20 Μαρ 2009

Τα εύκολα τα λόγια τα μεγάλα

Τα λόγια είναι εύκολα και φτηνά. Είναι το πιο εύκολο πράγμα στο κόσμο να μιλάς και να λες ό,τι σου 'ρθει στο κεφάλι. Όμως όταν υπόσχεσαι πράγματα και όταν θέλεις να λογίζεσαι άντρας με όλη την έννοια της λέξης. Άντρας όπως έλεγαν παλιά και είχε βάρος η λέξη αυτή. Αν θες πραγματικά να έχεις αντρισμό και όχι απλά να είσαι δήθεν άντρας (όπως τόσοι και τόσοι δήθεν στην εποχή μας) τότε ο λόγος σου πρέπει να έχει βαρύτητα. Σημασία.

Παλιά έλεγαν "ο λόγος του είναι συμβόλαιο" γιατί ο άνθρωπος που ζει και συμπεριφέρεται βάσει αυτών που λέει είναι έμπιστος και ο άλλος μπορεί να βασιστεί πάνω του.

Κατηγορούν τα τελευταία χρόνια κάποιοι τις γυναίκες ότι δήθεν τους έχουν αφαιρέσει τον αντρισμό, ή ότι έχουν μπερδέψει τους ρόλους κτλ. Όλοι αυτοί όμως πότε είπαν κάτι και όχι μόνο το εννοούσαν (εύκολο είναι να λες κάτι μια στιγμή και να το εννοείς εκείνη και μόνο εκείνη τη στιγμή) αλλά το έκαναν και πράξη; Ας συμπεριφέρνονται λοιπόν σαν άντρες, ας έχει ο λόγος τους βάρος και σημασία. Ας λένε λίγα λόγια, μετρημένα, αληθινά αλλά αυτά που λένε ας τα κάνουν και πράξη. Και αν τα κάνουν όλα αυτά καμιά γυναίκα και κανείς τάχα φεμινισμός δεν μπορεί να τους αφαιρέσει τον αντρισμό τους.

Υπό αυτό το πρίσμα φυσικά Άντρας με το Άλφα κεφαλαίο δεν είναι όποιος έχει την ανάλογη ανατομία αλλά όποιος έχει τα κότσια να λέει ότι πραγματικά εννοεί, να λέει λίγα λόγια αλλά προπάντων να κάνει πράξεις. Γιατί οι πράξεις μιλούν και έχουν βάρος. Τα λόγια είναι πολύ φτηνά και εύκολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...