15 Απρ 2010

Το ημερολόγιο της αηδίας

Προσοχή: το ποστ να μη διαβαστεί την ώρα που τρώτε, πίνετε, έχετε ανακατωμένο στομάχι.. 

Υπάρχει ένας μύθος ότι οι αντρικές τουαλέττες είναι πιο λερωμένες απ'τις γυναικείες. Υποτίθεται ότι οι άντρες είναι λιγάκι τσαπατσούληδες, κατουράνε περίπου όπου βρουν και λερώνουν αβέρτα.

Μια βόλτα στην τουαλέττα της δουλειάς μου θα σας αλλάξει τη γνώμη..


Μόλις πρωτοξεκίνησα δουλειά εδώ είδα ένα αστείο σημείωμα στον τοίχο που έλεγε: "Αυτή που χέζει και φεύγει χωρίς να βεβαιωθεί ότι έφυγαν όλες οι βρωμιές της απ'την τουαλέττα να πέρνει τον κουβά να ρίχνει νερό μέχρι να καθαρίσει αλλιώς να λερώνει σπίτι της!" Όταν το είδα πέθανα στα γέλια. Μετά από λίγες μέρες μια συνάδελφος πήγε και το αφαίρεσε ως πολύ υπερβολικό και κάπως αισχρό για να το βλέπει ο κόσμος που θα επισκεφτεί την τουαλέττα.

Η ανακοίνωση όμως έδειχνε ότι υπήρχε πρόβλημα και έπρεπε να την πάρω πιο σοβαρά όπως αποδείχτηκε στην πορεία. 

Κάθε πρωί, αφού έρχομαι πολύ νωρίς στη δουλειά βλέπω ιδιοίς όμμασοι την καθαρίστρια που καθαρίζει γραφεία και τουαλέττες. Μετά από λίγο αν πας είναι όλα καθαρά, μυρωδάτα και λαμποκοπούν. 

http://urinelle.org/

Αν όμως αργήσεις έστω και λίγο και έχεις την τύχη να πας δεύτερη ή τρίτη; Τότε μπορεί να βρεις: πιτσιλιές (το πιο αθώο), ίχνη από παπούτσια που περπάτησαν σε υγρά γύρω από την τουαλέτα, κηλίδες από αίμα, δείγματα του εντέρου της κάθε μιας που δεν πάει σπίτι της για το number 2 και περιμένει να'ρθει στη δουλειά να αδειάσει, σερβιέττες ανοικτές μέσα στο κάλαθο, χαρτιά ματωμένα κι ό,τι άλλο αηδιαστικό μπορείς να φανταστείς. 

Από μυρωδιές; Α εκεί σκίζει η τουαλέττα δεν το συζητώ. Είναι κι από αύτες που δεν έχουν παράθυρο, αλλά υποτίθεται σύστημα εξαερισμού... άρα οι μυρωδιές έχουν μεγάλη και γερή διάρκεια.. κι όποια αντέξει!

Στην αρχή που ήρθα εδώ και είδα τα χάλια, μου είπαν κάποιες συνάδελφοι ότι αυτά συμβαίνουν συχνά γιατί στον όροφο μας έχει αίθουσα συνεδριάσεων κι έρχονται απ'τους άλλους ορόφους και αφήνουν τις βρωμιές τους.. Μου φάνηκε λίγο χλωμό, αλλά αποφάσισα να φτιάξω 3 όμορφες πινακίδες που να φέρνουν και λίγο στο φιλότιμο τις 'άτακτες' που τη χρησιμοποιούν. 



Μόλις αναρτήθηκε η ανακοίνωση φαίνεται πως κάποιες ταρακουνήθηκαν και η τουλέττα, αν μη τι άλλο έμενε κατά κάποιο τρόπο καθαρή. Αυτό δυστυχώς δε διάρκησε πολύ. Δυό μέρες αργότερα άρχισαν δειλά-δειλά να κάνουν και πάλι τα ίδια. 

Κοντά στο Πάσχα όμως φάνηκε η σκληρή πραγματικότητα. Λόγω των γιορτών οι συνεδριάσεις μειώθηκαν, αλλά αντί να μειωθεί και η βρώμα της τουαλέττας αυξήθηκε με γεωμετρική πρόοδο! Άρα είναι πλέον ολοφάνερο ότι δε φταίνε οι συνάδελφοι των άλλων ορόφων, αλλά κάποιες απ'αυτές που το παίζουν καθαρές σ' αυτό τον όροφο. Αναρωτιέμαι τι κάνουν στο σπίτι τους, αφού συμπεριφέρονται έτσι στη δουλειά.

Λύσεις σκέφτηκα πολλές, όπως π.χ. να βάλω νέα ανακοίνωση, πιο hardcore αυτή τη φορά του στυλ: "Παρακολουθήστε με κάμερα. Καθαρίστε τις ακαθαρσίες αλλιώς θα έχουν τη χαρά να σας δουν σε δράση σε πρώτη παγκόσμια προβολή ΟΛΟΙ!" 

Ή να μαζέψω τ'αποτυπώματα απ΄τα ίχνη των παπουτσιών και να κάνω ταυτοποίηση σαν την εγκληματολογική υπηρεσία μέχρι να βρω την ένοχη ή τις ένοχες. Την οποία εννοείται θα ξεμπροστιάσω για να ντραπεί τόσο πολύ που να μάθει να κάνει την τουαλέττα λαμπίκκο κάθε φορά πριν βγει.

Γιατί άνθρωποι είμαστε, σε όλες έχει τύχει να φύγουν λίγες σταγόνες για παράδειγμα, αλλά κόβουμε χαρτάκι που υπάρχει πάντα άφθονο στην τουαλέττα μας, και τα σκουπίζουμε να μην τα βρει η επόμενη. Επόμενη μπορεί να είναι οποιαδήποτε, ακόμα και εμείς οι ίδιες. Γι'αυτό άλλωστε έγραψα στην ανακοίνωση να δείξουν σεβασμό στον εαυτό τους. Αφού όλες χρησιμοποιούμε το χώρο.

Αλλά αλί και τρισαλί. Κάποιες είναι υπότροπες βρωμιάρες. Ό,τι και να τους γράψεις είτε δεν το διαβάζουν, είτε δεν του δίνουν σημασία και κάνουν τις βρωμιές τους φεύγοντας κι αφήνοντας τες να τις βρει η επόμενη.


Άρα μάλλον η λύση είναι (αφού δεν υπάρχει κλειδί για να κλειδώνει η πόρτα) να παρακολουθούμε την τουαλέττα και κάθε φορά που βγαίνει μια να μπαίνουμε μια 3μελής επιτροπή να ελέγχουμε πως την άφησε πίσω της. Δηλαδή να παρατήσουμε τη δουλειά μας και να ασχολούμαστε με κάτουρο! Αχ και βαχ!

Που θα πάει όμως; Δε θα τη βρούμε με το στενό μαρκάρισμα την αναίσθητη; Ή μπορεί να φοβηθεί όταν μάθει τι γίνεται και να σταματήσει.. Αλλά πολύ φοβάμαι ότι μόλις η στενή παρακολούθηση χαλαρώσει σίγουρα θα επαναλάβει με μεγάλη άνεση τα αδικήματα. 

Βρε μήπως να φέρουμε την αντι-τρομοκρατική; 

χιχιχιχι μάλλον τέτοιες συμπεριφορές δημιουργήσαν την ανάγκη για αστυνόμευση στα πολύ παλιά χρόνια, ε; 

13 σχόλια:

  1. H καθαριότητα είναι καθαρά θέμα προσωπικής υγιεινής του καθενός.
    Ότι κι αν κάνεις δεν θα βρεις λύση όταν το ίδιο το άτομο δεν σέβεται πρώτα τον εαυτό του και μετά τους άλλους.
    Είναι άκρως αηδιαστικό και εκνευριστικό το θέμα και το αντιμετωπίζουμε όλοι στον χώρο εργασίας και γενικότερα σε δημόσιους χώρους που κάποιες φορές αναγκάζεσαι να χρησιμοποιήσεις τουαλέτα.
    Νομίζω πως αν την ανακαλύψετε ένα χέρι ξύλο θα ήταν ότι πρέπει : )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ Σταλαγματιά μου υποψίες υπάρχουν. Ειδικά για ένα άτομο είναι έντονες. Αλλά άντε να αποδείξεις τι γίνεται. Είναι δύσκολο να παίζεις τον αστυνομικό της τουαλέτας μη νομίζεις :)))

    Και ξύλο πάντως να της δίναμε πάλι βρωμιάρα θα ήταν, άρα το πρόβλημα δε θα είχε λυθεί. Όχι εγώ λέω να την εξαναγκάζαμε να καθαρίζει επί ένα μήνα πρωί-βράδυ να της γίνει το πάθημα μάθημα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπλιαχ και πάλι μπλιαχ!!!
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ από τις βρώμικες τουαλέτες!
    Πόσο αναίσθητες μπορεί να είναι κάποιες...!!!
    Αναρωτιέμαι... οι ίδιες, ΔΕΝ σιχαίνονται;
    Έχει δίκιο πάντως η Σταλαγματιά.
    Θέλει πολύ ξύλο η "ένοχη"!
    Όχι για να διορθωθεί, γιατί αυτό χλωμό το βλέπω, αλλά για να βγάλετε το άχτι σας που σας έχει βάλει σ' αυτή τη σιχαμερή διαδικασία εδώ και τόσο καιρό!
    Και μετά λένε για τους άντρες...
    Σε πληροφορώ ότι υπάρχουν άντρες που δεν τους πιάνει ούτε η πιο σχολαστική γυναίκα στην καθαριότητα και να' σαι σίγουρη ότι... ό,τι κάνουν, το κάνουν ΜΕΣΑ στην τουαλέτα και όχι απ' έξω.

    Φιλιά πολλά!

    ΥΓ: Τα σκίτσα που βρήκες είναι απίστευτα! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τόχω ζήσει κι εγώ ατό Μαργαριτούλα μου και να σου πω τι αναγκάστηκα να κάνω?
    Για μια μέρα μόνο, παραφύλαξα έξω από την τουαλέτα και αφού τσάκωσα τον ένοχο (στην περίπτωσή μου ήταν άντρας) τον παρατήρησα μπροστά σε όλους και τον ανάγκασα επί τόπου να πάρει ΟΛΑ τα ειδικά καθαριστικά και να κάνει την τουαλέτα όπως την βρήκε!
    Από τότε.....Κύριος!
    Καλό κουράγιο πάντως......είναι ότι χειρότερο !
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κάλα άσε με το πως αφήνει ο κόσμος τις τουαλέτες σε γυμναστήρια, σχολές δουλειές. έλεοοοος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γουρουνοκαταστάσεις!!!άλλο δε μένει να βάλετε κατουροκατάσκοπο! καλή επιτυχία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ειδικα σε μαγαζια οι γυναικιες ειναι οιν χειροτερες,που πατανε πανς στο καπακι και πιτσιλουν γυρω γυρω,αφηνουν σχεδια στο καπακι
    φυσικα το πιο συχαμερο ειναι τα σχεδιακια στα πλακακια.....καλε πως τα κανουν?
    ημαρτον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Lilith μου αυτό λέω κι εγώ στην αρχή ότι οι άντρες και κατ'επέκταση οι αντρικές τουαλέτες είναι πολύ πιο καθαρές όχι μόνο στη δουλειά αλλά και σε μαγαζιά, φαστφουταδικα κτλ.
    Σαν αυτά τα σκίτσα και καλύτερα μπορείς να δεις στο site που'χω αποκάτω. Απίστευτα! :))
    Φιλιά πολλά!

    Τρελή μου αυτό θα ήθελα να κάνω κι εγώ. Έτσι θα έβαζε μυαλό αυτή που τα κάνει όλα αηδία και τα παρατά και φεύγει. Μπράβο σου καλά του έκανες!
    Φιλιά!

    mahler όντως αν δεν έχουν προσωπικό να καθαρίζει κάθε ώρα είναι αηδία. Καλύτερα να κάνεις την ανάγκη σου έξω στο καθαρό αεράκι :)

    ΦΟΥΛΗ κατουροκατάσκοπο? :))))))) Θα της δώσουμε και μια φωτογραφία για να έχουμε αποδείξεις για τα εγκλήματα ;)

    Στέλλα μου νομίζω παντού είμαστε χειρότερες οι γυναίκες. Τα σχέδια στο πλακάκι να σου πω εγώ πως γίνονται, πατούν μέσα στα ούρα του πατώματος, τα μεταφέρουν παντού και όταν στεγνώσουν γίνονται σχέδια. Είναι αυτό που λέω ότι αφήνουν ίχνη στη τουαλέτα της δουλειάς. Έπρεπε να βγάλω φωτογραφίες να τα δείτε αλλά είπα να σας γλυτώσω απ' αυτό το μαρτύριο :))
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απίστευτο! Απορώ πού εργάζεσαι! Δεν έχουν έλεος!! Πολύ πετυχημένες φωτογραφίες, πολύ έξυπνες οι σκέψεις για απομάκρυνση του ζωντανού εφιάλτη!!!αλλά α μπα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. AntI-I LOL
    Σε ένα γραφείο σαν όλα τ'άλλα. Και πίστεψε με έχω ακούσει ανάλογες ιστορίες κι από αλλού, άρα είναι γενικευμένο το κακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/12/13, 8:06 π.μ.

      Εχουν περασει πανω απο 3 χρονια σε συτη τη συζητηση. DaisyCrazy ακομη δουλευεις σ αυτο το γραφειο? Η "υποπτη" εργαζεται ακομη εκει η την εδιωξαν? Τι ηλικιας και τι εθνικοτητας ειναι? Με τι ασχολειται αυο το γραφειο?

      Διαγραφή
    2. καλημέρα. όχι δε δουλεύω εκεί και η ύποπτη έχει φύγει από ότι ξέρω :)

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος8/4/14, 1:28 μ.μ.

      Συνδιασμος ΑΣΤΕΙΟΥ και ΑΗΔΙΑΣ. Εχω μια ιδεα, να στειλουμε κατι στην "ατακτη" στο email της η στο facebook.

      Διαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...