23 Δεκ 2008

Νεκρός βρέθηκε στη Λεμεσό 48χρονος άστεγος Πολωνός
Η Αστυνομία αποκλείει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.
Δευτέρα 23/12/2008
http://www.phileleftheros.com/main/main.asp?gid=334&id=597837


Λεμεσός: Νεκρός εντοπίστηκε το πρωί 48χρονος άστεγος Πολωνός, στο εγκαταλελειμμένο πρώην οίκημα του Αρη Λεμεσού, ωστόσο η Αστυνομία έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Λεμεσού Αντρέας Αγγελίδη, τον 48χρονο εντόπισε ομοεθνής του, ο οποίος ενημέρωσε την Αστυνομία. Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν, αποκλείστηκε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, ενώ εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι ο θάνατος του προήλθε από παθολογικά αίτια. Ο άτυχος 48χρονος είχε βρει καταφύγιο το τελευταίο διάστημα στο εγκαταλελειμμένο εδώ και χρόνια πρώην οίκημα του Αρη Λεμεσού, ενώ στη σκηνή εντοπίστηκαν μπουκάλια με οινοπνευματώδη ποτά και εστία φωτιάς που φαίνεται ότι άναβε για να ζεσταθεί. 

Τα ακριβή αίτια θανάτου του θα διαπιστωθούν μετά τη νενομισμένη νεκροψία.


Πέθανε χθες ένας Πολωνός "αγνώστων λοιπών στοιχείων" μέσα σε ένα εγκαταλελειμένο κτίριο. Η περίπτωση αυτή μου θυμίζει μια ανάλογη περίπτωση ενός Ρουμάνου ο οποίος πέθανε και οι δικοί του δεν ήθελαν να έχουν καμιά σχέση με τη σωρό του. Η σωρός έμεινε για πολλούς μήνες στα αζήτητα και τελικά μετά από διαβήματα των υπαλλήλων του νεκροτομείου του Νοσοκομείου όπου φυλασσόταν πληροφορήθηκε το θέμα η κοινή γνώμη και μαζεύτηκαν λεφτά για να γίνει η ταφή.

Οι δικές μου απορίες είναι οι εξής: η Εκκλησία σε αυτές τις περιπτώσεις γιατί είναι μονίμως απούσα; Που ήταν η Εκκλησία που έχει ένα σωρό επιχειρήσεις να καταβάλει το ποσό που εισπράττει κάθε φορά από τους συγγενείς των θανόντων για να τα έξοδα ταφής που ανέρχονται σε κάποιες χιλιάδες ευρώ; Δεν είναι μέρος του κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου της εκκλησίας να αναλαμβάνει τέτοιες περιπτώσεις και να καλύπτει τέτοιου είδους κενά; Πως δικαιολογεί την παραμονή ενός νεκρού Χριστιανού (όχι πως αν δεν ήταν χριστιανός δεν θα είχε πάλι την ίδια υποχρέωση κατ’ εμένα) στα ψυγεία μέχρι κάποιος να φιλοτιμηθεί να θάψει τη σωρό του;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

I love you, baby

I fell in love with a ghost. He's so perfect and sweet and when we are talking my poor broken heart beats so hard.