7 Ιαν 2009

V.I.P.s' σφαγές και άλλα

Εντολή για σκληρή γραμμή 
Αλλαγή πλεύσης από την κυβέρνηση μετά τον τραυματισμό του 21χρονου αστυνομικού 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4495341


Με πρωθυπουργική εντολή για σκληρή γραμμή σε όλα τα μέτωπα κινείται πλέον η Ελληνική Αστυνομία. Και το «σάρωμα» των Εξαρχείων, με αθρόες συλλήψεις στα τυφλά, είναι το πρώτο δείγμα στην προσπάθεια της ΕΛ.ΑΣ. να εμφανιστεί με σχέδιο και πυγμή. 

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, η απόφαση για αλλαγή πλεύσης είχε ληφθεί από τον Πρωθυπουργό πριν από την δολοφονική επίθεση εναντίον των αστυνομικών στα Εξάρχεια και τον βαρύτατο τραυματισμό του 21χρονου Διαμαντή Μαντζούνη. Το γεγονός αυτό, ωστόσο, επισπεύδει την αντεπίθεση της ΕΛ.ΑΣ., η οποία έχει επιδοθεί το τελευταίο διήμερο σε κατ΄ οίκον έρευνες και σ΄ ένα μπαράζ συλλήψεων στα Εξάρχεια και άλλες περιοχές εντός κι εκτός Αθήνας, όπου εκτιμάται ότι μπορεί να βρεθούν στοιχεία για τον Επαναστατικό Αγώνα και 
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. 
Έχει επιδοθεί το τελευταίο διήμερο σε κατ΄ οίκον έρευνες κι ένα μπαράζ συλλήψεων σε περιοχές εντός κι εκτός Αθήνας 
τη δράση προσώπων που κινούνται στον λεγόμενο χώρο των αντιεξουσιαστών. 

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο θεωρούν ότι είναι ζωτική ανάγκη τόσο για την κυβέρνηση όσο και για το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας να υπάρξουν σε σύντομο διάστημα αποτελέσματα στα ανοικτά μέτωπα που συνδέονται με τη δημόσια τάξη και ασφάλεια. Και όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι κινήσεις που έχει αποφασιστεί να γίνουν σε αυτόν το τομέα θα επηρεάσουν καθοριστικά και τον επικείμενο ανασχηματισμό. Η αλλαγή πλεύσης που αποφάσισε να ακολουθήσει η κυβέρνηση έγινε εμφανής και με τις δηλώσεις του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. κ. Βασ. Τσιατούρα, ο οποίος εμφανίστηκε να διαφοροποιείται από τη θέση που είχε εκφράσει προ μηνός ο κ. Παυλόπουλος ο οποίος είχε υποστηρίξεικατά τη διάρκεια των επεισοδίων με τους κουκουλοφόρους στην Αθήνα - ότι η Αστυνομία είναι αμυνόμενη. Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι σε καμία περίπτωση η Αστυνομία δεν λειτουργεί αμυνόμενη. Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, με τη σχετική δήλωση ο κ. Τσιατούρας προαναγγέλλει ουσιαστικά και τη σκλήρυνση της στάσης των αστυνομικών αρχών και στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Παρασκευής, καθώς και την εκ των προτέρων κάλυψη των ανδρών των ΜΑΤ που έχουν εντολή να προχωρήσουν, αν χρειαστεί, σε δυναμική επέμβαση.

Αναρωτιέμαι πως γίνεται μετά τον - άδικο ομολογουμένως - τραυματισμό του αστυνομικού στα Εξάρχεια να υπήρξε τόση άμεση και αστραπιαία κινητοποίηση της Αστυνομίας, της πολιτείας κτλ. Αν θυμάμαι καλά κανένας υψηλά ιστάμενος δεν βγήκε να στηρίξει την οικογένεια του Αλέξη αλλά και το άλλου παιδιού που τραυματίστηκε από πυρά, με τον τρόπο που στηρίχθηκε από το πρώτο κυριολεκτικά δεπτερόλεπτο ο αστυνομικός. Και λέω εγώ ο καχύποπτος πολίτης: Υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων; Οι σημαντικοί (πολιτικοί, ιερείς, αστυνομικοί κ.α. V.I.P.s') και όλοι εμείς οι υπόλοιποι;

Ώρες, ώρες σκέφτομαι ότι πρέπει να είμαι πολύ αφελής με τις απορίες που έχω. Φυσικά και δεν είμαστε εξίσου σημαντικοί εμείς οι υπόλοιποι! Αν είμασταν δε θα δολοφονούνταν χιλιάδες στη λωρίδα της Γάζας και σε άλλους πολέμους, οι λεγόμενοι "άμαχοι" χωρίς να ξεσηκωθεί όλη η υφήλιος για τις σφαγές. Αλλά φαίνεται η δική μας ζωή είναι αναλώσιμο προς κατανάλωση των εκάστοτε κυβερνήσεων και των υπόλοιπων ισχυρών αυτού του κόσμου. Καιρός είναι να ξεσηκωθούμε επιτέλους και να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι αξίζουμε εξίσου μ’ αυτούς και πως η ζωή του καθενός δεν είναι αναλώσιμο προς βρώση και πόση των ισχυρών αλλά έχει αξία και νόημα. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΑΘΩΩΝ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

I love you, baby

I fell in love with a ghost. He's so perfect and sweet and when we are talking my poor broken heart beats so hard.