6 Σεπ 2009

Αποκλεισμός αναγνωστών;

Ο θεσμός των αναγνωστών ή followers βοηθά στην κοινωνική δικτύωση, τη γνωριμία και τον εντοπισμό άλλων μπλογκερ που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα.
Ένα αρνητικό είναι ότι αν κάτι δεν πάει καλά με κάποιον από τους αναγνώστες ο διαχειριστής και ιδιοκτήτης του μπλογκ δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να τον απομαρκύνει. 
Παρ' όλα αυτά ο διαχειριστής του μπλογκ έχει την πιο κάτω επιλογή: Αποκλεισμός αυτού του χρήστη, όπως φαίνεται στη φωτογραφία πιο κάτω.
Για να μπορέσετε να βρείτε την πιο πάνω επιλογή και να την ενεργοποιήσετε αν επιθυμείτε ακολουθείστε τη πιο κάτω διαδικασία:
1) Πηγαίνετε στον Πανόπτη/Dashboard 
2) Πατήστε πάνω στο αριθμό των Αναγνωστών/Followers που φαίνεται ακριβώς δίπλα από τον τίτλο του μπλογκ σας. 
Πατώντας εκεί θα μεταφερθείτε σε μια σελίδα όπου φαίνονται όλες οι φωτογραφίες των αναγνωστών/followers μαζί με τα ψευδώνυμα/nicknames τους.
3) Πατήστε πάνω στη φωτογραφία του κάθε αναγνώστη θα βρεθείτε στο σημείο όπου έχετε τις επιλογές όπως φαίνονται πιο πάνω. 
4) Μπορείτε είτε να πρσθέσετε τον αναγνώστη στους φίλους σας, είτε να τον αποκλείσετε από το μπλογκ σας αφαιρώντας του έτσι τη δυνατότητα να εγγραφεί στο μπλογκ σας και να βλέπει τις ανανεώσεις που κάνετε στο reading list. Επίσης το όνομα του δε θα εμφανίζεται στο σημείο που φαίνονται όλοι οι αναγνώστες σας. 
Από την άλλη όμως, απ'τη στιγμή που το μπλογκ είναι δημόσιο, δεν μπορείτε να τον σταματήσετε από τον να εγγραφεί μέσω των άλλων feeds στο blog, να διαβάζει τις αναρτήσεις σας ή να αφήνει σχόλια όταν θέλει.

4 σχόλια:

  1. Γιατί να αποκλείσεις κάποιον..
    Αν το θέλεις αυτό μπορείς απλά να κάνεις κλειστό μπλοκ.
    Καλό βράδυ σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. jacki μου καλημέρα.
    δίκιο έχεις απλά εδώ θεώρησα καλό να αναφέρω τη δυνατότητα που παρέχει ο μπλογκερ.
    ουσιαστικά δεν κάνει και τίποτα ο αποκλεισμός κάποιου από το μπλογκ αφού μπορεί να διαβάζει και να σχολιάζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ε ναι, σημασία θα είχε να μην μπορεί να μπαίνει κάποιος που δεν θες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ακριβώς! δυστυχώς ο blooger δεν παρέχει αυτή τη δυνατότητα. εκτός κι αν κάνεις το μπλογκ ιδιωτικό. φυσικά αυτό δεν είναι λύση. ελπίζω να το φτιάξουν κάποια στιγμή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...