14 Ιουλ 2010

Autoplay? OXI! NO! NON!

Θα γράψω κάτι που το'χα ξαναγράψει (πιο άγρια...) κι είχα γίνει δυσάρεστη σε κάποιους κατ' άλλα αγαπητούς συν-μπλογκερ αλλά αναγκάζομαι να επανέλθω. 

Κάθομαι που λέτε και διαβάζω με ευχαρίστηση τα μπλογκς που αγαπώ κι άλλα που ανακαλύπτω μόλις σήμερα. Γιατί όσα χρόνια κι αν μπλογκαρω πάντα κοιτάω δουλειά νέων φίλων μπλογκερ και με τα χαράς βρίσκω αρκετά διαμαντάκια.

Στο θέμα μας όμως. Παράλληλα με το διάβασμα των μπλογκς μ' αρέσει ν' ακούω μουσική που διαλέγω κι αγαπώ απ'το youtube όταν ξαφνικά και χωρίς καμιά προειδοποίηση αρχίζει να παίζει μια άλλη άσχετη μουσική που δεν έχω επιλέξει. Στο μεταξυ έχω ανοίξει ένα σωρό μπλογκ που θέλω να διαβάσω. Που να βρω από που προέρχεται η μουσική; Αρχίζω λοιπόν αναγκαστικά να κλείνω ένα-ένα όλα τα μπλογκ για να σταματήσει να παίζει η μουσική, η οποία στο μεταξύ μ' εξανάγκαζει να χάσω το τραγουδάκι που επέλεξα. 

Και ρωτώ: γιατί βρε παιδιά; Γιατί με το ζόρι να ακούσω το τραγούδι που διαλέξατε; Γιατί να μην έχω την ευκαιρία να πατήσω όταν θέλω το play? Aκόμα και το πιο καταπληκτικό τραγούδι να'χετε διαλέξει εμένα εκείνη τη στιγμή που θα ξεκινήσει να παίζει πάνω από αυτό που διάλεξα θα με χαλάσει

Φυσικά υπάρχει κι η λύση να διαβάζω τα μπλογκς που θέλω απ'το Google Reader αλλά προτιμώ να μπαίνω στα μπλογκς ρε γμτ γιατί έτσι νιώθω ότι μπαίνω στο σπίτι του καθενός :)

Τέλος θα πω αυτό: σεβαστή η γνώμη του καθένα που επιλέγει να βάζει μουσική να παίζει αυτόματα στο μπλογκ του, αλλά νιώθω ότι κάπου δε σέβεται τον αναγνώστη αφού του αφαιρεί την επιλογή του τι μουσική θα ακούσει και ποια στιγμή..

Kαι για να τελειώσω λίγο απαλά και πολύ πολύ πολύ όμορφα κι άκρως συγκινητικά ακούστε αυτό 

28 σχόλια:

  1. Καλησπερα!!
    Περασες απο το μπλογκ και πηρες λιγη απο την γκρινια μου ε? αχαχα!
    Λοιπονννννννν! Συμφωνω απολυτα μαζι σου, ανοιγεις διαφορα μπλογκς και δεν ξερεις απο που σου ερχεται.. Και εγω ειχα παλια αλλα την εβγαλα ασε που το ειχα στο Pause και οποιος ηθελε να ακουσει πατουσε το play και that's it! Οποιος θελει ας κανει αυτο γτ πραγματικα καποια τραγουδια ειναι απιθανα.. Βεβαια μου εχει τυχει να μπαινω σε μπλογκ μονο για την playlist :))

    Μαρουλοφιλακια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή φιλενάδα μου λες τώρα να βγάλω τη
    μουσική!!! θα κάνω συμβούλιο με τον τεχνικό μου να βρει μια λύση!!!
    φιλιά σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αααακριβώς αυτοοοοοοοοοοοοοοοοοο!! ειδικά όταν φιλοξενώ τη μητέρα μου , έχει πάει 3 τη νύχτα , σερφάρω και κοιμάται στο διπλανό δωμάτιο χαχα! πανικός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλώς σε βρίσκω! έχω πάθει ακριβώς το ίδιο. και ναι με το google reader είναι στεγνή κατάσταση. άλλο να βλέπεις μια ανάρτηση μέσα στο γενικό της πλαίσιο. θα σε παρακολουθώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οταν δεν ειχα μπλογκ με εκνευριζε που ανοιγα οπως λες πολλα κ δεν ηξερα απο που ερχοταν...ασε που την πρωτη φορα ειπα "παναγια μου!!!καποιος ιος θα ναι..." χαχαχα

    οταν εφτιαξα μπλογκ...εβαλα μουσικη που ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ επαιζε με το που εμπαινες στη σελιδα...
    γτ ετσι καταλαβαινα οτι ειναι δικο μου...μετα το ειχα σκεφτει κ για τους αλλους αλλα μωρε ολο τους αλλους σκεφτομαι κ εξακολουθουσα να το αφηνω...
    πλεον το βαρεθηκα γτ δεν ανοιγε κ ευκολα η σελιδα!!!

    ο καθενας μπορει να διαμορφωνει οπως θελει τον χωρο του...αυτο κανει κ μοναδικο ενα μπλογκ...γτ να πουμε εμεις σε καποιον τι να κανει?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κι εμένα κάτι τέτοιο με ενοχλεί επειδή συνήθως έχω μουσική να παίζει στο δικό μου υπολογιστή και όπως καταλαβαίνεις πρέπει να κλείσω κάποια. Συνήθως κλείνω τη δική μου γιατί ανοιγω παραπανω από μία σελίδες τη φορά και δεν ξέρω από που προέρχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα συμφωνήσω κι εγώ!
    Όχι, no, non!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εεε... σόρυ αλλά θα διαφωνήσω ... όντας χρήστης του ότοπλεη...

    Καλά ... δεν καταλαβαίνεις ότι κάποτε αυτό που ο ιστολόγος προσπαθεί να μεταφέρει δεν είναι μόνο λέξεις ή φώτο... αλλά ένα ευρύτερο πακέτο;

    Ότι δηλαδή η μουσική επιλογή μπορεί να είναι άμεσα συνδεδεμένη με το θέμα και ότι αυτό που προσπαθεί να μεταφέρει "στο νου του άλλου" χρειάζεται ΚΑΙ τον ήχο;

    Στο σινεμά δηλαδή... θα έλεγες του σκηνοθέτη / παραγωγού... "ρε συ, βγάλε το σάουντρακ, με ενοχλεί";

    Τώρα αν είναι ντοκυμαντέρ... καταλαβαίνω αυτόν που θα του πει "σταμάτα να προσπαθείς να με επηρεάσεις ψυχολογικά, τα γεγονότα θέλω".

    Άμα όμως δεν καμώνεται τον "αντικειμενικό" και θέλει ακριβώς αυτό;

    Τα ιστολόγια είναι κάτι πολύ περισσότερο από λέξεις και εικόνες.

    Δες π.χ. http://hlithioagrino.blogspot.com/2008/06/blog-post_12.html ...άμα δεν είχα μουσική από καραγκιόζη και Σαββόπουλο... δεν θα γινόταν η δουλειά όπως την ήθελα.

    Εξάλου, άμα είσαι λίγο παρατηρητικός μπορείς γρήγορα να εντοπίσεις το ποντκαστ (συνήθως στο περιθώριο) ή το όποιο άλλο εμπέντεντ μαραφέτι μέσα στο ίδιο το κείμενο και να το κλείσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος15/7/10, 8:27 π.μ.

    sory αλλα διαφωνω..ενα μπλογκ ειναι και φωτο και μουσικη και λεξεις..ειναι ενα σπιτι που ο καθεις καταθετει οτι του αρεσει..αν και δεν εχω μουσικη στο μπλογκ μου εντουτοις οταν δεν μ αρεσει χαμηλωνω τον ηχο...φιλακια πολλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. I am Guilty!!

    εγώ μπαίνω σε ένα βλογ κάθε φορά οπότε απολαμβάνω μόνο την μουσική του οικοδεσπότη.Παίρνω ότι θέλει να μου δώσει μέσα από όλο το πακέτο...κείμενο, φωτο, μουσική.
    Βέβαια, το ομολογώ , ότι κάποιες φορές με αποσυντονίζει η μουσική και δεν μπορώ να συγκεντρωθώ στο κείμενο, αλλά γι' αυτό υπαρχει και το pause.
    O καθένας με τα δίκια του , τι να κάνεις!!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Υπάρχουν μέρες που κατεβάζω εντελώς τον ήχο, προκειμένου να αρχίσω να σερφάρω για να μην αρχίσουν τα "όργανα" από τα μπλογκ που μπαίνω. Σαφώς και ο καθένας έχει δικαίωμα να βάλει ό,τι θέλει στο μπλογκ του, αλλά εμένα προσωπικά η μουσική στα ξαφνικά με αποσυντονίζει εντελώς. Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Mαρουλάκι μου λες να κόλλησα γκρίνια :)))
    Μου'χει τύχει να λατρέψω playlist σε μπλογκ αλλά επειδή είμαι αντιδραστικό στοιχείο μόλις άνοιγε αυτόματα το έκλεινα! Άσχετα αν μετά διάλεγα να το ανοίξω. Στριμμένη παιδί μου τι περιμένεις; :)
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φούλη μου όχι δε σου λέω να τη βγάλεις. Κάθε άλλο. Λατρεύω τις μουσικές που βάζεις. Απλά να μην ανοίγει αυτόματα ζητώ αν θες και συμφωνείς κι εσύ. Σκέψου το και κάνε ό,τι νομίζεις εγώ εισηγούμαι μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. sunnefoula όταν προσπαθώ να κάνω ησυχία για οποιοδήποτε λόγο πάντα το έχω στο mute για να είμαι σίγουρη ότι δε θα εμφανιστεί κάτι να με φέρει προ εκπλήξεως ή πανικού :)
    Μου΄χει τύχει όμως να ξεχαστώ να κλείσω τον ήχο και να τρέχω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Νυχτερινός Ποδηλάτης καλωσόρισες! Eίναι εντελώς στεγνή και άσε που αν θες να αφήσεις σχόλιο πρέπει να επισκεφτείς μετά. Δεν μου πολύ αρέσει ο reader γενικά. Ίσως επειδή δεν τον συνήθισα.
    Να περνάς όποτε θες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ☆LoUniTa☆ κι εγώ στην αρχή που ήμουν άσχετη μου πέρασε απ'το νου ότι μπορει να ήταν ιος... μουσικός ιος για φαντάσου :)))))

    Έχεις δίκιο πολλά απ'αυτά τα γκατζετάκια αργοπορούν πολύ το φόρτωμα της σελίδας.

    Πάντως δε λέω τι πρέπει να κάνει ο καθένας και κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να συμφωνήσει μαζί μου. Την απόψη μου λέω και χαίρομαι που ακούω και την αντίθετη άποψη γιατί πολλές φορές κάποια πράγματα δεν τα έχω σκεφτεί. Π.χ. αυτό που λες ότι σε έκανε να νιώθεις ότι μπαίνεις σπίτι σου δεν το είχα υπολογίσει ποτέ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. NdN ομοιοπαθής κι εσύ λοιπόν :)
    Είναι μια λύση να κλείσεις τη δική σου μουσική αλλά δεν λύνει το πρόβλημα σε περίπτωση που περισσότερα από 1 μπλογκ έχουν autoplay.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Aspa μου αν θυμάμαι καλά το'χες πει κι εσύ σε κάποια φάση στο μπλογκ σου... ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. the Idiot Mouflon χαίρομαι που μου λες τη δική σου άποψη και ειδικά ότι παρουσιάζεις ένα συνολικό πακέτο, κάτι που ομολογουμένως δεν είχα σκεφτεί.

    Φυσικά επειδή είμαι ξεροκέφαλη θα προτιμούσα τη μουσική να υπάρχει αλλά να μην ξεκινά αυτόματα.

    Δέχομαι όμως αυτό που πολύ όμορφα λες ότι είναι σαν μια ταινία που έχει εικόνα και ήχο.

    Όσο για το podcast όντως το βρίσκεις τις πιο πολλές φορές ευκολα αν και μου χει τύχει και μπλογκ που ενώ δεν φαίνεται πουθενά μόλις το ανοίξω αρχίζει η μουσική.

    Απλά το άβολο είναι όταν ανοίξεις πολλά μαζί (πράγμα που συνηθίζω) και τότε πρέπει να ψάξεις να βρεις αρκετά podcast κι όχι μόνο ένα.

    Ίσως πρέπει να αρχίσω να ανοίγω ένα-ένα μπλογκ κι όταν τελειώνω να πηγαίνω στο επόμενο.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. η σιωπηλή κραυγή σεβαστή κι η αντίθετη άποψη.
    φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. KaLLinaki ένοχη γιατί; :)
    Απλά έχεις άλλη άποψη. Ίσως θα κάνω κι εγώ αυτό στο μέλλον και θα σταματήσω να μουρμουρώ :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Giorgia_is_coming_to_town αυτό το ξαφνικά είναι αρκετά αποσυντονιστικό.
    Φυσικά ο καθένας όπως είπαν και κάποιοι φίλοι συμπλογκερς φτιάχνει το σπίτι του όπως θέλει...
    Στο χέρι μας είναι τελικά να βρούμε τρόπο αντιμετώπισης του φαινομένου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Από την προηγούμενη φορά συμφώνησα μαζί σου.
    Αλλά, εξήγησέ μου αγαπητέ μου Λέοντα... γιατί ανοίγεις όλα τα μπλογκς μαζί; :)))

    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Lilith μου αγαπητέ μου Υδροχόε... :)))
    Ανοίγω όλα όσα θέλω να διαβάσω στα tabs και μετά διαβάζω ένα-ένα. Όταν τελείωσω ένα κείμενο κ αφήσω ή όχι σχόλιο, το κλείνω και πάω στο επόμενο. Έτσι ξέρω τι θέλω να διαβάσω και δεν χάνω το χρόνο μου να πηγαίνω μπρος πίσω να βρω τι άλλο θέλω να διαβάσω. Ως τώρα αυτός ο τρόπος λειτουργεί μια χαρά.
    Εσύ πως διαβάζεις τα μπλογκς;

    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Χαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!
    Θες να με σκοτώσεις έτσι δεν είναι;
    χαχαχαχαχαχα!!! :)))
    Λοιπόν, εγώ διαβάζω τα μπλογκς ένα ένα, μπαίνοντας ή από τα favorites ή από το Blogroll του Blogger. Κλείνω το ένα και πάω στο επόμενο.
    Φυσιολογικά πράγματα δηλαδή!
    χαχαχαχαχαχαχα!!! :)))

    Φιλιά!!!

    ΥΓ: Άσε που το pc σου θα... σέρνεται αν τα έχεις όλα ανοιχτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Mπα δε σερνεται το pc. Με τα tabs δεν επηρεάζεται καθόλου. Δεν ξέρω έχω συνηθίσει να διαβάζω μ'αυτό τον τρόπο τα πάντα, όχι μόνο τα μπλογκς και γιατί να τον αλλάξω τώρα;

    Μα γιατί να θέλω να σε πεθάνω βρε Λιλιθ μου; lol

    xxxxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Εγώ δεν θα βάλω μουσική ότι κι ότι.
    Ηχογράφησα τον γάϊδαρο του γείτονα στο χωριό. Μόλις θα ανοίγει κάποιος το blog θα τον καλωσωρίζει δεόντως.. καλό;
    Πότε βρε έχεις γεννέθλια εσυ, λιονταρίνα;
    Καλημέρα και φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Νίκο μου πολύ χαίρομαι που σε βλέπω εδώ :)
    Καλή ιδέα με το γαϊδουράκι. Είναι το εθνικό μας ζώο εδώ στην Κύπρο. Ειδικά το χωριό της μάνας μου έχει και καταφύγιο. Είναι αξιολάτρευτα ζωάκια.

    Γενέθλια τελευταία μέρα του μήνα. Εσύ αν θυμάμαι καλά 27?
    Καλή σου μέρα και πολλά φιλάκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...