15 Ιαν 2011

Η πιο πολυδιαβασμένη ανάρτηση

Καιρό τώρα αποφεύγω αυτή την ανάρτηση, αλλά πλέον ξεχύλισε το ποτήρι θα την κάνω. 

Λοιπόν ποιες λεξούλες όταν γραφτούν στο γκουκλ ή στο γκουκλ.τζι-αρ μοστράρουν φάτσα κάρτα πρώτο και καλύτερο το μπλογκ μου; 

Έλεγα να μην το γράψω (τι στο καλό, πόση διαφήμιση θέλει πια;!) αλλά θα το γράψω τι να κάνω; Ένας είναι ο πρώτος, ο μοναδικός, ο ένας, ο ανεπανάληπτος ο ΑΛΚΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΣ! 

Ορίστε το έγραψα και τώρα θα έρχονται ακόμα πιο πολλοί και πολλές για να τον βρούνε εδώ. Φυσικά δεν αδικώ κανένα και καμμιά γιατί ο τύπος είναι λίγο σαν το φαντομά. Στο νετ πουθενά δε βρίσκεις κάτι για κείνον όπως για τους άλλους ηθοποιούς, απόδειξη αν βάλεις το όνομα του στο γκουκλ μόλις 3.870 αποτελέσματα  βγαίνουν ενώ π.χ. όταν βάλεις Νίκος Κούρκουλος 18.500, τεράστια διαφορά. Κι αυτά που θα βρείς είναι σε τι ταινίες έπαιξε, και κάποιες φωτογραφίες από ταινίες, άντε άντε στην καλύτερη των περιπτώσεων πότε γεννήθηκε. Ως εκεί. Μετά άνοιξε η γη και τον κατάπιε! Κανένας δεν ξέρει κάτι ή αν ξέρει το διαφυλάσσει σαν κόρη οφθαλμού.

Άλκη Γιαννακά ψάχνεις Άλκη Γιαννακά δεν βρίσκεις. Και ερωτώ γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί ο Άλκης Γιανννακάς δεν θέλει καν να γνωρίζουμε αν ζει ή αν αποδυμησε εις Κύριον; Εγώ υποθέσεις και εικασίες θα γράψω, τίποτα σίγουρο

Νομίζω που λέτε ότι ο Άλκης Γιαννακάς ζει και βασιλεύει.
Ο ίδιος διαφυλάσσει τόσο καλά τα πάντα που αφορούν το άτομο του γιατί δε θέλει να γίνει βορά στα μέσα όπως τόσοι και τόσοι απ'τους συναδέλφους του. 

Και κατά τη γνώμη μου ο Άλκης Γιαννακάς καλά κάνει και προφυλάσσει τον εαυτό του. Το ότι τους  ηθοποιούς του παλιού ελληνικού κινηματογράφου τους παρακολουθήσαμε και ακόμα τους παρακολουθούμε σε κάποια έργα όταν ήταν νέοι δε μας δίνει και το δικαίωμα να μπαίνουμε απ'την κλειδαρότρυπα στη ζωή τους και να επιθυμούμε διακαώς να μάθουμε κάθε λεπτομέρια που τους αφορά. Είτε η ζωή τους φέρθηκε καλά, είτε όχι αυτό αφορά τους ίδιους και τους οικείους τους. Όχι το πανελλήνιο. Εκτός κι αν οι ίδιοι επιθυμούν να δημοσιεύουν το παραμικρό οπότε με γεια τους με χαρά τους και καλά κάνουν. Αν όμως δεν το επιθυμούν καλά κάνουν και πάλι, που κρατούν τη ζωή τους και τις πράξεις τους ιδιωτικές, όπως κάνουμε άλλωστε όλοι μας.

Φυσικά αυτό που άθελα του ο Άλκης Γιαννακάς πέτυχε (με τη σχεδόν παντελή έλλειψη γνώσεων γύρω απ'τη μετέπειτα του γυαλιού ζωή του) είναι να δημιουργηθεί ένα μυστήριο, μια πεινασμένη ανάγκη για την παραμικρή πληροφορία που τον αφορά. Και το γράφω γιατί τα περισσότερα χιτ που'χει αυτό το μπλογκ έρχονται απ'το όνομα του και μόνο τυχαίο δεν είναι αυτό. Ο κόσμος διψά για να μάθει κάτι για κείνον ή τουλάχιστον να δει φωτογραφίες του.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι απ'την ταινία 'Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη' ένα απ'τα καλύτερα έργα του Άλκη Γιαννακά και απ'την ιστοσελίδα Καραγιάννης-Καρατζόπουλος μια πολύ καλή νέα ιστοσελίδα που'χει πολλές πληροφορίες για τον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο. Επισκεφτείτε την αξίζει τον κόπο http://www.karagiannis-karatzopoulos.gr/

18 σχόλια:

  1. Στο δικό μου blog πάλι, τα δύο πιο πολυδιαβασμένα post σταθερά εδώ και πολλούς μήνες είναι «Η καλύτερη εισαγωγή τσόντας», και «Πως δεν θα βγάλετε λεφτά μέσω internet». Τα συμπεράσματα δικά σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/1/11, 8:59 π.μ.

    φοβερο το ρεμαλι της φωκιωνος νεγρης!!

    ευχομαι να εχεις πολλές δημοφιλείς αναρτησεις!!

    φιλακια κόκκινα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άντε και σε περισσότερες από 10 δημοφιλέστερες αναρτήσεις,τι έχεις κάνει με το φόντο σου; γιατί είναι διπλό;
    Καλημέρα σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eμένα μέχρι στιγμής το καλύτερο post είναι "πώς διάλεξα διαδικτυακό όνομα", αλλά οι λέξεις κλειδιά "big fat koritsia". χχχαχαχαχααχχαχαχαχ Τους είπε κανείς ότι είμαι fat??? ή τους είπε κανείς ότι είμαι κορίτσι???/?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άλκης Γιαννακάς
    Άλκης Γιαννακάς
    Άλκης Γιαννακάς

    Είπα να βοηθήσω κι' εγώ λίγο...
    Πιάνονται και τα σχόλια στο google; :)))

    Να' ναι καλά ο άνθρωπος όπου και να' ναι.
    Πολύ καλά κάνει και εξαφανίστηκε.
    Άλλωστε, εγώ προτιμώ να τον θυμάμαι όπως ήταν νέος. Ας μη μου χαλάσει ΚΙ' ΑΥΤΟ το παραμύθι! :)

    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Nikos χαχαχα τσόντα + λεφτά. Έχει μια λογική αυτός που καταλήγει κοντά σου. Το θέμα ειναι τι βρίσκει ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το κόκκινο φουστάνι το θυμάσαι; Κι εγώ!
    Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΦΟΥΛΗ μου ευχαριστώ κι εσένα!
    Τι εννοείς διπλό; Μήπως είναι πολύ μεγάλη η οθόνη σου και το δείχνει δυο φορές; Η δική μου που'ναι 17αρα το δείχνει μια. Πόση είναι η δική σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ex Estrella "big fat koritsia"?!!! ΑΣΧΕΤΟ! Δεν μπορώ να καταλάβω ωρες-ωρες τη λογική της γκουκλ... αν έχει δηλαδή. Τουλάχιστον αυτή που ερχονται εδώ για το Γιαννακά κάτι σχετικό βρίσκουν.. αν και δε νομίζω να είναι αυτό που είχαν στο μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Lilith μου απ'ότι ξέρω τα σχόλια πιάνονται στο γορντπρες. Στο μπλογκερ μάλλον όχι. Ευχαριστώ πάντως αν και αυτή η ανάρτηση δε βγαίνει στο γκουκλ όπως την αρχική. Κάποια πράγματα είναι διαχρονικά και δεν αντικαθιστονται τόσο εύκολα :))))))))))))

    Συμφωνώ κι επαυξάνω! Απλά θα ήθελα να μάθω τι κάνει. Αν ζει αλλά να μην το δω. Να'χω την εικόνα απ'το ρεμάλι ;)

    ΦΙΛΑΚΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. το ρεμάλι της φωκίωνος νέγρη είναι από τις αγαπημένες ταινίες της μάνας μου. μια φορά που ήμουν σε ένα ντιβιντάδικο το έψαχνα να της το αγοράσω αλλά από Γιαννακά είχαν μόνο μια ταινία που λεγόταν "ο παρθενοκυνηγός" που μου φάνηκε μαλακία και δεν το αγόρασα. μετά που της το έλεγα, άρχισε να μου λέει τι σπουδαία ταινία ήταν, που την είχε δει στο χωριό προπολεμικά και πόσο λάθος έκανα που δεν το αγόρασα!!! :-)

    αχ εγώ έχω κόλλημα με τον Δημήτρη Χορν. πέθανε σαν σήμερα το 1998...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπήκα νωρίτερα να αφήσω σχόλιο σε αυτό το ποστ, στο μεταξύ με είχες προλάβει με το επόμενό σου. Με συγκίνησες ..πολύ! Τόσο που χρειάστηκε να βγω από το μπλογκ σου, για να μπορέσω να συγκεντρώσω τις σκέψεις και τις λέξεις μου, προκειμένου να αφήσω σχόλιο. Δεν έχω λόγια για τη γενναιόδωρη χειρονομία και για όσα γράφεις, δε νομίζω ότι το αξίζω, ωστόσο σε ευχαριστώ πολύ-πολύ!
    Ξέρεις, συνειδητά προσπαθώ να μη βγάζω συμπεράσματα για τους ανθρώπους πίσω από τα μπλογκς, παρά να τους αντιμετωπίζω ως μπλόγκερς και μόνο και να περιορίζομαι σε ό,τι παίρνω από τις αναρτήσεις τους, όμως, όταν σε κάποιες περιπτώσεις, όπως τη δική σου, αυτά (τα συμπεράσματα) προκύπτουν αβίαστα και είναι θετικά, γιατί να μην τα εκφράσω; --> Είσαι πολύ γλυκό, ευγενικό και γενναιόδωρο πλάσμα! Τυχεροί οι φίλοι και η οικογένεια σου!

    Νομίζω πως, αν ο Γιαννακάς σερφάρει στο διαδίκτυο και πέσει πάνω στην ανάρτησή σου, θα χαμογελάσει πλατιά.

    Σου αφήνω εν είδει δώρου το σάιτ μιας εικαστικού που βρήκα πριν λίγες μέρες και μου άρεσε πολύ. Για να γεμίσεις κάποιες στιγμές ελεύθερου χρόνου με όμορφες εικόνες..
    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ουφ ο παρθενοκυνηγός; κι ήταν ωραία ταινία; χαχαχαχαχα όσο ωραία κι αν ήταν με τέτοιο τίτλο σε δικαιολογώ απολυτα να μην την πάρεις.
    ελπίζω από τότε να πήρες κάποια ταινία της μαμας σου αφού τον αγαπά τόσο!

    το χορν δεν τον πολυ είδα σε ταινίες. σ'αυτές που τον ειδα καλός ήταν. δεν ήξερα ότι πέθανε τόσο πρόσφατα. επειδή η λαμπέτη έχει πολλά χρόνια που πέθανε νόμιζα ότι κι εκείνος κάπου εκεί θα χε πεθάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. absentminded μου να'σαι καλά και να συνεχίσεις να γράφεις το καταπλητικό μπλογκ σου! είναι απ'τα μπλογκ που λάτρεψα απ'την πρώτη στιγμή που τα επισκέφτηκα.

    Αν ο Γιαννακάς πέσει εδώ σίγουρα θα χαμογελάσει και πολύ θα χαρώ να δει τι έχω γράψει γι'αυτόν :)

    Ευχαριστώ πολύ για το λινκ. Μ'αρέσει η αισθητική των εικόνων αυτών πολύ. Ειδικά αυτές με τις κοπέλες απ'τα 50's είναι άψογες!

    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος11/12/11, 4:16 π.μ.

    TI APEGINE RE PAIDIA AUTOS O ALKHS GIANNAKAS;;;
    TI OMORFOS POU HTAN!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμε/η ιδέα δεν έχουμε αλλά κάποτε ευελπιστώ να μάθουμε...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/2/12, 10:15 π.μ.

      ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΖΕΙ ΗΡΕΜΑ ΚΑΙ ΝΑΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ

      Διαγραφή
  17. Επαιξε και σε βιντεοταινίες του '80 αλλά και θέατρο με τον Κολλάτο. Οι δε πληροφορίες που δίνονται για την προσωπική του ζωή από τη Wikipedia είναι ανακριβείς και λανθασμένες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...