11 Φεβ 2009

Πότε γίνεσαι πιο σέξυ;

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να βρει κάποια ή κάποιος την αγάπη; Οι ειδικοί δεν έχουν καμία αμφιβολία: πρέπει να αποκαλύψει τα αισθήματά του στον άνθρωπο που τον ενδιαφέρει. Η εξωστρέφεια στην εκδήλωση των αισθημάτων μάς κάνει πιο ελκυστικούς, βεβαιώνει μια νέα έρευνα, σύμφωνα με την οποία το ίδιο αποτέλεσμα στην αναζήτηση της αγάπης έχουν η ανταλλαγή των βλεμμάτων και το χαμόγελο. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Αμπερντίν της Σκωτίας σε δείγμα 230 ανδρών και γυναικών.

Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας Μπεν Τζόουνς, αποδείχθηκε ότι η εκδηλωτικότητα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ερωτική έλξη. Τα αποτελέσματα της έρευνας, δηλώνει ο Μπεν Τζόουνς, θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους singles να μη σπαταλούν τον χρόνο τους συζητώντας με ανθρώπους οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στο ενδιαφέρον τους.

Η έρευνα

Για να καταλήξει στα συμπεράσματά της, η επιστημονική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Αμπερντίν ζήτησε από τους 230 άνδρες και γυναίκες να κοιτάξουν εικόνες, στις οποίες απεικονίζονταν οι διαφορετικές εκφράσεις ενός προσώπου. Για παράδειγμα, σε μία εικόνα το πρόσωπο εμφανιζόταν χαμογελαστό, στην άλλη σοβαρό, στην τρίτη κοίταζε τον φακό ή είχε το βλέμμα του στραμμένο αλλού. Έπειτα ζητήθηκε από τους 230 εθελοντές να δηλώσουν ποια πρόσωπα τούς φάνηκαν ελκυστικά. Οι περισσότεροι επέλεξαν τα χαμογελαστά πρόσωπα ή αυτά με τα οποία υπήρχε οπτική επαφή.

http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=9&articleID=4527&la=1
Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Η χαρά της κίνησης

Ίσως είναι λίγο κλισέ αλλά είναι αλήθεια ότι η φετινή χρονιά, το 2020 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για πάρα πολύ κόσμο.