17 Μαρ 2009

Μπέρδεμα

Άραγε μπορείς να ανοίξεις ένα κεφάλαιο στη ζωή σου και να το κλείσεις μετά έτσι απλά; Λες και άνοιξες και μετά έκλεισες μια πόρτα;

Μερικές φορές στη ζωή κάνεις κάποιες κινήσεις, χωρίς να τις σκεφτείς. Κι όταν έρθει ο καιρός και νιώσεις ότι έχουν επιπτώσεις, στη ψυχη, στο συναίσθημα σου.. κάποτε είναι αργά να κάνεις πίσω.

Το τι αισθανόμαστε άραγε το ελέγχουμε; Πόσες φορές δε με βασάνισε αυτό το ερώτημα.

Πάντα πίστευα πως ναι. Ναι το ελέγχουμε και μπορούμε να το σταματάμε άμα δεν είναι σωστό για τον ένα ή για τον άλλο.

Φυσικά στο παρελθόν έχω καεί για να το λέω αυτό. Έχω σε μικρότερη ηλικία ερωτευτεί παράφορα τους "λάθος" ανθρώπους. Λάθος γιατί δεν με ήθελαν. Λάθος γιατί δεν ήξεραν τι ήθελαν. Λάθος γιατί ήθελα δύο εξίσου.. αλλά με διαφορετικό τρόπο.

Πότε ο έρωτας εδραιώνεται στην καρδιά; Πότε γίνεται απαραίτητος όπως τον αέρα που αναπνέουμε; Πότε δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτόν;

Είναι τόσα πολλά που με μπερδεύουν, μ’αρρωσταίνουν, μ’εγκωβίζουν αλλά και με απελευθερώνουν.

Άραγε όταν κοντεύεις να χάσεις κάποιον τότε και μόνο τότε αρχίζεις να καταλαβαίνεις την αξία του; Κι αν ναι μήπως μέχρι αυτό το τότε να έρθει για σένα είναι αργά για τον άλλο; Αν με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του ο ένας έχει σκοτώσει τα πιο δυνατά συναισθήματα του άλλου.. τότε τι; Υπάρχουν αισθήματα κατά παραγγελία;

Ένα μπέρδεμα.

4 σχόλια:

 1. Τα συναισθήματα δεν ελέγχονται, ούτε έρχονται κατά παραγγελία.. Το μόνο ίσως που μπορεί να ελεγχθεί είναι οι σκέψεις και οι πράξεις, όταν υπακούμε στη λογική.. Αλλά ο έρωτας και η λογική συνήθως δε συμβαδίζουν.
  Λάθη κάνουμε όλοι μας.. Το θέμα είναι να τα καταλαβαίνουμε και να μαθαίνουμε μέσα από αυτά και να προσπθούμε να μη τα επαναλάβουμε..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αχ πόσες φορές έχω επαναλάβει αμέτρητα λάθη... Άπειρες! Μερικές φορές έχω πιάσει τον εαυτό μου να μη μαθαίνει, να ξανακτυπά στους ίδιους σκόπελους. Ξανά και ξανά. Εξαντλητικά.
  Αλλά τ’αγάπησα κάποια λάθη, τ’αγάπησα με πάθος. Και αν γυρνούσα πίσω κάποια από αυτά θα τα είχα επαναλάβει, σίγουρα.
  Κάποια άλλα φυσικά θα τα είχα αποφύγει..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μη μου βάζεις δύσκολα, μικρή, τελευταία αυτά τα θέματα ήρθαν επιτακτικά και με ξύπνησαν από τον ύπνου του δικαίου που κοιμόμουν μέχρι τότε. Δεν τα έχω ακόμη χωνέψει... Και υπάρχουν και κάποια λάθη που αν όντως αποδειχθούν λάθη, φοβάμαι ότι δεν θα μπορέσω να μου τα συγχωρήσω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Στην αρχή μπορεί όντως να τα θεωρήσεις ασυγχώρητα. Αλλά μετά, όταν καταλάβεις ότι είναι μέρος του εαυτού σου, του ποιος είσαι, ότι σε έχουν διδάξει πράγματα που με τη θεωρεία δε θα είχες μάθει ίσως ποτέ.. τότε ίσως μπορέσεις να τα αγκαλιάσεις, να τα αγαπήσεις, να τα αποδεχτείς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

I love you, baby

I fell in love with a ghost. He's so perfect and sweet and when we are talking my poor broken heart beats so hard.