23 Μαρ 2009

Κενά και online σχέσεις

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που έχουν κενά στη ζωή τους, τη σχέση τους, τη δουλειά τους. Και έρχονται online να ξεχαστούν, να βρουν φίλους που δεν έχουν, να κάνουν πρώτες, δεύτερες σχέσεις που ίσως να μην τολμούσαν να κάνουν στην πραγματικότητα.

Κάποια στιγμή για κάποιους χ ή ψ λόγους αυτές οι φιλικές ή ερωτικές ή άλλες σχέσεις τελειώνουν. Ή μπορεί να μην τελειώνουν αλλά παύουν να ικανοποιούν, να καλύπτουν το κενό που αρχικά ήταν ο λόγος που έσπρωξε το άτομο να τις κάνει.

Όμως αν ο λόγος που οδήγησε στη σύναψη τους ευθύς εξαρχής, εξακολουθεί να υφίσταται, το άτομο που τις είχε κάνει αρχικά online θα ψάξει να τις βρει από κοντά, σε άτομα του περιβάλλοντος του.

Έτσι καλύτερα αντί να καταφεύγουμε σε κυνήγι αυτών των «άκακων» και από μακριά σχέσεων ας ψάξουμε να βρούμε τι τις δημιούργησε και γιατί. Αν αυτό το κάτι εξακολουθεί να υφίσταται τότε σίγουρα το άτομο θα ψάξει με άλλους τρόπους να αναπληρώσει τα δυσαναπλήρωτα συχνά κενά.

6 σχόλια:

  1. και πως βρίσκουμε αυτό το κάτι Δωροθέα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To ίντερνετ προσφέρει στο καθένα τη δυνατότητα να "δημιουργήσει" ξανά τον εαυτό του, ίσως και μέσα από υπερβολές ή/και ψέματα και βεβαίως ν' αποσιωπήσει στοχεία του εαυτό του που θεωρεί αρνητικά.

    Πιστεύω ότι αυτό είναι ένα σοβαρό κίνητρο για να ασχοληθεί κανείς με τέτοιου είδους σχέσεις. Νιώθει καλύτερα και ζει τον εαυτό του απαλλαγμένο από το αδιάκριτο/ αρνητικό κοινωνικό βλέμμα.

    Βέβαια υπάρχει ο κίνδυνος να παρασυρθεί κάποιος και στο τέλος να ζει την εικονική του ταυτότητα ή να θέσει σε δεύτερη μοίρα την πραγματική ζωή. Αυτό είναι επικίνδυνο!

    Καλή βδομάδα Dorothea

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. apparos Δύσκολο να το βρούμε αλλά τουλάχιστον αν αρχίσουμε να ψάχνουμε στα δικά μας λάθη ή στις παραλείψεις μας μπορεί να βρούμε κάτι. Αν από την άλλη κοιτάμε τα "τέρατα" που κυνηγούν τη σχέση μας online, δεν έχουμε καμιά πιθανόητα να δούμε που μπορεί να μη πηγαίνει καλά μια σχέση, ή τι λάθη μπορεί να κάνουμε εμείς για να στέλνουμε τον άλλον να ψάχνει αυτό που του λείπει στο ιντερνετ.

    ColourfulMind Συμφωνώ με όλα όσα λες. Καλή βδομάδα και σε σένα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ σωστή η προσέγγισή σου, μπράβο… Συμφωνώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα Δωροθέα.Όταν το γράμμα που θα μας φέρει ο ταχυδρόμος έχει γνωστό αποστολέα τότε η ταυτότητα μας θα επαληθευτεί...
    Επειδή καθυστερεί να έρθει ίσως ψάχνουμε να δούμε γιατί αργησε να έρθει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aspa Χαίρομαι :)

    ANT' AYTOY Δεν κατάλαβα τι εννοείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...