6 Αυγ 2010

Η Λίζα κι εγώ ΙΙ

(συνέχεια από εδώ)

Όταν η Αλίκη και η Λίζα άρχισαν να κάνουν παρέα χωρίς να'μαι κι εγώ παρόν, φάνηκε απ'την αρχή ότι δεν ταίριαζαν. Συχνά μου έλεγε με το νι και με το σίγμα η Αλίκη τι γινόταν όποτε έβγαιναν, γεγονότα που εγώ συχνά ανεχόμουν, αλλά την Αλίκη την εκνεύριζαν. Η Λίζα απ'τη μεριά της είχε τα δικά της παράπονα για την Αλίκη. 

Όταν εγώ ερχόμουν για διακοπές άκουγα εκατέρωθεν μουρμούρα, αλλά όχι τίποτα σοβαρό. Η εισήγηση μου στην Αλίκη που'ναι πιο συγκαταβατικό και συνεργάσιμο άτομο, ήταν να δίνει τόπο στην οργή ή να μην κάνει παρέα μαζί της αν δεν ταίριαζαν. Ήταν όμως μια φάση που απ'τη μια η Αλίκη δεν είχε άλλες παρέες γιατί δεν είχε και πολύ καιρό που γύρισε από Αθήνα, ενώ απ'την άλλη η Λίζα δεν είχε άλλη να την στηρίξει εκείνο το διάστημα. Έτσι, παρόλη την ένταση συνέχισαν να κάνουν παρέα.

 Η αποκορύφωση όλου του κλίματος δεν άργησε να έρθει. Όταν ήρθα για διακοπές το καλοκαίρι εκείνο συναντιόμασαν κι οι τρεις αλλά η Λίζα έβλεπε ότι ήμουν πιο κοντά στην Αλίκη αφού είχαμε μοιραστεί πολλά απ'τη μια κι απ'την άλλη είχαμε τον ίδιο ή παρόμοιο τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς. Αυτό δεν το ανεχόταν με τίποτα γιατί πίστευε ότι μιας και ήταν πιο παλιά μου φίλη είχα περισσότερη υποχρέωση κατά κάποιο τρόπο απέναντι της. 

Αρχικά προσπάθησα να μην συναντιέμαι και με τις δυο ταυτόχρονα. Η ένταση μεταξύ τους έφτιαχνε ένα αρνητικό κλίμα που χάλαγε σχεδόν κάθε έξοδο ή συνάντηση.  Στην πορεία όμως αυτό φάνηκε να είναι πρακτικά αδύνατο. Δεν άργησε όμως το θέμα να λυθεί.

Ένα απόγευμα κι ενώ είχα μιλήσει νωρίτερα με την Αλίκη για μια διαφορά της με Λίζα, με παίρνει η Λίζα κι ούτε λίγο ούτε πολύ μου θάβει καθαρά και ξάστερα, χωρίς μισόλογα κι υπεκφυγές την Αλίκη. Εγώ προσπάθησα να της πω να μην είναι απόλυτη αλλά ήταν ανένδοτη και δεν άκουγε κανένα. Αυτό το θάψιμο το έκανε ενώ ήξερε πολύ καλά πόσο καλές φίλες ήμασταν με την Αλίκη, πως μας έδινε αδελφική φιλία κι όλα τα σχετικά. Στα πολλά νευρίασα και της είπα να μην με ξαναενοχλήσει. Στο μεταξύ είχε έλθει κι η Αλίκη στο σπίτι μου και την ενημέρωσα για τα καθέκαστα. 

Όταν έμαθε τη συμπεριφορά της Λίζας μου είπε ότι δεν την εξέπληξε καθόλου που την έθαβε και πως ανακουφίστηκε που έφτασε ως τα άκρα η Λίζα γιατί έδειξε απροκάλυπτα τον χαρακτήρα της. Από τότε η Αλίκη κι εγώ αποτραβηκτήκαμε από την Λίζα και συνεχίσαμε τη φιλία μας.

-------------------------------------------------------

Από όλα τα πιο πάνω έχουν περάσει αρκετά χρόνια. Σκέφτομαι κι αναρωτιέμαι κατά καιρούς που είναι και τι κάνει η Λίζα. Στην πορεία συνειδητοποίησα πως δεν άξιζε τη φιλία μου, όμως όσο καιρό ήμασταν φίλες (έστω κι αν έδινα πιο πολλά απ'όσα έπερνα) πάντα ένιωθα ότι κάτι βαθύ μας ένωνε. Ίσως γιατί, αν περνούσε λίγος καιρός να τη δω την ονειρευόμουν και κάθε φορά το όνειρο περιείχε στοιχεία της πραγματικότητας που για κάποιο λόγο δεν είχε μοιραστεί μαζί μου. 

Αφορμή κι αυτών των αναρτήσεων είναι ένα όνειρο που την είδα πρόσφατα, μετά από 5 χρόνια και βάλε.

12 σχόλια:

  1. Κοίτα να δεις. Το οτι η Λίζα ήταν εξοργισμένη και σε πήρε να σου "θάψει" την Αλίκη δεν είναι και έγκλημα ικανό να χαλάσει μια φιλία χρόνων. Σκέψου μόνο πως είχε την ανάγκη να εκτονωθεί κάπου και δεν μπορούσε να σκεφτεί καταλληλότερο άνθρωπο από 'σένα! Και δεν το βρίσκω και τόσο "βρώμικο" το οτι έθαψε την Αλίκη, δεν έθαψε η κοπέλα καμια φίλη της, έθαψε κάποια που αντιπαθούσε. Ακόμα κι αν τυχαίνει να είναι φίλη σου η Αλίκη, δεν έπρεπε να προδώσεις τη Λίζα. Για μένα ένα τέτοιο γεγονός δε θα χάλαγε μια τόσο δυνατή φιλία, αλλά το οτι σε εσένα τη χάλασε, ίσως σημαίνει οτι δεν την ήθελες πια και τόσο για παρέα σου τη Λίζα.
    Αυτά από μένα!
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω ζήσει κι' εγώ μια τέτοια ιστορία με την "τρίτη" που μπαίνει ανάμεσα σε δυο φίλες.
    Αυτή η... τριπλή σχέση, σπάνια πετυχαίνει.
    Στη δική μου περίπτωση, η κοπέλα αυτή μονοπώλησε το ενδιαφέρον της φίλης μου (και όχι το δικό μου, απομακρύνθηκα εντελώς) για ένα καλοκαίρι, αλλά μετά έδειξε τα true colours της και έφυγε όπως ήρθε.
    Γι' αυτό σου είχα γράψει στο σχόλιο του πρώτου μέρους ότι φαντάζομαι το τέλος... :)
    Κατά τη γνώμη μου, έπραξες καλά.
    Το ότι ένιωθες ότι κάτι βαθύ σας ένωνε... Ποιος ξέρει; Perhaps is karma! :)))

    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ασχημο υπνο κανεις χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόσες φίλες είχε η Λίζα?

    Υπάρχουν πλάσματα που γαντζώνονται από κάποιον και τον θέλουν με αποκλειστικότητα.
    Τον πνίγουν και μόνο ζητάνε..
    Και όταν τα κάνουν θάλασσα γίνονται κολλητοί με άλλους.
    Αυτές τις ξαφνικές φιλίες δεν τις εμπιστεύομαι...

    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν !!νομίζω ότι δεν έχασες εσύ αλλά εκείνη!!
    καλημέρα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εχουν περασει καν και καν λιζες απο τις ζωες ολων μας,αλλα εφυγαν ευτυχως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Marsy μου δεν έχεις άδικο. Ίσως να με είχε παρακουράσει και το θάψιμο να ήταν η αφορμή κι όχι η αιτία του τέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Lilith ίσως να έπραξα καλά γιατί ύστερα από αρκετά χρόνια με είχε κουράσει. Δεν είμαι εντελώς σίγουρη.
    Αφού το'χεις περάσει κι εσύ ξέρεις τι συμβαίνει από πρώτο χέρι. Στους δυο τρίτος δε χωρεί, ειδικά όταν προσπαθεί να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του ενός εις βάρος του άλλου. Δε λέω ότι 3 άτομα δεν μπορούν να κάνουν ταυτόχρονα καλή παρέα. Απλά πρέπει να μην γέρνει η ζυγαριά απ'τη μια ή την άλλη μεριά. Παίζει ρόλο αν ξεκινήσουν και τα 3 μαζί ή αν γνωριστούν στην πορεία και πως συμπεριφέρονται μεταξύ τους.

    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. lefos που το ξέρεις;! χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιαγιά Αντιγόνη ακριβώς αυτό έκανε: γαντζωνόταν. Εκείνη την περίοδο είχε μόνο μια φίλη αλλά είχε παντρευτεί κι απομακρυνθεί. Θυμάμαι ότι τη ζήλευε κι εκείνη και την κακολογούσε αρκετά κι αναρωτιόμουν κάθε φορά αν το ίδιο έκανε κι εναντίον μου σε άλλους (π.χ. τη μάνα της που της τα έλεγε όλα συνήθως).

    Εχεις απόλυτο δίκιο να μην της εμπιστεύεσαι. Η φιλία κτίζεται με τον καιρό. Είναι σαν ένα κλαράκι που φυτεύεις. Δε γίνετια δέντρο από τη μια στιγμή στην άλλη θέλει καιρό και φροντίδα για να μεγαλώσει.

    Πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΦΟΥΛΗ μου μάλλον έχασε εκείνη απ'τη συμπεριφορά της, όχι μόνο τη συγκεκριμένη αλλά τη γενική.

    Καλή σου μέρα!

    υγ. δυστυχώς ξέχασα το τηλ σου σπίτι κι έτσι δεν μπόρεσα να σε πάρω να βρεθούμε όταν ήρθαμε στο πανέμορφο νησί σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. stella ευτυχώς τελικά έχεις δίκιο. μακριά από μας ε; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...