31 Ιαν 2011

Followers πως να αποκτήσετε..

..μια ξεχωριστή σελίδα ειδικά για αυτούς.

Οι περισσότεροι μπλογκερς στο blogspot έχουμε στην πλαϊνή μπάρα ένα gadget που δίνει τη δυνατότητα σε όποιον το θελήσει να παρακολουθήσει το μπλογκ μας. Η παρακολούθηση είναι χρήσιμη για τον κάθε μπλογκερ γιατί του δίνει μια γενική εικόνα του ποιος διαβάζει το μπλογκ του.


Αν έχετε πολλούς που διαβάζουν το μπλογκ σας και θέλετε να μη φαίνονται μόνο στριμωγμένοι στην πλαϊνή μπάρα, αλλά να αναδεικνύονται οι πιο πολλοί, μπορείτε να βάλετε ένα μικρό εργαλείο είτε σαν ξεχωριστή σελίδα είτε σαν σύνδεσμο. Όποιος επιλέξει να επισκεφτεί τη ξεχωριστή αυτή σελίδα ή σύνδεσμο θα μπορεί να δει με περισσότερη άνεση και πιο ξεκάθαρα τους followers σας.


Πως γίνεται αυτό;
Πηγαίνεται στο http://www.google.com/friendconnect/ και επιλέγετε από την αριστερή στήλη το μπλογκ στο οποίο θέλετε να βάλετε κάπου ξεχωριστά τους followers. Αν δεν επιλέξετε το μπλογκ που θέλετε κι έχετε πολλά μπλογκ ή είχατε κάποια μπλογκ στο παρελθόν που τώρα έχετε κάνει delete θα τα δείτε όλα εκεί και οι αλλαγές που θα κάνετε θα είναι στο πρώτο κατά αλφαβητική σειρά μπλογκ που είχατε. Π.χ. αν είχατε ένα μπλογκ που λεγόταν "αααα" τότε θα σας πάει εκεί. Γι'αυτό πρέπει προσεχτικά να βρείτε το σημερινό σας μπλογκ με τον τίτλο που έχει τώρα και να το επιλέξετε ώστε από πάνω να γράφει το όνομα του όπως φαίνεται στην πιο κάτω φωτογραφία για το δικό μου μπλογκ.


Στη συνέχεια πατάμε εκεί που λέει 'Προσθήκη του gadget μελών' και μας ανοίγει ένα διάλογο όπως φαίνεται πιο κάτω.

 Στο 1 μπορούμε να επιλέξουμε το πλάτος και τις γραμμές της πρόσοψης. Τα νούμερα που βλέπετε '276' και '4' είναι τα προεπιλεγμένα. Μπορείτε να το κάνετε όσο μεγάλο θέλετε. Το πιο μικρό που μπορείτε να διαλέξετε όμως είναι 200.

Στο 2 μπορείτε να αλλάξετε τα προεπιλεγμένα χρώματα με διαφορετικά που σας αρέσουν ή ταιριάζουν στο μπλογκ σας. Εδώ υπάρχουν άπειροι συνδιασμοί και επιλογές και στο τετραγωνάκι δίπλα μπορείτε κάθε φορά να δείτε πως θα φαίνονται οι επιλογές σας στο τελικό αποτέλεσμα. Ακόμα μπορείτε να αλλάξετε τη γραμματοσειρά του gadget από Arial που είναι η προεπιλογή σε οποιαδήποτε άλλη προτιμάτε.



Όταν ολοκληρώσετε τις επιλογές σας κι είστε ικανοποιημένοι απ'το αποτέλεσμα πατάτε στο κουμπάκι 'Δημιουργία κώδικα' που σας έχω κυκλώσει πιο πάνω με κόκκινο χρώμα, και βγαίνει ένας μοναδικός κώδικας. Το κάνετε αντιγραφή/copy.

Αν θέλετε να βάλετε το σύνδεσμο στην πλαϊνή μπάρα και να ανοίγει σε άλλη σελίδα πηγαίνει στο 'Σχεδιασμό/Design' κι επιλέγετε 'Προσθήκη gadget/Add a gadget'. Στο παραθυράκι που θα σας ανοίξει προχωράτε κάτω μέχρι να φτάσετε στο HTML/JavaScript HTML/JavaScript Add
πατάτε το '+' και κάνετε 'επικόληση/paste' τον κώδικα που αντιγράψατε πριν. Μετά πατάτε 'Αποθήκευση/Save' κι είστε έτοιμοι!


Αν θέλετε να βάλετε τους followers σε ξεχωριστή σελίδα όπως έκανα εγώ. Τότε πάτε στο 'Ανάρτηση/Posting' και επιλέγετε την τρίτη επιλογή που είναι 'Επεξεργασία Σελίδων/Edit pages'. Πατάτε το μπλε κουμπάκι που λέει 'Νέα Σελίδα/New Page' και επικολλάτε/paste τον κώδικα εκεί που λέει 'Επεξεργασία HTML/Edit HTML' όχι στη 'Σύνθεση/Compose' και πατάτε το πορτοκαλί κουμπάκι που λέει 'Δημοσίευση Σελίδας/Publish Page'. Είστε έτοιμοι! 

Αν θέλετε να κάνετε κάποιες αλλαγές στον κώδικα πάτε πίσω στο 'Προσθήκη του gadget μελών' και αλλάζετε το μέγεθος, τη γραμματοσειρά ή τα χρώματα και μετά το απαραίτητο copy/paste πατάτε ξανά 'Publish Page' μέχρι το αποτέλεσμα να σας ικανοποιεί.


Ελπίζω να έγραψα απλά και κατανοητά τα βήματα για όποιους θα ήθελαν να το δοκιμάσουν. Αν έχετε απορίες ή αν κάτι δεν είναι καθαρό μη διστάσετε να με ρωτήσετε για διευκρινήσεις και θα προσπαθήσω να σας βοηθήσω όσο μπορώ.

Το τελικό αποτέλεσμα όπως φαίνεται στο μπλογκ μου μπορείτε να το δείτε εδώ http://skotadi-fos.blogspot.com/p/followers.html


ΥΓ. Το σημαντικό σ'αυτό το gadget είναι ότι δεν πειράζετε τον κώδικα HTML του μπλογκ και πολύ εύκολα μπορείτε να το βάλετε ή να το αφαιρέσετε χωρίς να επηρεαστεί κάτι στο μπλογκ σας.

10 σχόλια:

  1. Καλησπερα γλυκεια μου! Μερες ειχα να περασω και βλεπω ωραιες αλλαγες!! Τα εγραψες ολα πολυ κατανοητα!!! Μπραβο σου!

    Μαρουλοφιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος31/1/11, 8:46 μ.μ.

    Στη μάνα σου το είπες;;;

    χαχαχαχαχα

    Εμενα μου φαινονται ακαταλαβιστικα ολα αυτα! Ευτυχως που με λυπουνται κατι φιλοι μπλογκερς και με βοηθανε στα μπλοκ μου, αλλιως θα ειχα εκει ενα απλο φοντο ετοιμο και εξω απο τη πορτα.

    φιλουδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να είμαι ειλικρινής κάπου το έχασα... Αν και νομίζω ότι οι αναγνώστες μου έχουν αρκετή άπλα, το minima stretch βλέπεις :)))) Καλή εβδομάδα και καλό μήνα από αύριο. Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά τώρα...
    κάπου μπούκωσα,δεν το έχω ,θα κάτσω με καθαρό μυαλό και μπορεί να βγάλω άκρη...
    Καλό μήνα, καλημέρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Marouli μου σ'αρέσουν οι αλλαγές μου; :)
    Χαίρομαι που κατάλαβες. Ίσως είσαι η μόνη :)))))
    Καλημερούδια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Coula μου όταν ξεκίνησα το μπλογκιν' που λέει ο λόγος δεν ήξερα να κάνω δημοσίευση ανάρτησης. Ασχολήθηκα αρκετά κι είχα πολλή βοήθεια ειδικά απ'τον ΑΑΤΟΝ για να βγάλω άκρη :)
    Και τα απλά φόντα καλά είναι. Το περιεχόμενο μετρά και το δικό σου τα σπάει! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Dorothy μου σόρρυ αν τα έγραψα μπερδεμένα. Αν θες κάνε μου απορίες :)
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΦΟΥΛΗ μου ό,τι θες μπορείς να με ρωτήσεις :)
    Καλό μήνα! Και καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πέρασα να αφήσω μια γλυκιά καλησπέρα και πολλά φιλιά!!!
    Να περνάς καλά ότι κι αν κάνεις!!

    Ματςςςςςςςςςςςς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σταλαγματιά μου γλυκιά καλησπέρα και πολλά φιλιά κι από μένα!
    Φιλάκι γλυκό

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...