26 Ιαν 2012

La la la trela k kordela

Γιουροβιζιονική βραδιά χθες με την επιλογή του τραγουδιού που θα στείλουμε φέτος στο διαγωνισμό. 

Καταρχάς το τραγούδι που επιλέγηκε καλό είναι. Η Ήβη Αδάμου με τη φωνή και την παρουσία της πιστεύω ότι όποιο κι αν είχε επιλεγεί θα το υποστήριζε άψογα, γιατί έχει αυτό το κάτι που την κάνει να ξεχωρίζει.

Στη συνέχεια να ευχαριστήσω θερμά το ρικ που φρόντισε για μια βραδιά γεμάτη γέλιο.. φορ ολ δε ρονγκ ριζονς. Να'στε καλά βρε ατιμούτσικα, μας σκέφτεστε κι εμας, μη μείνουμε από υλικό και δεν έχουμε να γράψουμε.

Με το που ξεκίνησε η εκπομπή...σσσσσσσσ ησυχία, μόνο εικόνα βλέπαμε και ήχο κανένα. Αναρωτιόμουν μπας κι έπαθε κάτι το κανάλι, ή η τηλεόραση, στο ζάπινγκ όμως τα άλλα κανάλια ακουγόντουσαν κανονικά... Επιστρέφω πίσω, μπααα άκρα του τάφου σιωπή και κάποιος με πολλά μαλιά να κατεβαίνει μια σκάλα και κάτι να λέει που θα είχα καταλάβει αν διάβαζα χείλη. Για κακή μου τύχη δεν διαβάζω. Μετά από κανένα 2λεπτο ήταν; 5λεπτό; Θα σας γελάσω και δε θέλω, ωωωωωω του θαύματος ακούγεται μια φωνή που αντιστοιχεί στο πυκνομάλλικο αγόρι.

Μιλάμε για τέτοιο πυκνό μαλλί που δεν έχω ματαξαναδεί, εντυπωσιάστηκα η γυναίκα. Και μαύρο κατάμαυρο πίσσα, κοράκι. Ευτυχώς το αγόρι ανάδειξε όχι μόνο το μαλλί αλλά και την κορμοστασία του  γιατί άλλαξε 5 διαφορετικά κουστούμια στη διάρκεια μιαμιση ωρίτσας συν ενός συνόλου πιο σπορ = σύνολο 6 εμφανίσεις. Ελπίζω μόνο όλες αυτές τις αλλαγές να μην τις πληρώσαμε εμείς οι φορολογούμενοι.. 


Αντιθέτως η τραγουδίστρια που θα ήταν πιο φυσικό κι αναμενόμενο να αλλάξει ρούχα συχνά, έβαλε δυο φορεματάκια όλα κι όλα. Το ένα μαύρο, όμορφο από τη μέση και πάνω και κοντό αναδείκνυε τα ωραία πόδια της.. αλλά (φυσικά κι υπάρχει αλλά είχατε καμιά αμφιβολία;) η φούστα ήταν τόσο φουσκωτή που της έκανε ένα ποπό διπλάσιο απ'ότι έχει. Το δεύτερο φορεμάτακι που φόρεσε για να πει τα τραγούδια ήταν ασημένιο και πάλι ωραίο απ'τη μέση και πάνω, κοντό για να αναδεικνύονται τα πόδια της... όμως όμως όμως είχε τόσο υλικό γύρω απ'τον πισινό που αυτή τη φορά της τον πενταπλασίαζε! Και προσέξτε μιλάμε για μια κοπέλα που δεν έχει θέμα στο συγκεκριμένο σημείο. Σκεφτείτε να βάλει αυτό το φόρεμα η J.Lo ή η Beyonce ξέρω γω. Ελπίζω στη Γιουροβίζιον να βάλει κάτι λιγότερο πεταχτοκολικό.. και περισσότερο κολακευτικό.

Σημαντικό στοιχείο της βραδιάς ήταν φυσικά το κοινό... κοινό; ή κενό; Γιατί ακόμα κι αυτοί που υποτίθεται είναι φαν της Γιουροβίζιον κι έχουν κι ειδικό σύνδεσμο κτλ είχαν ένα ενθουσιασμόοοοοο όσο αναψυκτικό που ΄χει χάσει όλο το ανθρακικό. Άκουγαν τα τραγούδια με την ίδια συμμετοχή που έχει ο ψόφιος κοριός, τα χέρια ακουμπησμένα στα πόδια και το βλέμμα κενό. Ούτε ένας να κουνιέται ελάχιστο. Ο πιο ενθουσιώδης, σπιρτόζος θεατής κτυπούσε παλαμάκια σε ρυθμό.. άλλου τραγουδιού! 

Αναμενόμενα όλα αυτά αν ισχύει αυτό που έγραφε το Σάββατο εβδομαδιαίο περιοδικό.. ότι τις περισσότερες προσκλήσεις πήραν οι υπάλληλοι του ρικ κι οι συγγενείς τους. Προφανώς ο ενθουσιασμός τους τέλειωσε την ώρα που εξασφάλισαν την πρόσκληση και την ώρα που έφτασαν στο στούντιο οι πιο πολλοί σκέφτοταν "ουφου εν ανάγκη να χάσω την ώρα μου τωρά;!" Δεν εξηγείται αλλιώς το πόσο ψόφιοι κι αμέτοχοι ήταν στη μουσική. Τουλάχιστον χειροκροτούσαν στο τέλος τα παιδιά για να ακουστεί κάτι και να μας αποδείξουν πως η αίθουσα δεν ήταν γεμάτη με life sized dolls.

Nα σας πω κάτι dears? δεν πήγατε εκεί για να ακούσετε τα κρύα ως επί τω πλείστω αστεία του παρουσιαστή που έκανε ένα σωρό σαρδάμ. Γιατί εκεί είδα ότι όλοι έπερναν ζωή και πέθαναν στα γέλια για 2 δέπτερόλεπτα. Για να μην αναφέρω το τεράστιο σοκ που έπαθα όταν διάβασα στους τίτλους τέλους ότι είχε γράψει ο ίδιος τα κείμενα. Σκέψου τι σαρδαμ θα'χε κάνει αν του τα είχε γράψει άλλος!

Πάλι καλά που η Ήβη ήταν επαγγελματίας και προφανώς είχε στο μυαλό της ότι τραγουδά για ένα κοινό που βλέπει στο σπίτι αλλιώς πως να ενθουσιαστεί και να τραγουδήσει όπως έπρεπε για τους ψόφιους κοριούς που'χει μπροστά της;

Στα ελάχιστα θετικά ήταν το σκηνικό που ήταν απλό και όμορφο, χωρίς υπερβολές αλλά ταιριαστό με την περίσταση. Η κριτική επιτροπή που ήταν πιο ζωντανή απ'όλο το κοινό και τα βίντεο μέσω skype από τους δημιουργούς των κομματιών που ήταν ωραία ιδέα η προβολή τους.

Σημαντικότατο ανακοινωθέν: Για όσους δεν το'χετε μάθει ακόμα φέτος μετά από πάρα πολλά χρόνια Ελλάδα και Κύπρος θα'μαστε μαζί στον πρώτο ημιτελικό μετά από κλήρωση που έγινε χθες. Για να δούμε τώρα τι τραγούδι και ποιον θα στείλει η Ελλάδα...

4 σχόλια:

  1. Μόλις ξεκίνησα να διαβάζω την ανάρτηση σου άρχισα να αναρωτιέμαι, μα πότε έγινε ανάθεση τραγουδιού και δεν άκουσα τίποτα; Χμμ φέτος πολύ ήσυχα έγιναν όλα :Ρ και τελικά θυμάμαι ότι εσύ είσαι Κύπρο :))
    Η μικρή έχει υπέροχη φωνή και ελπίζω αυτήν την φορά να βοηθήσει ώστε η Κύπρος να τα πάει καλά φέτος τουλάχιστον να μπει στον τελικό για να έχει και λίγο ενδιαφέρον αυτή η εκδήλωση, εγώ μόνο αυτό θέλω κάθε χρόνο γιατί αλλιώς βαριέμαι και να το δω :)

    Επιτέλους αποφάσισα να γράψω έστω ένα μικρό κομμάτι από όλα όσα κατά καιρούς σκέφτομαι αλλά ποτέ δεν πραγματοποιώ. Και χαίρομαι που σε κάθε επιστροφή μου είσαι εκεί να μου αφήνεις την γλυκιά παρουσία σου

    Φιλιά πολλά πολλά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σταλαγματιιά μου κι εγώ αυτό ελπίζω να πάει η Κύπρος κι η Ελλάδα τελικό κι ας μην πάνε πολύ ψηλά μετά. Είναι βαρετό αλλά μ'αρέσει εκείνο το βράδυ να το βλέπω για να σχολιάζω χωρίς έλεος τα τραγούδια και τις εμφανίσεις. Μετά για ένα χρόνοο παθαίνω αμνησία μέχρι την επόμενη χρονιά :)

      Πάντα περιμένω νέο κείμενο σου και φυσικά επισκέπτομαι το μπλογκ σου. Ξέρεις πόσο πολύ τ'αγαπάω.
      Φιλάκια πολλά και γλυκά!

      Διαγραφή
  2. Το κοριτσάκι, όμορφο, φρέσκο, χαρούμενο... μια χαρά.
    Το τραγούδι, είναι copy-paste αυτών που θεωρούνται
    'πιασάρικα' στη Γιουροβίσιον.
    Θα μπορούσαν και πολύ καλύτερα.
    Για να δούμε τώρα και την Ελλάδα...

    Φιλιά πολλά!!!

    ΥΓ: Πολύ θα ήθελα να δω το μαλλί του παρουσιαστή! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι είναι γιουροβιζιονικό και πιασάρικο. Για να δούμε. Απ'τα 3 που είχαν μου άρεσε το 3ο αλλά κι αυτό οκ ήταν μωρέ.

      Φιλάκια!!!

      υγ. πήγαινε εδώ να δεις αν και δε καλοφαίνεται.. http://www.must.com.cy/assets/modules/kat/articles/201201/2453/editor/ivi-euro-3.jpg?0.8839562344484517

      Διαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...