19 Απρ 2011

Αναζήτηση της φυγής

«Και υποσχέσου μου πως θα ξεχάσεις για λίγο την ασχήμια. Ξέρεις, όσο την θυμάσαι τόσο θα ζεις στη λήθη, επειδή δεν υπάρχει τίποτα για σένα στη ζωή. Η ασχήμια είναι παντού, και το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να την παραβλέπεις.»
«Και πρέπει να αντιμετωπίσεις αυτή την αλήθεια πριν να μπορέσεις να ζήσεις με τον εαυτό σου έστω και για λίγο. Αλλιώς θα είσαι σε μια διαρκή αναζήτηση διαφυγής.»
Pamela Moore
από το πολύ καλό μπλογκ Χωρίς άλλη αναβολή

Άλλωστε αν δεν παραβλέπεις την ασχήμια, αν την κοιτάς κατάματα τότε αργά ή γρήγορα θα πάψει να βρίσκεται μόνο γύρω σου και άθελα σου θα εισχωρήσει μέσα σου.

Κι αν είσαι σε μια διαρκή αναζήτηση φυγής κουράζεσαι ψυχικά και σωματικά. Όμως η αγάπη της φυγής σε σπρώχνει μπροστά, σου δίνει δύναμη, ορμή. Η φυγή για τη φυγή σε γεμίζει. Φροντίζεις πάντα να κουβαλάς όσο λιγότερα γίνεται για να διευκολύνεται η φυγή που'ναι το μέσο κι ο σκοπός σου. Η φυγή σου δίνει ενέργεια, δημιουργικότητα, χαρά. Γίνεσαι η ίδια, όλη μια φυγή που.. φεύγει, που αναχωρεί, που αποχωρεί, που χάνεται.

Κάθε φορά που νιώθεις τα περιθώρια να στενεύουν βλέπεις παντού πόρτες ν'ανοίγουν και να σου γνέφουν με ένα χαμόγελο να τις διαβείς. Και θες να τις δοκιμάσεις όλες τις φυγές. Κάθε μια ηδονικά ελκυστική, σε τραβά σαν μαγνήτης. Σου προσφέρει το νέο, το διαφορετικό, τη δυνατότητα να αφήσεις τα αρνητικά πίσω. Κι ας παίρνει η φυγή σβάρνα και τα θετικά. Αφού παλεύεις για τη φυγή την ίδια όχι για τη νέα κατάληξη. Γιατί άλλωστε κατάληξη δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο δρόμος, διαδρομή, λεωφόροι αχανείς, άδειοι που παρακαλούν να σε οδηγήσουν αλλού.. αλλού... μακριά.

φώτο από Dennis Flood
Κι επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο, ψάχνοντας φωτογραφία για το ποστ βρήκα αυτό το τραγουδάκι που δεν είχα ξανακούσει απ'τους λατρεμένους Dire Straits με απόλυτα ταιριαστούς στίχους κι ήχους.

Heard a bell being toll
Before the break of day
I heard then my name being called
Down that Long Highway

You don't get long
You don't get long
You don't get long to stay

Kissing me once and I'll be gone
Down that Long Highway

Spirits call from way beyond
Lord I may not disobey
Spare a thought for the vagabond
Down that Long Highway
Down that Long Highway
Down that Long Highway

8 σχόλια:

  1. Καλή μου φίλη, σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου και τις όμορφες ευχές σου. Μέχρι 15 Μαΐου βρίσκομαι στο νησί της Καραϊβικής Άγιος Δομίνικος,
    που ξεχειμωνιαζουμε κάθε χρόνο, κι από όπου σου στέλλω την αγάπη μου κι ευχές. Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα. Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να φύγουμε ναι, να πάμε αλλού ,έχεις κάτι να προτείνεις?
    υπέροχο το τραγουδάκι σου!!
    καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Evie μου να'σαι καλά! Φαντάζομαι θα βρίσκεται στον παράδεισο επί γης ε; :)
    Καλά να περνάς! Καλή Ανάσταση!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΟΥΛΗ ναι έχω τόσες πολλές προτάσεις φυγής που δε χωράνε σε σχόλιο ή ακόμα και σε ποστ. Άλλωστε το θέμα είναι φυγή. Ο χώρος εύκολα βρίσκεται!

    Υπέροχοι οι Dire Straits σ'αυτούς και τους Pink Floyd έχω τρελλή αδυναμία!

    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραίοι οι Dire Straits! Λατρεύω το "Sultans of swing". Σου εύχομαι καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα. Να περάσεις υπέροχα ό,τι κι αν κάνεις! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Dorothy μου κι εμένα αυτό το cd είναι το αγαπημένο μου, όχι μόνο το κομμάτι "Sultans of swing" αλλά όλα, ειδικά το "Brothers in Arms"¨είναι λατρεμένο!
    Ευχαριστώ για τις ευχές σου! :)
    Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!
    Όμορφα να περνάς!
    Φιλάκια πολλά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. DaisyCrazy η ασχήμια είναι απαραίτητη στη ζωή μας και δεν πρέπει να την παραβλέπουμε, απλά πρέπει να τηρούμε το μέτρο. Η ασχήμια μας υπενθυμίζει τι πρέπει να αποφεύγουμε, το πώς είναι άλλη υπόθεση, είναι θέμα εμπειρίας.
    Όσο για τη φυγή μπροστά με κάποιο σκοπό ναι, όχι όμως η φυγή για τη φυγή, γιατί στο τέλος δεν θα ξέρουμε γιατί φεύγουμε.
    Ο σκοπός, σου δίνει ενέργεια για να τον πετύχεις με την φυγή προς τα εμπρός.
    Μπήκα για να σου ευχηθώ και με έπιασε η φλυαρία.
    Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα να έχεις εσύ και η οικογένειά σου και να τα περάσετε με χαρά και ευτυχία. gskastro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. gskastro μου διαφωνώ. Ίσα-ίσα η ομορφιά είναι απαραίτητη στη ζωή, η καλοσύνη, το φωτεινό είναι αναγκαίο. Αρκετά ρίχνουμε φως και δίνουμε σημασία στα σκοτάδια!
    Δεν είναι φλυαρία είναι η άποψη σου και ευχαριστώ που τη μοιράστηκες μαζί μου :)
    Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!
    Όμορφα να περάσεις ό,τι κι αν κάνεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...