Τα δυστυχισμένα παιδιά γίνονται συνήθως άρρωστοι ενήλικες και παρουσιάζουν περισσότερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές στη Βρετανία.
Οι ερευνητές του King’s College στο Λονδίνο ερεύνησαν τις περιπτώσεις 7.100 ατόμων που γεννήθηκαν μεταξύ του 1950 και του 1955.
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα παιδιά που χαρακτηρίστηκαν από τους δασκάλους τους «μελαγχολικά» ή «δυστυχισμένα», ως μεσήλικες, αντιμετώπιζαν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να εγκαταλείψουν την εργασία τους. Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα αφού πρώτα εντόπισαν πολλούς από τους σημερινούς μεσήλικες, οι οποίοι αντιμετώπιζαν ψυχολογικά προβλήματα ως παιδιά.
Όπως επισημαίνουν στην επιστημονική επιθεώρηση British Journal of Psychiatry, οι 392- δηλαδή το 5,5% στο σύνολο των ερωτηθέντων- δεν μπορούσαν να εργαστούν λόγω προβλημάτων υγείας. Επίσης το 25% από εκείνους που, ως παιδιά, είχαν τραβήξει την προσοχή των δασκάλων τους εξαιτίας της αρνητικής ψυχολογική τους εικόνας, αντιμετώπιζαν μόνιμο πρόβλημα υγείας.
«Δεν μπορούμε να πούμε ότι η αρνητική ψυχολογική κατάσταση των παιδιών ευθύνεται για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν τα ίδια άτομα στο μέλλον αλλά σίγουρα, είναι παράγοντας που συμβάλλει», επισήμανε ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Μαξ Χέντερσον.
«Με βάση προηγούμενες έρευνες, υποπτευόμαστε ότι οι συγκεκριμένες ομάδες ατόμων είναι περισσότερο ευάλωτες στην κατάθλιψη».
«Τα παιδιά που είναι δυστυχισμένα και δεν δείχνουν ενδιαφέρον στο σχολείο προέρχονται συχνά από οικογένειες στις οποίες και οι γονείς δεν δείχνουν ενδιαφέρον και προσοχή και υπάρχουν στερήσεις», τόνισε από την πλευρά του ο Δρ. Άλαν Ντέιβις. «Έτσι, δεν έχουν καλές επιδόσεις στο σχολείο και, αργότερα, στη δουλειά».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)