5 Ιουν 2009

Αγαπημένες ευχές...

Η πιο συχνή και αγαπημένη ευχή είναι:
"Καλό Σαββατοκύριακο!"

Δεύτερη και πιο αγαπημένη, ίσως γιατί είναι πιο σπάνια:
"Καλό Τριήμερο!"

Τρίτη και ίσως η πιο γλυκιά:
"Καλές διακοπές!"



Όταν είναι Παρασκευή ειδικά και φεύγω απ΄τη δουλειά και παντού ακούγονται αυτές οι ευχές είναι το καλύτερο μου! Μου φτιάχνει τη διάθεση αυτή η μέρα, με ανεβάζει φοβερά. Ίσως γιατί ακόμα δεν ξέρω τι επιφυλάσσουν οι μέρες που έρχονται. Ίσως γιατί δεν είναι βουτηγμένες στη ρουτίνα, αλλά φέρνουν το διαφορετικό στη ζωή.

Συνήθως αυτό το διαφορετικό, αυτές τις μέρες θυμόμαστε στη ζωή μας. Πόσες μέρες ίδιες, γκρίζες και μουντές δεν περνάμε που δεν γράφουν πουθενά ούτε στο ψυχισμός μας, ούτε στην ανάμνηση μας το παραμικρό;

Μετά έρχονται αυτές οι λίγες μερούλες και είναι λες και το εικοσιτετράωρο έχει άλλη υφή. Λες και στο κοντερ η βελόνα κουνιέται σαν τρελή και καταγράφει τα πάντα, μικρές και μεγάλες λεπτομέρειες έχουν τότε σημασία. Δημιουργούνται τότε άθελα ή και ηθελημένα αναμνήσεις που συντροφεύουν.

Είναι μαγικό πόσο επιλεκτική είναι η μνήμη μας. Πως μπορούμε με μια μυρωδιά να μεταφερθούμε σε άλλα μέρη μακρινά. Να'ρθουν στο μυαλό άτομα, καταστάσεις, όνειρα, ελπίδες.

Λοιπόν..
Καλό Τρίημερο!

Καλά να περάσουμε όλοι μας!

Καλή επιστροφή την Τρίτη!


πηγή φώτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...