9 Ιουλ 2011

Υποκρισία και δηθενιά

Βαρέθηκα και σιχάθηκα τα άτομα που δηλώνουν και καλά "άθεα" και μας πετάνε την "αθεΐα" τους στα μούτρα με σκοπό να μας βάλουν να την καταπιούμε αμάσητη. 
Μπράβο σου ρε "μάγκα" αφού δεν πιστεύεις (ή νομίζεις πως δεν πιστεύεις) πουθενά, αλλά γιατί μας το πετάς κατάμουτρα και έχεις την απαίτηση να σε θεωρούμε ανώτατο είδος ζώου, πολύ πιο πάνω από μας τους υπόλοιπους;
Είναι η "αθεΐα" σου κανένα παράσημο που πρέπει να το φοράς στο πέτο; Να γεμίζεις σελίδες μ'αυτό και να το φωνάζεις όπου σταθείς κι όπου βρεθείς;
Αν δεν πιστεύεις  (ή νομίζεις πως δεν πιστεύεις) πουθενά με γεια σου με χαρά σου, γιατί προσπαθείς να μας καρφώσεις την "υπεράνω" στάση σου και να μας αποδείξεις ότι αυτή είναι η υπέρτατη αλήθεια; 
Πως σε κάνει αυτό διαφορετικό απ'τον φανατικό πιστό; Αν είσαι φανατικός "άθεος" τότε είσαι στο ίδιο επίπεδο με αυτούς που κοιτούν να προσυλητίσουν πιστούς. 
Κράτα την "αθεΐα" σου για σένα και αν κάποτε ταιριάσει στην κουβέντα να πεις την άποψη σου τη λες. Δεν χρειάζεται να την περιφέρεις στον πραγματικό κι εικονικό κόσμο σαν σημαία. Δεν είναι παράσημο και δε σε κάνει ξεχωριστό, έστω κι αν νομίζεις το αντίθετο.
Κι όσο για το αν πραγματικά είσαι άθεος επέτρεψε μου να αμφιβάλλω. Γιατί μπορεί να μην πιστεύεις σε κάποια απ'τις γνωστές θρησκείες αλλά πίστη έχεις και φαίνεται! 
Άντε ουστ """"άθεε"""" με χίλια εισαγωγικά! 

16 σχόλια:

  1. Καλημέρα. Δεν θέλω να είμαι κακός πρωί πρωί αλλά έχω δεί πολλούς "άθεους" που άμα αρρωστήσουν σοβαρά, ξεκινούν ξαφνικά και αυτόματα επισκέψεις και τάματα στα μοναστήρια τις εκκλησιές κλπ. Μάλλον σαν μεγάλο ΕΓΩ μου ακούγεται η αθεία τους, που μικραίνει ξαφνικά, μόλις καταλάβουμε ότι δεν είμαστε εδώ για πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με το πρώτο σχόλιο.
    Όσον αφορά αυτούς που 'διαφημίζουν' τον αθεϊσμό τους - με πάθος - όπου βρεθούν και όπου σταθούν, έχω να πω ότι μου θυμίζουν τη φράση που λένε οι Άγγλοι:
    "I think the lady protests too much". :)

    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντίστοιχα (στο πρώτο σχόλιο αναφέρομαι) υπάρχει αμέτρητες περιπτώσεις θρησκευόμενων που όταν τους τύχει κάτι πολύ σοβαρό λένε ρε Θεε, δεν υπάρχεις?

    Εμένα πάντως δεν με ενοχλούν ούτε οι φανατικοί άθεοι ούτε οι φανατικοί πιστοί. Γιατί έχω την πίστη μου και ό,τι και να λένε δεν μπορούν να την κλωνίσουν. Αυτοί που με ενοχλούν είναι είναι σύγχρονοι ψευτο-πιστοί. ΔΕΝ νηστεύεις όπως σου λέει η εκκλησία σου, ΔΕΝ πας κάθε Κυριακή στη λειτουργία, δεν έχεις ΙΔΕΑ τι λένε τα Ευαγγέλια και έχεις το θράσσος να κράζεις εμένα επειδή κάνω ΓΙΟΓΚΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν έχω γνωρίσει κάποιον άθεο , οπότε δεν έχω γνώσεις επί του θέματος. Σχετικά με την πίστη όμως εντάξει ο καθένας πιστεύει εκεί που θέλει , ακόμα και άθεος να είναι , αλλά δε χρειάζεται να το διατυμπανίζει. Παλιότερα πήγαιναν κάθε Κυριακή στην εκκλησία , και τώρα γίνεται αυτό , αλλά όχι τόσο φανατικά. Πλέον η νεολαία , και εγώ μέσα δεν το κρύβω , πάει κάθε χριστούγεννα - πάσχα , άντε και σε κανα γάμο - βάφτιση - κηδεία. Γιατί; Ο κόσμος δεν ασχολείται πλέον τόσο πολύ με τη θρησκεία και είναι κρίμα. Αλλά και με το ζόρι να πηγαίνεις δε σημαίνει κάτι.
    Και μετά είναι το άλλο άκρο... αυτοί που πιστεύουν στους 12 θεούς του Ολύμπου... Υπάρχουν! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος11/7/11, 12:26 π.μ.

    Ο λόγος που οι άθεοι σας φαίνονται θυμωμένοι ειναι που οι πασης φυσεως θρησκευομενοι προσπαθουν να ανακατευτουν στα παντα ("Γαμοι ομοφυλων/συμφωνα συμβιωσης ομοφύλων? Αμαρτία! Δεν πρεπει ντο κρατος να το επιτρεψει!"...επίσης, ανακατευονται στο αν το παιδι μου θα κανει ή οχι προσευχη, ασχετα αν πιστευει 'η οχι (πρωινη προσευχη στο σχολειο, μην αναφερω τους εκκλησιασμους)...αν πετουν την αθεια τους στα μουτρα, ειναι επειδη οι θειστες πετουν τη θρησκεα τους στα μουτρα ολων με την πρωτη ευκαιρια....ή κ χωρις καθολου ευκαιρια...δεν ειναι αλλη πιστη η αθεια, ειναι η ελλειψη πιστεως σε καποιο θεο/καποιους θεους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν δεν με ενοχλούν επιβάλλοντας μου την γνώμη τους, δεν εχω πρόβλημα να πιστεύουν και στο ...μπιφτέκι...
    καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ένα μπιφτεκάκι στο φούρνο με πατάτες και σαλατούλα τώρα να του κάνω μια λειτουργία, ότι πρέπει.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος11/7/11, 2:24 μ.μ.

    Η αληθεια ειναι πως εχω γνωρισει μια φορα μονο στη ζωη μου, αθεο, με ολη τη σημασια της λεξης...και ηταν τοσο σωστα οσα υποστηριζε, που του εβγαλα το καπελα, παρολο που θεωρουμαι πιστη.

    Θελει μαγκια η πραγματικη αθεια, κατα τα αλλα, μπουρδολογοι αθεοι υπαρχουν πολλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλή προπαγάνδα προσπάθησες με το κειμενάκι σου και δεν ξέρω που έβγαλες αυτές τις στατιστικές για τους άθεους. Επίσης. Άθεος είσαι και εσύ. Πιστεύεις στον Δία? Μήπως στο Θόρ? Το ότι εμείς πιστεύουμε σε ένα θεό λιγότερο απο εσένα και δεν χρειαζόμαστε να πάθουμε καμιά μαλακία για να θυμηθούμε ότι πιστεύουμε δεν σημαίνει ότι εσύ μπορείς να αραδιάζεις βλακείς πίσω απο την προστάσία ενός μπλογκ.

    Ο άθεος είναι πάνω απο όλα λογικός και ο οποιοσδήποτε λογικ΄ςο άνθρωπος θα καταλάβει ότι το κειμενάκι σου αποτελείται απο απλά ένα "κλάμα" που προέρχεται απο ένα θεοκρατικό κράτος. το Κυπριστάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος11/7/11, 10:21 μ.μ.

    "γιατί προσπαθείς να μας καρφώσεις την "υπεράνω" στάση σου και να μας αποδείξεις ότι αυτή είναι η υπέρτατη αλήθεια;" - μάλλον αυτό οι θειστες το κανουν...επειδη αυτοι προσπαθουν να μπλεξουν τη θρησκεια τους παντου, απο το ποιοι δικαιουνται να παντρευονται (με πολιτικο γαμο! για τον θρησκευτικο ο,τι θελουν ας κανουν, ιδιωτικη επιχειρηση ειναι η Εκκλησια, δικαιωμα της!) μεχρι το τι θα διδασκεται στα σχολεια (ο Αδαμ κ η Ευα, οχι Εξελιξη κ επιστημη)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φαντάζομαι...είσαι σε κουβέντα και κάποιος προσπαθεί να σου περάσει ότι είναι δήθεν άθεος και αυτό είναι μαγκιά. Το έχω ζήσει δύο φορές στο παρελθόν και μάλιστα την μια φορά έβαλα και τα κλάματα και σήμερα που σου γράφω είμαι 30 και σου λέω...χέστον να πάει από εκεί που ήρθε. Εγώ το έχω σκεφτεί άπειρες φορές το όλο θέμα, δεν πιστεύω ότι υπάρχει άθεος. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει άνθρωπος που δεν πιστεύει σε κάτι, σε οτιδήποτε, όπως είπε και κάποιος παραπάνω, έστω σε ένα μπιφτέκι ρε αδερφέ. Και επειδή και εμένα ο ένας από αυτούς με ψάρεψε ας το πούμε, όπως είπε κάποιος άλλος παραπάνω, ότι έχουν μια δόση αλήθειας αυτά που μου έλεγε και τον καταλάβαινα, τον φαντάζομαι τώρα στην κλινική την ώρα που γεννάει η γυναίκα του....να προσεύχεται. Λοιπόν, θεωρώ απίστευτη μαγκιά να πιστεύεις κάπου, όπου θες και όπως θες, ασήμαντο για μένα και να μην φοβάσαι να το παραδεχτείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ex Estrella. όλοι πρέπει να πιστεύουν σε κάτι? Εγώ τότε πιστεύω θα πιω αλλη μια μπύρα στην υγεία της αφέλειας σου. Επειδή το έχει σκεφτεί πολύ το θέμα δεν σημαίνει ότι η σκέψη σου μετράει.

    Δεν είναι μαγκιά να πιστεύεις κάπου. Δεν είναι μάγκας το παιδί που πιστεύει στον άγιο βασίλη. Δεν είναι μάγκας ο Α που έχει φανταστικό φίλο και πιστεύει ότι του ελέγχει την ζωή ενώ 16000 παιδιά πεθάινουν απο την πείνα αλλα..θα του δώσει την αύξηση..

    Μαάκας και αδύνατος είναι και καλό θα ήταν να κρατήσει τους φανταστικούς του φίλους σπίτι και όχι να εκφέρει και γνώμη. όλοι μας γενιούμαστε άθεοι. όλοι. Σε βουτάνε σε μια κολυμβήθρα όταν είσαι βρέφος και σου κάνουν και πλήση εγκεφάλου και πιστεέυεις στον Α θεό γιατί γεννήθηκες εκεί. Αν γεννιόσουν αλλού θα πίστευες σε άλλο θεό . Είναι τόσο απλό.

    Δεν υπάρχει μεγαλύτερη και ποιο υποκριτική στάση απο την θρησκευτική πίστη. Πιστεύεις όπου θέλεις..όπως θέλεις και όταν θέλεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. παιδιά η θρησκεία υπάρχει γιατί οι άνθρωποι θέλουν συνήθως να πιστεύουν ό,τι υπάρχει κάτι πιο ισχυρό πάνω τους και τους προστατεύει. Από κει και πέρα ούτε οι θεοί των αιγυπτίων υπάρχουν , ούτε οι θεοί του ολύμπου. Και δεν καταλαβαίνω γιατί είναι κακό πράγμα η πίστη. Ίσως στους φανατισμένους ναι... Όσοι θέλουν πιστεύουν σε κάτι και όσοι δε θέλουν δηλώνουν άθεοι. Η πίστη είναι προσωπικό θέμα του καθενός. Ο φανατισμός όπως είπα είναι το χειρότερο. Και ειδικά όταν υπάρχει φανατισμός σε βάρος μιας άλλης θρησκείας. Πάρτε παράδειγμα ό,τι έγινε στο κέντρο με τους μουσουλμάνους που προσεύχονταν και τους ελληνάρες που πετούσαν αυγά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Endimos, νομίζω δεν κατάλαβες τι έγραψα και αν κατάλαβες τότε απλά διαφωνούμε. Μην τα παίρνεις και μη θίγεις. Νομίζω πως ο καθένας μας έχει το δικαίωμα να πιστεύει όπου θέλει, όχι όπου του λένε οι άλλοι. Και ναι, θεωρώ βλακεία όλο αυτό, να σε μεγαλώνουν και να σου υποδεικνύουν τι θα πιστέψεις και τι είναι απαγορευμένο. Αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει ο καθένας μας.
    Μην μπερδεύεις στην κουβέντα μας τα παιδιά και τον Αη Βασίλη και δεν καταλαβαίνω τι γράφεις για τον Α και τον φανταστικό φίλο του.
    Και επειδή το έχω σκεφτεί όπως σου λέω αρκετά, και ναι αγάπη μου, η γνώμη μου μετράει, συζήτηση κάνουμε στο ιντερνετ δεν καταλαβαίνω γιατί τα παίρνεις, τελικά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο με το δικό σου. Είναι απλό "Πιστεύεις όπου θέλεις..όπως θέλεις και όταν θέλεις..." και απλά για μένα είναι μαγκιά να μη φοβάσαι να παραδεχθείς ότι πιστεύεις. Σου βάζω δύσκολα ή απλά δεν κατάλαβες αυτά που έγραφα?
    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος12/7/11, 4:54 μ.μ.

    Δεν μπορούμε στο όνομα της Θρησκείας να διαπράττουμε κακουργήματα αλλά και ούτε να λειτουργούμε χωρίς ηθική διότι είμαστε Άθεοι. Μπορεί να είσαι Πιστός και ανήθικός, ΆΘεος και ηθικός ή αντίστοιχα αντίθετα.
    Το πως λειτουργείς σαν άνθρωπος απέναντι στους άλλους έχει να κάνει με τον τρόπο που μεγάλωσες, την ηθική σου και τις αξίες σου. Μπορείς να διατυμπανίζεις τον Αθεϊσμό σου ή την πίστη σου με τον ίδιο τρόπο που διατυμπανίζεις και τα υπόλοιπα πράγματα στην ζωή σου. Είναι θέμα χαρακτήρα. Δεν έχει σχέση αν είσαι Άθεος ή Θρήσκος.
    Για να μπορείς να νοιώθεις δυνατός και ικανοποιημένος από τις θρησκευτικές σου πεποιθήσεις και να μην βρίσκεσαι στην κατηγορία του ‘περίπου’ αφιέρωσε χρόνο να το ψάξεις. Μην βασίζεσαι μόνο στις εμπειρίες σου. Διάβασε τη Βίβλο, Καινή και Παλαιά διαθήκη και ψάξε τα επιστημονικά βιβλία όπως το “Selfish Gene” του Βιολόγου Richard Dawkins. Και πριν πάρεις την τελική σου απόφαση το “God Delusion” πάλι του Dawkins και το ‘God is not Great’ του Christopher Hitchens είναι must!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...