29 Δεκ 2008


Θα κάνουμε σεξ... με μικροτσιπ
http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=9&articleID=5362&la=1

Δημοσίευση: 28-12-2008, 20:34 Τελευταία ανανέωση: 28-12-2008, 20:34
   

Μια επαναστατική μέθοδο επεξεργάζονται ερευνητές του βρετανικού πανεπιστημίου της Οξφόρδης για τα άτομα που δυσκολεύονται να απολαύσουν το σεξ. Πρόκειται για μικροσκοπικά ολοκληρωμένα ηλεκτρονικά κυκλώματα, που θα εμφυτεύονται στον εγκέφαλο και θα διεγείρουν τα κέντρα ηδονής.

Το «τσιπ του σεξ», όπως έχει ονομαστεί, θα διεγείρει μια περιοχή του εγκεφαλικού φλοιού που βρίσκεται πίσω από τα μάτια και συνδέεται με το αίσθημα της απόλαυσης με το σεξ και το φαγητό.

Η εργασία για τη δημιουργία και λειτουργία του μικροτσίπ έχει δημοσιευτεί στην επιστημονική επιθεώρηση «Nature Reviews Neuroscience» από τον Μόρτεν Κρίνγκελμπαχ του τμήματος Ψυχιατρικής του Πανεπιστήμιου της Οξφόρδης. 

Το τσιπ λειτουργεί σαν βηματοδότης εγκεφάλου προκαλώντας μικρά ηλεκτρικά σοκ στη συγκεκριμένη περιοχή, ακριβώς όπως το διεγέρτη εγκεφάλου ή πνευμονογαστρικού νεύρου που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων που πάσχουν από Νόσο του Πάρκινσον ή την κατάθλιψη βαριάς μορφής. 

Σύμφωνα με τον καθηγητή νευροχειρουργικής της Οξφόρδης Τίπου Αζίζ, θα περάσει περίπου μια δεκαετία προτού τοποθετηθεί με ασφάλεια ένα εμφύτευμα για την καταπολέμηση της ανηδονίας, καθώς προς το παρόν η αναγκαία χειρουργική επέμβαση δεν έχει την απαιτούμενη ακρίβεια και μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία. 

«Όταν η τεχνολογία θα τελειοποιηθεί, θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την εν τω βάθει διέγερση του εγκεφάλου σε πολλές νέες περιοχές», εξηγεί ο Αζίζ. «Η επέμβαση στον εγκέφαλο θα γίνει πιο επιδέξια, με περισσότερο έλεγχο, ώστε να μπορεί κανείς να ενεργοποιεί ή να απενεργοποιεί το τσιπ, όταν χρειάζεται».

Ο ίδιος σχολίασε πως «σε δέκα χρόνια από τώρα, η γκάμα των θεραπειών που θα είναι διαθέσιμες, θα είναι εκπληκτική - δεν ξέρουμε ούτε καν τις μισές από αυτές τις δυνατότητες σήμερα".

Σχετικά με το τσιπ του σεξ, ο Αζίζ είπε πως «ήδη υπάρχουν ενδείξεις ότι ένα τέτοιο τσιπ θα κάνει τη δουλειά του. Πριν λίγα χρόνια, ένας επιστήμονας εμφύτευσε μια παρόμοια συσκευή στον εγκέφαλο μιας γυναίκας που είχε χαμηλές σεξουαλικές ορμές και την μετέτρεψε σε μια ιδιαίτερα σεξουαλική γυναίκα. Όμως σε εκείνη δεν άρεσε τελικά η ξαφνική της αλλαγή και ζήτησε το εμφύτευμα να αφαιρεθεί από τον εγκέφαλό της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...