5 Μαρ 2009

VALAIMOS - ΑΣ ΧΟΡΕΨΟΥΜΕ

"Ας χορέψουμε!". Δεν είναι μόνο οι djs στα κλαμπ που δίνουν το σύνθημα, αλλά και οι ειδικοί: ο χορός θωρακίζει την υγεία μας από πολλές ασθένειες και μας χαρίζει μακροβιότητα. Δεν έχουμε παρά να ανακαλύψουμε τον Φρεντ Αστέρ, τον Τραβόλτα ή τον Μπαρίσνικοφ που κρύβουμε μέσα μας.

Αρκούν 30 λεπτά χορού την εβδομάδα για να μειωθεί κατά το ήμισυ ο κίνδυνος προσβολής από έμφραγμα. Αυτό βεβαιώνει το Βρετανικό Ίδρυμα Υγείας, ενώ οι Ιταλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι χορεύοντας τρεις φορές την εβδομάδα έχουμε τα ίδια οφέλη που μας δίνει η άσκηση στο - βαρετό για πολλούς- στατικό ποδήλατο.

Ο χορός θεωρείται ασπίδα απέναντι και σε άλλες ασθένειες, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης τύπου 2, κάποιες μορφές καρκίνου, ενώ μειώνει τον κίνδυνο προσβολής από οστεοπόρωση. Οι ειδικοί ερευνούν τώρα τον τρόπο με τον οποίο ο χορός μπορεί να βοηθήσει τα επιθετικά παιδιά, τη συγκέντρωση στο σχολείο και το γράψιμο. Δεν έχουμε λοιπόν παρά να επιλέξουμε το είδος του χορού που προτιμάμε.
http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=10&articleID=5370&la=1

Ωραία γιατί λατρεύω το χορό και μισώ τη γυμναστική!
Δεν μπορώ να φανταστώ τίποτα πιο βαρετό από το να βρίσκομαι σε όργανα γυμναστικής και να κινούμαι μηχανικά, δήθεν ότι περπατώ, δήθεν ότι κάνω ποδήλατο κτλ κτλ.
Και να χεις και τους άλλους τους βαρεμένους τριγύρω σου να κάθονται πάνω στα ελεύθερα όργανα και να φλερτάρουν. Άτομα τα οποία έρχονται κάθε μέρα στο γυμναστήριο και γυμνάζονται λιγότερο από κάποιον που κάθεται στην καρέκλα από το πρωί ως το βράδυ, αλλά έρχονται κάθε μέρα ανελλιπώς τα πουλάκια μου. Μπας και χάσουν καμιά καλή "ευκαιρία"!
Τελικά αυτοί που πάνε γυμναστήριο για να γυμναστούν είναι εξαιρετικά λίγοι. Άρα γιατί να μην πας να χορέψεις, να το φχαριστηθείς και να γυμναστείς κιόλας βρε παιδί μου! Άσε που και το φλερτ μετά χορού είναι πιο εύκολο και άνετο. All in one - Όλα σε ένα που έλεγε και μια παλιά διαφήμιση σαμπουάν.
ΟΛΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...