7 Σεπ 2009

Καλοκαιρινές ανάσες................

Αν και άργησα λίγο, αποφάσισα επιτέλους να φιλοξενήσω στο μπλογκ λίγες στιγμές από το καλοκαίρινο ταξιδάκι. 

Τις πρώτες μέρες μείναμε Αθήνα. Επισκεφτήκαμε το Μουσείο της Ακρόπολης που ήταν γεμάτο κόσμο, τόσο πολύ που ήταν σχεδόν κλειστοφοβικά. Είχε τουρίστες από πολλές και διάφορες χώρες και από Έλλαδα. 

Το Μουσείο πραγματικά αξίζει τον κόπο να το επισκεφτεί κανείς έστω μια φορά στη ζωή του. Περάσαμε δυό ωρίτσες εκεί και δεν ήταν αρκετές να το δούμε όλο. 

Σκηνή στο souvenir shop: μια "κυρία" μπροστά στο ταμείο άρπαξε καμιά 40αριά τουλάχιστον σελιδοδείκτες που τους πουλάνε προς 40σεντ τον ένα (ομολογουμένως ακριβούτσικα) και να τους έχωσε στη τσάντα της. Το έκανε με μια απίστευτη άνεση και με στυλ δε συμβαίνει τίποτα. Μετά γυρίσε και είπε εις άπταιστον ελληνική, στην κόρη της που είχε έρθει να τη βρει "πάμε να φύγουμε; κουράστηκα εδωμέσα". Τώρα από τι κουράστηκε δεν κατάλαβα: από το κλέψε, κλέψε μήπως;

 
 
 Οι επόμενες μέρες ήταν μαγικές. Κατεβήκαμε στην Καρδαμύλη που είναι στη Μάνη. Μέναμε σε ένα μαγευτικό ξενοδοχείο το Βάρδια, που έχει φοβερή θέα.

Ξυπνούσαμε κάθε πρωί και είχαμε την καταγάλανη θάλασσα πιάτο. Καθόμασταν στο όμορφο μπαλκονάκι και τρώγαμε το πρωινό μας θαυμάζοντας το τοπίο και παρακολουθώντας τα χελιδώνια που είχαν κτίσει τη φωλιά τους στο μπαλκόνι μας.

  
  
 


Το όμορφο λιμανάκι της Στούπας.

 
Όλα τα ταβερνάκια της περιοχής έχουν φοβερό φαγητό και πάρα πολύ καλές τιμές. Μου έκανε εντύπωση ότι ενώ είχε πολλούς τουρίστες ήταν παντού πεντακάθαρα, περιποιημένα και όμορφα. Βαβούρα δεν υπήρχε. Ο κόσμος ήταν ήσυχος και κυριολεκτικά ηρεμήσαμε και ξεκουραστήκαμε τις πέντε μερούλες που περάσαμε εκεί. 
Σημαντική σημείωση: Το καλύτερο μοχίτο που έχω πιεί ως τώρα ήταν στο Tikla στην Καρδαμύλη.

~~~~~~~~~
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από τις παραλίες, που είναι οι αδυναμία μου.


 

  
  
  
  
  
Η θέα μέσα από τη θάλασσα.

Οι Ελιές, ένα πολύ όμορφο ταβερνάκι κοντά στην παραλία,  
με νόστιμο φαγητό και καλή εξυπηρέτηση.
 
 


Ένα μπουκέτο φωτογραφίες από ηλιοβασιλέματα.
 
  
  
 


Μακάρι να γινόταν ο μήνας των διακοπών να ήταν δυο φορές το χρόνο.. τουλάχιστον.

4 σχόλια:

  1. Καλά τι μου έκανες;
    Εδώ βρέχει και έχει κρύο..
    Αλλά θα βουτούσα άνετα σε μια από τις παραλίες σου.
    Κι εκείνα τα ηλιοβασιλέματα..
    Πω πω.. Μαγεία πραγματικά.

    Καλημέρα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά είμαι. Εδω το καλοκαίρι καλά κρατεί :)
    Αχ κι εγώ θέλω πολύ να γυρίσω πίσω στη Μάνη. Είναι πανέμορφη και αξίζει τον κόπο να πας ξανά και ξανά.
    Καλημέρα και καλή μας βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δωροθέα, πανέμορφες φωτογραφίες, αυτή με τις Ελιές θα μου επιτρέψεις να την κοπιάρω για τον προσωπικό μου υπολογιστη? ????αλήθεια τι έκανες οταν επιασες την κυριούλα να κλέβει?? Φιλιά και καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερούδια! Έχεις mail :)
    Όταν έγινε αυτό μπροστά μου άρχισα να αναρωτιέμαι αν δεν κατάλαβα καλά κι ήταν δωρεάν οι σελιδοδείκτες. Ρώτησα την κυρία στο ταμείο και μου είπε ότι φυσικά δεν ήταν δωρεάν κι ότι έπρεπε να της έδειχνα ποια ήταν αυτή εκείνη την ώρα. Εκεί μέσα εκείνη την ώρα γινόταν χαμός, είχε πάρα πολύ κόσμο και γι’αυτό εκμεταλλεύτηκε αυτή την ευκαιρία κι έφυγε σαν κυρία :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...