17 Δεκ 2011

Kλείνει το Γκουκλ Φρέντ Κονεκτ για όσους δεν έχουν μπλογκ στον μπλογκερ

Η γκουκλ σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μας εξαναγκάσει να χρησιμοποιήσουμε το γκουκλ+ που επιτυχία ως τώρα βλέπει μόνο με κυάλια, κλείνει το φρεντ κονεκτ για όσους δεν έχουν μπλογκ στον μπλογκερ όπως ανακοινώθηκε επίσημα το Νοέμβριο.

Πρακτικά τι σημαίνει αυτό για όσους έχουν μπλογκ στον μπλογκερ; Ότι θα εξακολουθήσουν μεν να παρακολουθούν τα μπλογκς που θέλουν στον μπλογκερ και σε άλλες πλατφόρμες αλλά και εδώ είναι όλο το ζουμί, θα χάσουν τους αναγνώστες που είχαν από άλλες πλατφόρμες αν αυτοί δεν επιλέξουν να τους διαβάζουν με άλλο τρόπο, π.χ. με το να γραφτούν στο rss feed ή αν δεν ζητήσουν να λαμβάνουν με email τις νέες αναρτήσεις κτλ.



Τι σημαίνει για όσους δεν έχουν μπλογκ στον μπλογκερ; Ότι πρέπει να βρουν άλλο τρόπο να παρακολουθούν ένα μπλογκ που τους αρέσει, αν θέλουν να ενημερώνονται για νέες αναρτήσεις ή να εξαναγκαστούν να φτιάξουν έστω κι ένα εικονικό προφίλ στον μπλογκερ (που δε θα χρησιμοποιούν) ώστε να είναι γραμμένοι σαν αναγνώστες των μπλογκ όπως ήταν μέχρι τώρα.

Και το σημαντικότερο είναι ότι όσοι έχουμε μπλογκ εδώ θα χάσουμε πολλούς ή λίγους αναγνώστες. Το θέμα είναι ότι ο καθένας από μας εργάστηκε και συνεχίζει να εργάζεται σκληρά για να κερδίσει και να διατηρήσει μια βάση αναγνωστών. Με τις βλακείες της η γκουκλ, στην απέλπιδα προσπάθεια της να προωθήσει κάτι που από μόνο του προφανώς δεν τα καταφέρνει, θα μας στοιχίσει είτε μας αρέσει είτε όχι αναγνώστες. Και στα δικά μου βιβλία τουλάχιστον αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος για να χάσει κι άλλους πελάτες.

Αυτό δε θα συμβεί μέχρι το Μάρτιο του 2012 κι ελπίζω ως τότε, με τη γενική κατακραυγή που ήδη υπάρχει για το κλείσιμο αυτού του εργαλείου, πως θα αναθεωρήσει και θα αλλάξει τη στάση της πριν χάσει κι άλλους από μας.

6 σχόλια:

  1. Καλά, όταν θα αρχίσουν οι μπλόγκερς να φεύγουν από το μπλογκσποτ και να χρησιμοποιούν άλλες πλατφόρμες, να δεις για πότε θα το πάρει πίσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/12/11, 11:30 μ.μ.

    Σωστη η Koueen!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν κατάλαβα τι είναι κανένα από τα 2 εργαλεία :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπούκωσα ,δεν κατάλαβα γρι,εγώ τι εχω; πφφφφ δεν ξέρω τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Koueen μου είσαι σχετικά νέα στο μπλογκποστ και δεν έχεις δει πόσες βλακείες έχει κάνει τα τελευταία χρόνια η γκουκλ που ήδη της έχουν στοιχίσει ουκ ολίγους πελάτες. Αυτοί προσπαθούν να βρουν τρόπους να μην φεύγουν άλλοι και νομίζουν ότι μ'αυτό τον ηλίθιο τρόπο θα το πετύχουν. Κουνια που τους κούναγε!!

    Coula μου το θέμα είναι να το συνειδητοποιήσουν ότι εκεί θα καταλήξει η προσπαθεια τους προτού να είναι αργά...

    mahler76 μου θα το καταλάβεις όταν εξαφανιστούν κάμποσοι αναγνώστες ομαδικά χωρίς να 'ναι δική τους επιλογή.. αλλά βλακεία της γκουκλ..

    ΦΟΥΛΗ μου κι εσύ έχεις το μαραφέτι που λέει Αναγνώστες όπως όλοι μας.

    misirlou όχι αλλά τις επιπτώσεις των επιλογών της γκουκλ όλοι θα τις ζήσουμε αν δεν αναθεωρήσουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...