8 Φεβ 2009

Κάνετε σεξ πριν κοιμηθείτε για όνειρα γλυκά

Όνειρα γλυκά χαρίζει το σεξ πριν από τον ύπνο, δηλώνουν οι επιστήμονες, επιβεβαιώνοντας την κοινή πεποίθηση.

Σύμφωνα με την Γερμανική Εταιρεία Ύπνου, η ερωτική πράξη είναι η μοναδική δραστηριότητα που κουράζει και συγχρόνως χαλαρώνει το σώμα, βοηθώντας μας να αφεθούμε στην αγκαλιά του Μορφέα χωρίς προβλήματα και χωρίς άλλα υποκατάστατα, όπως το χαμομήλι, η τηλεόραση ή ακόμη και τα ηρεμιστικά χάπια.

Οι ειδικοί τονίζουν, επίσης, ότι ο καλός ύπνος συνδέεται άμεσα με την ισορροπημένη διατροφή και τη σωματική άσκηση. Προειδοποιούν, ωστόσο, ότι οι αθλητικές δραστηριότητες το βράδυ είναι απαγορευτικές καθώς «βοηθούν στην απελευθέρωση διεγερτικών ορμονών», οι οποίες επηρεάζουν τόσο το σώμα όσο και τον εγκέφαλο.

Οι Γερμανοί επιστήμονες υποστηρίζουν παράλληλα ότι δεν υπάρχει μέσος όρος των ωρών ύπνου που χρειαζόμαστε. Με άλλα λόγια, δεν ισχύει αυτό που έλεγε ο Μέγας Ναπολέων: «Τέσσερις ώρες για τους άνδρες, πέντε για τις γυναίκες και έξι για τους ηλίθιους». Κάθε οργανισμός έχει τις δικές του ανάγκες, άλλοι καλύπτονται με οκτώ ώρες και άλλοι με λιγότερες, σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Για τη βελτίωση του ύπνου των μικρότερων, οι ειδικοί συστήνουν να περιοριστεί στο ελάχιστο η χρήση του υπολογιστή και της τηλεόρασης, καθώς «αρκεί μια ώρα την ημέρα μπροστά στον υπολογιστή για να θέσουμε σε κίνδυνο την ξεκούρασή μας».

Σύμφωνα, μάλιστα, με σχετική έρευνα, περίπου το 40% των παιδιών παρουσιάζει προβλήματα στον ύπνο, τα οποία είναι ένας πιθανός προθάλαμος για την υπερκινητικότητα και για ψυχολογικές διαταραχές όπως οι φοβίες.

http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=9&articleID=4941&la=1

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ

2 σχόλια:

  1. Μια χαρά τα λένε οι γερμανοί, αλλά ... το θέμα είναι με ποιον θα το κάνουμε; Καμιά ιδέα δεν δίνουν γιαυτό; η ακόμα καλύτερα ... δεν παρέχουν και το απαραίτητο αξεσουάρ;( ψηλό μελαχρινό κατά προτίμηση χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχα δίκιο έχεις, αν και νομίζω και μόνες μας καλό είναι απ' το καθόλου.. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

I love you, baby

I fell in love with a ghost. He's so perfect and sweet and when we are talking my poor broken heart beats so hard.