνει ξεκάθαρα και χωρίς υπεκφυγές πως ακριβώς δουλεύει το σύστημα.

Προσωπικά δεν έχω τη δική της μεγαλοψυχία και μισώ όλους όσοι είναι άμεσα ή έμμεσα υπεύθυνοι για όσα τραβά. Ελπίζω να έχει κουράγιο να παλεύει και να μεγαλώσει το παιδί της όπως ακριβώς θέλει. Αν και δεν έχει ανάγκη από τις ευχές μου το ξέρω. Είναι μαχητής και στη ζωή κερδίζουν όσοι δε φοβούνται τις μάχες.

12 σχόλια:

  1. Δεν θα ξεχάσω την συνέντευξη που έδωσε στον Σ.Θεοδωράκη, όταν ακόμα ήταν στο νοσοκομείο.
    Πόση δύναμη ψυχής, καλλιέργειας, μαχητικότητας..
    Οτι είναι άξιο θαυμασμού κουκουλώνεται να μην ευωδιάζει...
    Οτι αντιστέκεται το φιμώνουν και το ξεχνούν..

    Στο αρχείο οι πράξεις των αχρείων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ δεν φυλάνε κατοίκους τεσσάρων περιοχών που υποφέρουν απ' την εγκληματικότητα και τους έχουν αφήσει στο έλεος, θα φυλάξουν έναν; Δυστυχώς είμαστε μπουρδέλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/11/10, 1:12 μ.μ.

    Πρόσφατα είδα συνέντευξή της στην εκπομπή "ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ", κι αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση, είναι (όπως ακριβώς το είπες κι εσύ) η Μεγαλοψυχία της, σε ερώτηση του δημοσιογράφου "Τι σκέφτεστε για τον άνθρωπο που σας το έκανε αυτό" η απάντηση ήταν.... "Στενοχωριέμαι και λυπάμαι και για εκείνον, γιατι είδα τις τύψεις στα μάτια μου, ειδα οτι δεν ήθελε να το κάνει, ποιος ξέρει τι ζωη θα κάνει τώρα"...
    Μπράβο της, και για αυτή της τη στάση και για όλα...
    Καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδώ στις καλές της εποχές και δεν νοιάστηκε για κανέναν αυτή η χώρα! Τώρα θα νοιαστεί που είναι ένα βήμα πριν τον τάφο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χάος, χάλια, χαμένα ρούχα, όλοι τους...
    καλησπέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντιγόνη μου αυτή η συνέντευξη με σημάδευσε. Δύναμη ψυχής, θάρρος, γενναιότητα. Όλα όσα μου λείπουν. Τη θαυμάζω αφάνταστα.
    Όπως λες κι εσύ
    Στο αρχείο οι πράξεις των αχρείων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κίρκη μου φυλάνε κάτι πρώην προέδρους και πρώην βουλευτές και πρώην διάφορους που δε φτάνει που τρώνε συνέχεια κλέβουν και την ασφάλεια του πολίτη. Αηδία η κατάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Lilium μπράβο χίλιες φορές μπράβο για όλα όσα άντεξε. Μας διδάσκει τόσα πολλά με τη στάση ζωής της όχι με τα λόγια αλλά με τις πράξεις της.

    Καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Lilith μου επειδή δε νοιάζονται οι άλλοι δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να νοιαζόμαστε εμείς.
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΦΟΥΛΗ μου όντως δεν έχουν υπόθεση!
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φιλενάδα ακριβώς τέτοιες περιπτώσεις δείχνουν πως δουλεύει το σύστημα... Οι αθώοι φίνονται τα εύκολα θύματα και κανένας δεν μπορεί να τους προστατέψει... δίνετε μετά λίγη δημοσιότητα και ακολούθως τα θύματα και πάλι στην λήθη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ελένη μου πόσο δίκιο έχεις. Η δημοσιότητα μάλιστα δίνει και άλλοθι στην κοινωνία ότι ασχολήθηκε, βοήθησε, έκανε ότι μπορούσε - ενώ κάτι τέτοιο ισχύει μόνο για το μικρό διάστημα που δίνεται δημοσιότητα κι όταν τα φώτα σβήσουν όλοι, κοινωνία και κράτος ξεχνούν και σφυρίζουν αδιάφορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...