9 Φεβ 2010

Νιαου - Γαβ

"Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν και τι μπορεί να υποδηλώνει για εσάς η προτίμησή σας στις γάτες ή στους σκύλους; Μια ομάδα ψυχολόγων από τις ΗΠΑ αναρωτήθηκε – και αποφάσισε να μάθει. Η ετυμηγορία της; Όσοι προτιμούν τους σκύλους είναι πιο κοινωνικοί και εξωστρεφείς, ενώ όσοι «ψηφίζουν» γάτες είναι πιο νευρωτικοί, δημιουργικοί, φιλοσοφημένοι και μη παραδοσιακοί!" πηγη: Τα Νέα online 

Εγώ μεγάλωσα με γάτες και τις λατρεύω. Μ'αρέσει που είναι ανεξάρτητα ζώα, που μπορούν να επιβιώσουν και να ζήσουν καλά χωρίς τον άνθρωπο. Μ'αρέσει που διαλέγουν εκείνες πότε και πόσο να  τις χαδέψουμε, που είναι καθαρά και περιποιημένα ζώα, που δεν παρατούν από δω κι από κει τα ούρα και τα κακά τους. Εννοείται πως μ'αρέσει να τρίβονται στα πόδια μου και να γουργουρίζουν μ'ευχαρίστηση όταν τις χαϊδευω.


Απ'την άλλη αγαπώ πολύ τα σκυλιά. Μ'αρέσει που ο Σνούπυ μου με ακολουθεί παντού και βάζει τη μούρη του σε ό,τι κάνω γιατί τον ενδιαφέρει να ξέρει τα πάντα. Μ'αρέσει που μπορώ να παίζω ατέλειωτες ώρες μαζί του και ποτέ μα ποτέ δε βαριέται ή σταματά πρώτος. Μ'αρέσει που ενθουσιάζεται όταν θα πάει βόλτα, κάνει σαν τρελός, τρέχει πάνω κάτω, πηδά και γαβγίζει. Μ'αρέσει που κάθε φορά μόλις γυρίσουμε σπίτι, όση ώρα και να απουσιάζουμε, ενθουσιάζεται, κάνει σαν τρελός, κάνει κύκλους, πηδάει πάνω μας και γενικά μας κάνει να αισθανόμαστε σανθεοί. Μ'αρέσει που όταν νυστάζει είναι χαλαρός και μ'αφήνει να του χαϊδεψω την κοιλίτσα.

Σνούπυ

Τελικά αγαπώ γενικά όλα τα ζώα, σκυλάκια, γατάκια, πουλάκια κι όλα τα ζωντανά του ουρανού, της γης και του βυθού. Άραγε οι προτιμήσεις μου τι δηλώνουν για μένα με βάση την έρευνα; :)

Εσείς τι προτιμάτε;

14 σχόλια:

  1. Κι εμένα μου αρέσουν όλα τα ζώα, αλλά ανάμεσα σε γάτα ή σκύλο, θα επέλεγα σίγουρα σκύλο! Βολική η γάτα μεν, και καθαρή, ήσυχη, δεν θέλει και βόλτες.. αλλά είναι αυτό που λες για τον σκύλο, που μπαίνεις στο σπίτι και χοροπηδάει απο τη χαρά του, που έρχεται με το που φωνάξεις το όνομά του, γενικώς είναι πιο εκδηλωτικά ζώα απο τις γάτες. (Σύμφωνα με την έρευνα πάντως, θα έπρεπε να έχω γάτα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμένα μου αρέσουν τα σκυλιά, απεχθάνομαι τις γάτες, αλλά μόνο κοινωνική και εξωστρεφής δε θα με έλεγα. Το σκυλί στη φωτογραφία είναι τρελά αγαπησιάρικη φάτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ ως παιδί της πολυκατοικίας δεν είχα ποτέ αυτήν την τιμή να έχω φίλο μου ένα κατοικίδιο και πάντα το ήθελα πολύ.
    προτιμώ τους σκύλους αν και θεωρώ τις γάτες ναζάριες και χαριτωμένες :)))

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι εγώ δεν είχα ποτέ κατοικίδιο και για να είμαι ειλικρινής δεν θα ήθελα κάτι. Αν πάντως μου έβαζες να διαλέξω θα έλεγα μία άσπρη γατούλα με γαλάζια ματάκια (αυτές με το φουντωτό τρίχωμα)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Niko μου χαίρομαι που σου αρέσουν όλα τα ζώα. Και οι γάτες έρχονται όταν τις φωνάξεις με το όνομα τους.. φτάνει να θέλουν ;)

    zekia οι γάτες είναι παρεξηγημένα ζώα. Πολύ αγαπησιάρικα και απίστευτα γλυκά. Ο σκυλάκος της φώτο είναι ο Σνούπυ μου :)

    Σταλαγματιά κρίμα να μην έχεις τη χαρά να μοιραστείς τη ζωή σου μ'ένα ζώο. Εύχομαι κάποια στιγμή να το κάνεις. Πιστεύω ότι παίρνουμε πολύ περισσότερα από ότι δίνουμε στα ζώα.
    Φιλάκια

    NdN τα ζώα σου δίνουν πολλά και κάνουν τη ζωή σου πιο πλούσια, γεμάτη χαρά και γέλια. Ο Σνούπυ κάθε μέρα με τις σκανδαλιές του με κάνει να γελώ και να διασκεδάζω. Οι γάτες που λες αν κατάλαβα καλά είναι οι γάτες αγκύρας. Είναι γάτες του σπιτιού και του καναπέ :)
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά ο Σνούπι σου είναι.......για δάγκωμα!
    Όλα τα ζώα είναι η αδυναμία μου!
    Έχω μια γατούλα 13 ετών, μια σκυλίτσα που μοιάζει πολύ με τον Σνούπι σου αλλά στο πιο μπασταρδεμένο 10 ετών και την τρελή Σπιθούλα που είναι μόλις 3,5 μηνών!
    Ώρες θα μπορούσα να μιλώ για αυτά και με αυτά!
    Φιλιάαααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα τρελούλα! Ο Σνούπι είναι ένας γλύκας και του αρέσει να στήνεται στις φωτογραφίες :)
    Όσο περισσότερα ζώα έχουμε τόσο πιο πλούσια η ζωή μας γίνεται!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κούκλος ο Σνούπυ :-)

    εγώ προτιμώ σκύλο, νομίζω είναι πιο αγαπησιάρικα. αλλά μου αρέσουν πολύ και οι γάτες. και οι αρκούδες και τα γαϊδουράκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αχ ναι τα γαϊδουράκιαα... κι εμένα μ'αρέσουν! και τα κουνελάκια τώρα που το σκέφτομαι :)
    καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κοίτα.. εγώ με σκύλους μεγάλωσα αλλά από πέρσι έχω αποκτήσει και μια γάτα! την τασία μου, η οποία κατοικεί στο εξοχικό μας!

    τώρα.. τι καταλαβαίνεις εσύ απ' όλα αυτά???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι προτιμήσεις σου δηλώνουν , ότι είσαι ένας άνθρωπος που (κατά πάσα πιθανότητα) αγαπάει και τους ανθρώπους .
    Φιλιά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. kat. καλημέρα! καταλαβαίνω ότι αγαπάς όλα τα ζώα.

    Silia μου καλή σου μέρα. Έτσι φαίνεται :)
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είναι γλύκας!
    Τζακ ράσελ, ε;; Γιατί η φατσούλα του είναι η ίδια της Μπερλίν μου, μόνο που εκείνη είναι ημίαιμη!
    Προφανώς προτιμώ τα σκυλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Aurora θα'ναι διασταυρωμένη με τζακ ράσελ τότε η σκυλίτσα σου. Έχουν τρομερή ενέργεια τα άτιμα. Όλο όρεξη για παιχνίδι, για τρέξιμο. Κι είναι πολύ καλοί χαρακτήρες. Ο Σνούπυ όπου πάει θέλει όλους κι όλες να τους φιλήσει :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...