7 Απρ 2011

Αγαπημένα μπλογκς που πάνε;

Όταν ξεκίνησα το μπλογκιν' πριν 2 χρόνια και κάτι μήνες είχα γνωρίσει κάποιους πιο παλιούς μπλογκερς που αγάπησα πολύ τον τρόπο σκέψης τους, τις αναρτήσεις τους και διάβαζα φανατικά σχεδόν, καθετί που ανέβαζαν. 

Τώρα δυστυχώς για μένα και για όλους τους αναγνώστες τους, ή σταμάτησαν εντελώς να κάνουν αναρτήσεις και παράτησαν τα μπλογκς τους ή έκλεισαν την πρόσβαση σε όλους ή γράφουν αραιά και που κάποια ανάρτηση. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που προχώρησαν και συνεχίζουν με το ίδιο πάθος και αγάπη να ποστάρουν σε τακτά χρονικά διαστήματα για πάνω από τέσσερα χρόνια.

Ο πρώτος μου αναγνώστης και παλιός μπλογκερ, ο  Τheogr ο Κηπουρός είχε γράψει σ'ένα ποστ (ή σχόλιο δε θυμάμαι ακριβώς) ότι οι πιο πολλοί μπλογκερς 'αντέχουν' περίπου δυο χρόνια και μετά τα παρατάνε και όπως φαίνεται αυτή η ρήση του ήταν βγαλμένη απ'την εμπειρία του γιατί  τώρα που έχω ανάλογη εμπειρία βλέπω ότι επαληθεύεται συνέχεια. 

Φυσικά απ'την άλλη όλο και νέοι μπλογκερς εμφανίζονται. Έχουν την ίδια ορμή, πάθος, αγάπη για δημιουργία, για μοίρασμα. Κι αυτό είναι πολύ αισιόδοξο.

Μπορώ να καταλάβω τα άτομα που κουράζονται, έρχονται διάφορα θέματα, νέα ενδιαφέρονται ή προβλήματα της ζωής και παρατάνε τα μπλογκς τους. Ομολογώ ότι κι εγώ μετά από αυτό τον καιρό δεν έχω την ίδια όρεξη όπως στην αρχή να κάνω συχνές αναρτήσεις. Όχι γιατί έχω στερέψει από ιδέες, αλλά γιατί έχω πολλά άλλα ενδιαφέροντα που προτιμώ να τους χαρίσω το χρόνο μου, παρά να γράφω αναρτήσεις.

Όμως επειδή είμαι πεισματάρα και μ'αρέσει να πηγαίνω κόντρα στις προβλέψεις, ειδικά όταν είναι δυσοίωνες, θα συνεχίσω να γράφω, να διαβάζω και να σχολιάζω. Κι αυτό γιατί η διαδικασία είναι όμορφη, μου δίνει χαρά και μου ξεκλέβει μόνο χρόνο.

Κι ό,τι κι αν γίνει αρνιέμαι πεισματικά να βάλω στο μπλογκ διαφημίσεις. Δεν κακίζω, ούτε κατηγορώ όσους το κάνουν. Καλά κάνουν και βγάζουν ένα μικρό εισόδημα χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Οι διαφημίσεις δεν με ενοχλούν πραγματικά όταν δεν αναβοσβήνουν και πολλές φορές μπορεί να είναι χρήσιμες.

Όμως αυτό δεν το θέλω εγώ προσωπικά για τα μπλογκς μου. Λίγοι, ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού χώροι έχουν μείνει χωρίς διαφημίσεις και θέλω τα μπλογκς που γράφω να συγκαταλέγονται σ'αυτούς.

Εσείς πόσο καιρό γράφετε; Πόσο νομίζετε ότι θα γράφετε ακόμα; Θεωρητικά πάντα γιατί ποτέ, κανένας δεν ξέρει πως θα βλέπει το θέμα στο μέλλον. Υπάρχουν μπλογκς που αγαπούσατε και έκλεισαν, απαγορεύοντας την πρόσβαση σε αυτά;

ΥΓ. αφιερώνω αυτό το ποστ στην αγαπημένη μου μπλογκερ jacki και ελπίζω κάποια στιγμή η σιωπή να σταματήσει να σωπαίνει και να ξανανοίξει τις μαγικές τις πόρτες για τους αναγνώστες της. 
ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙΣ JACKI ΜΟΥ!

47 σχόλια:

  1. πολύ πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση!!!!!
    Εγώ γράφω περίπου 2 χρόνια, αλλά στην ουσία τον τελευταίο χρόνο γράφω με πάθος! Μου βγήκε κάπως ανάποδα εμένα! Ότι και να συμβαίνει βρίσκω πάντα τον χρόνο να γράφω, γιατί με γεμίζει τόσο πολύ όλο αυτό! Μου αρέσει να μοιράζομαι πράγματα!
    Όσο για τις διαφημίσεις ούτε κι εγώ θέλω να βάλω! Για μένα το βλογάκι μου είναι το ημερολόγειο μου και θέλω να υπάρχω μόνο εγώ εκεί και όσοι με διαβάζουν! Φυσικά όπως λες κι εσύ, δεν κρίνω όποιον το κάνει! Εξάλλου ο καθένας στο σπίτι του κάνει ότι νομίζει καλύτερο!!!

    Φιλί Διαμαντένιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο θέμα. Πράγματι ο κύκλος ενός μπλόγκ είναι περίπου δύο χρόνια ίσως γιατί η ψυχοθεραπεία της γραφής τόσο περίπου κρατάει (μου το έχει πει ψυχολόγος αυτό).Πάντως αυτό που με θλίβει περισσότερο είναι να βλέπω μπλόγκερς να καβαλάνε καλάμια επειδή έχουν μια σελίδα στο νετ.Δεν έχω χειρότερο.Προσωπικά ελπίζω να με τρώτε στη μάπα για πολλά χρόνια ακόμη.Και επάγγελμα να το κάνω-που κατά κάποιο τρόπο το έχω κάνει-και λεφτά να βγάλω κάποτε απ' το γράψιμο, το μπλόγκινγκ δεν συγκρίνεται.Εκεί μέσα δεν μπορεί να σε λογοκρίνει κανείς και κυρίως βρίσκεις ανθρώπους που με τον καιρό έχεις μάθει για τη ζωή και τα προβλήματά τους κι έχετε αναπτύξει δικούς σας κώδικες επικοινωνίας. Δυστυχώς το καλαμοκαβάλημα δεν σ' αφήνει να το ζήσεις όλο αυτό γιατί γράφεις αυτά που τάχα μου θέλει να διαβάζει ο κόσμος απ' τον οποίο στερείς και τον λόγο.Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. βλέποντας τη φώτο της ανάρτησης, σκέφτηκα πως η Τζάκι άρχισε ξανά να σωπαίνει και πάλι!!!
    Την πεθυμώ κι εγώ πολύ πολύ!

    Δυό χρόνια μπλογκ ίσως είναι ο μέσος όρος. Γνωρίζω πολλούς μπλόγκερς που γράφουν χρόνια, κι έχουν αρχίσει από άλλους χώρους, μπορεί ν΄άλλαξαν ύφος καθώς αλλάζει και η ζωή τους. Όπως ακριβώς είναι ένα προσωπικό ημερολόγιο δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακόμα δεν έχουν έρθει τα δίχρονα...
    Μέσα σ'αυτό τον κόσμο τον "εικονικό" όπως μου τον έδειξαν τα παιδιά μου, βρήκα χαρά, ενθουσιασμό, προβληματισμό, μοίρασμα...
    Μήπως και η πραγματικότητα δεν είναι εικονική;
    Προσωπικά μου άνοιξε δρόμους με φως...
    Σε δύσκολες στιγμές ανάσανα.. και ας φαίνεται μελό.
    Στα εξήντα μου γνώρισα νέους που καταδέχτηκαν να μιλήσουν σε μια ..μεγαλοκοπέλα.
    Εσύ ΠΡΩΤΗ!
    Και μεγαλύτερους που η επικοινωνία έγινε με προσωπική επαφή.
    Ολο αυτό μου μοιάζει ένα παιχνίδι..
    χέρι-χέρι να παίζουμε την τσιγκολελέτα.
    Καταλαβαίνουν τις σιωπές...
    Τραγουδάμε μαζί..
    Ετσι σας βλέπω μέσα από τα πρεσβυωπικά γυαλιά μου..
    Πολλοί μου λείπουν.. η Ασπα.. το ροζ ψαράκι.. η καφεκουπίτσα... η νερένια.. πολλοί άλλοι...
    Θέλω να συνεχίσω αυτό το "παιχνίδι"
    Δεν ξέρω αν ο ψυχολόγος της μαγισούλας έχει δίκιο αλλά δεν σταματώ..
    Είναι ένα κομμάτι της προσωπικής μου ζωής.

    Σε κούρασα κοριτσάκι μου.
    Σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ βρίσκομαι στα 2,5 χρόνια περίπου και παρόλο που υπήρξαν πολλές φορές που σκέφτηκα ότι δεν έχω τι άλλο να πω, δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου η σκέψη να σταματήσω το blogging.
    Για μένα, αυτή μας η επικοινωνία είναι πολύ σημαντική. Πολύ ενδιαφέρον, πάντως, αυτό που είπε η Κίρκη για την ψυχοθεραπεία της γραφής.
    Κι' εμένα μου λείπουν κάποιοι φίλοι-μπλόγκερς που έκλεισαν τα μπλογκ τους ή σταμάτησαν να γράφουν. Δεν πειράζει όμως. Κάποιοι φεύγουν και άλλοι έρχονται. Ας πούμε, λίγο μετά που τα παράτησε ένας καλός φίλος-μπλογκερ, εμφανίστηκες εσύ. :)

    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος7/4/11, 4:54 μ.μ.

    Εγω θα βαμπιριασω σα blogger
    αχαχαχα

    Θα bloggarω και μεσα απο το χώμα, αρκεί να μη ξεχάσετε να μου βαλετε ενα λαπτοπ στο ταφο.

    χαχαχαχαχαχαχα

    Θα βρυκολακιασωωωωωωω

    Χωρίς πλάκα τώρα, νομίζω πως καποια στιγμη χρειαζομαστε ενα διαλειμμα! Μια ανασα και παλι πισω! Αλλωστε η επικοινωνια δε σταματα ποτέ, ετσι κι αλλιως!

    Κι εμενα μου λειπει ο s_pablo, η Νερένια, Ανταίος, η coffemug, και πολλοί άλλοι που έφυγαν απότομα ή σταματησαν να γράφουν!

    Ομως κατανοω πως ισως υπαρχουν σοβαροι λογοι!

    Να ειμαστε καλά πάνω απ' ολα και να τα λέμε! Κι εχει ο θεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είμαι ένας από αυτούς που "κουράστηκαν" αλλά επέστρεψα. Συμβαίνει κι αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διαβάζοντας το σημερινό σου κείμενο, ένοιωσα την επιθυμία (κι εγώ) να σχολιάσω.
    Αγαπημένη μου Ντόρα, έχεις πράγματι μεγάλο δίκιο σε όλα όσα αναφέρεσαι. Πολλές φορές είχες, και πάντοτε η γνώμη σου είχε για μένα μεγάλη βαρύτητα, και στο έλεγα πάντοτε.

    Να σου πω και την δική μου μικρή ιστορία λοιπόν, που πιστεύω παρ' όλα αυτά πως την γνωρίζεις κι εσυ, τουλλάχιστον κατά το 80%, μιας και είσαι φίλη μου απο τα πρώτα βήματά μου μέχρι σήμερα, και που ελπίζω ποτέ να μην αλλάξει αυτό.

    Ξεκίνησα πρίν απο ..πάνω απο 4 χρόνια, γράφοντας ιστορίες δικές μου, προσωπικές, σκέψεις και ανησυχίες μου, με ύφος σοβαρό άλλοτε ή δοσμένες με χιούμορ, καθώς και συμβουλές για Bloggers.

    Στο τελευταίο, ακολούθησαν κι άλλοι, και έκαναν πολύ καλή δουλειά μάλλιστα.

    Κάποια στιγμή, η ζηή μου εδώ στον Καναδά, πήρε ανάποδες στροφές, μερικές τις ξέρεις. Έγινα ξανά μπαμπάς μιας γλυκειάς πιτσιρίκας, άλλαξα επάγγελμα και συνεπώς ωράριο εργασίας (12ωρο πλέον), μου ήρθαν και ορισμένες άλλες υποχρεώσεις καπάκι στο κεφάλι, πράγματα γενικά, που δεν μου αφήνουν περιθώρια ελεύθερου χρόνου να ανοίξω τον υπολογιστή μου, να σκεφτώ και να γράψω.

    Απο την άλλη πάλι, η κακεντρέχεια και ο φθόνος πολλών συμπατριωτών μου που ζούν Ελλάδα, με έχουν κάνει άπειρες φορές να αισθανθώ μεγάλες πίκρες και τεράστιες απογοητεύσεις.

    Το αποτέλεσμα όλων αυτών, είναι να αραιώσουν κατά πολύ οι αναρτήσεις στο Blog μου. Δεν σταμάτησαν όμως τελείως, ούτε θα σταματήσουν ποτέ, όχι όσο ζω τουλλάχιστον, και όχι όσο υπάρχει έστω και ένας που με διαβάζει.. και που είναι πολλοί, όντως περισσότεροι απο ένας.

    Χαίρομαι που υπάρχεις, και εσυ, και πολλοί ακόμη άλλοι -όπως οι φίλοι-ες που σχολίασαν πιο πάνω- που συνεχίζετε με διάθεση και πάθος αυτό που αρχίσατε χρόνια πρίν.
    Σε βεβαιώνω πως απο εσάς παίρνουν δύναμη και όσοι "κουράστηκαν".

    Σου στέλνω την αγάπη, την εκτίμιση και τα φιλιά μου!

    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. next_day μου όντως ανάποδα. Μ'αρέσουν τα ανάποδα :)

    Αυτό το μοίρασμα που λες μετρά πολύ και για μένα. Κι εγώ σίγουρα στην αρχή το'χα σαν ημερολόγιο, μετά ανακάλυψα τι γίνεται και άρχισα να επεκτάνομαι περισσότερο, γιατί ξέρεις στο ημερολόγιο γράφω συνήθως χωρίς έκταση και χωρίς να εξηγούμαι. Τα κρυπτογραφικά όμως δεν κάνουν για το μπλογκ αν θες να το διαβάζει και κανένας άλλος εκτός από σένα! ;)

    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κίρκη μου δεν το'χα ξανακούσει αυτό. Ώστε έχει και μια λογική εξήγηση..
    Εγώ θέλω να σε διαβάζω για πολλά χρόνια ακόμα. Αφού τα καταφέρνεις και γράφεις τώρα με νεογέννητο νομίζω είσαι σε καλό δρόμο για να συνεχίσεις και μετά ;)
    Έχεις απολυτο δίκιο, ότι κι αν γράψεις το μπλογκιν' δεν συγκρίνεται. Έχει άλλους κώδικες, έχει άμεση ανταπόκριση, του λείπει η λογοκρισία, βάζεις τα θέματα που σε ενδιαφέρουν και δεν κάνεις μαρκεντιγκ ούτε κοιτάς τις πωλήσεις. Αυτό σου δίνει ελευθερία να πετάς όσο ψηλά ή οσο χαμηλά θες!
    Στο χέρι μας είναι να μην καβαλήσουμε καλάμια απ'τη μια και να αφήσουμε τους καβαλοκαβαλημένους να κάνουν παρέα με τα καλάμια τους χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
    Με εξανάγκασες να γίνω λεξιπλάστρια, άκους εκεί καβαλοκαβαλημένους!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. thalassamov υποθέτω έχει τους λόγους της και σωπαίνει. Μακάρι να αποφασίσει κάποια στιγμή να γυρίσει. Μπλογκ σαν το δικό της δεν έχω βρει πουθενά και δε νομίζω να βρω.

    Αυτό που λες για μένα είναι το πιο ωραίο, να αλλάζει ύφος το μπλογκ ανάλογα με την ζωή μας. Να ακολουθεί τα βήματα, τις αναζητήσεις, τις σκέψεις, την οπτική μας στη ζωή. Ελπίζω να μας συμβεί όλους αυτό: να γράφουμε χρόνια και να αντικαπτρίζεται η ζωή μας στα μπλογκ. Π.χ. να διαβάζω σε 10 χρόνια αυτές τις αναρτήσεις και να λέω 'κοίτα τι πίστευα τότε' :)

    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αντιγόνη μου να'ρθουν και να περάσουν και να συνεχίσεις να μοιράζεσαι μαζί μας τις τρομερές ιστορίες σου, το καταπλητικό σου τετράδιο και ό,τι άλλο θες μαζί μας. Απολαμβάνω τόσο πολύ να σε διαβάζω!
    Να'ναι καλά τα παιδιά σου που σου έδειξαν αυτό τον κόσμο που μερικές φορές πίσω απ'την ανωνυμία βγάζει περισσότερες αλήθειες απ'τον 'πραγματικό'.
    Είναι ένα γλυκό παιχνίδι, η αγαπημένη μας μπλογκοτσιγκολελέτα :)))))))))
    Αχ αυτοί που λείπουν απ'την μπλογκόσφαιρα μας αφήνουν δυσαναπλήρωτα κενά. Η Άσπα όμως δεν έχει κλείσει το μπλογκ της, απλά μεταφέρθηκε σε άλλη διέυθυνση: http://www.aspaonline.gr/
    Αν εννοείς αυτή την Άσπα, εγώ δεν ξέρω άλλη :)
    Ίσως κάποιο δίκιο να'χει για κάποια άτομα. Μην σταματάς Αντιγονάκι μας! Σ'αγαπάμε και σε διαβάζουμε μανιωδώς το ξέρεις καλά. Και μην ξαναπείς ότι με κούρασες γιατί θα σε μαλώσω :)
    Φιλάκια πολλά και αγκαλίτσα ζεστή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Lilith μου κι εγώ στα 2,5 κοντεύω. Έχουμε κοντά μπλογκογενέθλια.
    Είμαι σίγουρη ότι έχεις πολλά να πεις. Και χαίρομαι ειλικρινά που ποτέ δεν σκέφτεις να κλείσεις το μπλογκ σου. Ούτε γω το έχω σκεφτεί ποτέ. Στην χειρότερη να σταματήσω να γράφω συχνά.
    Η επικοινωνία είναι απίστευτα σημαντική και η γραφή ψυχοθεραπευτικότατη. Φυσικά αυτό το ανακάλυψα χρόνια πριν όταν άρχισα να γράφω ημερολόγιο στο γυμνάσιο. Όμως η έλλειψη μοιράσματος, άλλων ανθρώπων που σε διαβάζουν κάνουν το ημερολόγιο να ωχριά μπρος στο μπλογκ.
    Μου δινεις πολύ χαρά που μου λες ότι ήρθα να αναπληρώσω το κενό που άφησε ένας καλός-φίλος μπλογκερ. Με τιμά ιδιαίτερα αυτό και σε ευχαριστώ ειλικρινά από καρδιάς.
    Να'σαι καλά Λιλιθάκι μου!
    Φιλάκια πολλά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Coula μου μ'αρέσουν τα βαμπιρ οπότε να βαμπιριάσεις όσο θες ;))))))

    Έχεις δίκιο οι ανάσες που πέρνουμε μακρυά απ'τα μπλογκς κάποιες φάσεις μας γεμίζουν με νέα ορμή, με νέες ιδέες, μας ανανεώνουν ουσιαστικά.

    Είναι αυτό που λες ίσως να'χουν σοβαρους λόγους, ίσως όμως και να άνοιξαν νέα μπλογκ με νέα nickname και να τους διαβάζουμε χωρίς να το ξέρουμε. Αυτό θέλω να πιστεύω κάποτε :)

    Να'μαστε καλά ναι και να γράφουμε!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. PiciFriki αυτό είναι το πιο αισιόδοξο κι έχεις δίκιο συμβαίνει.
    Πολύ χαίρομαι που επέστρεψες. Γιατί είχες σταματήσει; Θες να μας πεις τι ήταν αυτό που σε απομάκρυνε και μετά αυτό που σε έφερε πίσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Νίκο μου εσύ έχεις περάσει το 'φράγμα' των 2 χρόνων 2 φορές :))))))))
    Η ζωή όντως κάποιες φορές μπαίνει στη μέση και δε μπορουμε να γράφουμε όσο συχνά ίσως να θέλαμε. Απ'την άλλη απ'τη στιγμή που γράφεις έστω και αραιά εμένα με καλύπτει αυτό. Θα στεναχωριούμουν πάρα πολύ αν έκλεινες το μπλογκ, αν δεν έγραφες.
    Όσο για τις απογοητεύσεις, νομίζω είναι μέρος του μπλογκιν' όσο είναι μέρος της ζωής. Δε γινεται να είναι όλα σπαρμένα με ροδοπέταλα. Παντού υπάρχουν ρόδα και αγκάθια. Ειδικά οταν έχεις επιτυχία κάποιοι θα σε ζηλέψουν και θα προσπαθήσουν να κάνουν κάτι καλύτερο, που είναι θεμιτό. Αλλά κάποιοι άλλοι θα σε φθονήσουν και θα προσπαθήσουν να σε καταστρέψουν. Δε συμβαίνει στον 'πραγματικό' κόσμο αυτό Νίκο μου; Άρα γιατί να μη συμβαίνει εδώ; Παράδεισος είναι τα μπλογκς; Όχι! :)
    Σίγουρα σε διαβάζουμε πολλοί και πολλές και μαθητεύουμε σε πολλά κολπάκια που μας έχεις διδάξει. Πριν σε γνωρίσω τι ήταν το html δεν είχα ιδέα, πόσο μάλλον πως να το 'πειράξω'. Τώρα με την δική σου συμβολή και τα μαθήματα έχω γίνει σε πολλά εξπερ και βοηθώ κι εγώ όπου μπορώ.
    Μακάρι να παίρνουν δύναμη όσοι κουράστηκαν και να επιστρέψουν κάποια στιγμή, έστω και με άλλο nickname όπως είπα και στην Coula πιο πάνω.
    Πολλά φιλιά Νίκο μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. έτσι είναι, να εύχεσαι όσοι αφήνουν το blog να έχουν ένα σορό καλύτερα πράγματα να κάνουν..

    το Μάιο κλείνω τρία χρόνια στα blogs, με ένα μεγάλο διάλειμμα λόγω ανωτέρας βίας,αλλά ακόμα είμαι καινούργιος ..
    όταν υπάρχει καλή επικοινωνία όλα γίνονται

    καλή συνέχεια σε όλους μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κι εγώ από τους "χαμένους στο διάστημα" λόγω έλλειψης χρόνου....!
    Χαίρομαι που είσαι επίμονη και θα διαβάζω τουλάχιστον κάτι αξιόλογο όταν κάνω βόλτες στο ΝΕΤ!
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Να ξέρεις ότι με συγκίνησες βαθύτατα.
    Σ' ευχαριστώ πολύ που δε με ξεχνάς.
    Ούτε εγώ ξεχνάω. Κι ας λείπω...

    Αυτό έλεγα με δύο φίλες τη Δευτέρα.
    Μου λείπει αυτή η γειτονιά.
    Μου λείπει το να ακουμπάς τις ψυχές κάποιων και σ' ακουμπάν κι αυτές.
    Ίσως χρειάζομαι λίγο χρόνο.
    Ίσως πολύ..
    Δεν ξέρω πότε, που και πως.. αλλά σίγουρα θα επι(σ)τρέψω να κάνει θόρυβο η σιωπή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σου εύχομαι να συνεχίσεις να μπλογγάρεις για όσο καιρό σου δίνει χαρά και (το μπλόγγιννγκ) δεν επιβαρύνει με οποιονδήποτε τρόπο την έξω από εδώ πραγματικότητά σου.
    Ξέρεις ότι είμαι μήνες μόνο στην μπλογγόσφαιρα, αυτό που δε γνωρίζεις όμως είναι ότι εκείνη την περίοδο που έκανες την ευγενική και γενναιόδωρη πάσα στο μπλογγόσπιτό μου είχα σκεφτεί να το κλείσω. Thanks again, dear!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Γράφω πάνω από 2 χρόνια ενώ το μπλοκ μου είναι σχεδόν 17 μηνών,δεν εχω σκεφτεί ακόμα να βάλω λουκέτο, ίσως γιατί γράφω αυτά που μου συμβαίνουν μέσα από μια αστεία ματιά..
    καλό απόγευμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. iliokamene το εύχομαι σίγουρα. Όπως εύχομαι να ξαναγυρίσουν κάποια στιγμή και να έχουν την ίδια όρεξη με παλιά :)
    Δεν μπειράζει αν έλειψες μεγάλο διάστημα. Σημασία έχει που γύρισες!
    Καλή μας συνέχεια λοιπόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. τρελή μου έστω και περιστασιακά που περνάς πάντα μας βάζεις να το παιδεύουμε το μυαλουδάκι μας. Αυτό το βίντεο που έβαλες μου άρεσε πάρα πάρα πολύ και έβαλα κι εγω λινκ στο μπλογκ. Ελπίζω να το δουν πολλοί γιατί υπάρχει έξοδος απτο δντ φτάνει να υπάρχει θέληση, όρεξη για δράση κι ένα πολιτικός με κότσια!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. jacki μου εσύ με συγκινείς βαθύτατα που έκανες την τιμή να επιστρέψεις έστω για ένα σχόλιο :)
    Αφού σου λείπει η μπλογκογειτονιά μας τότε έχουμε ελπίδες αρκετές να σου δουμε σύντομα απ'τα μέρη μας! Πολύ χαίρομαι γι'αυτό να το ξέρεις!
    Όταν με το καλό γυρίσεις θα κάνει θόρυβο η σιωπή δεν έχω αμφιβολία.
    Να επιστρέψεις όποτε θες. Βλέπεις ότι οι μπλογκοφίλοι σου σε περιμένουμε με ανοιχτή αγκαλιά.
    Φιλάκια πολλά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. absentminded ευχαριστώ για την ευχή σου! Το γράψιμο μου δίνει χαρά απ'την εφηβεία άρα δεν νομίζω να σταματήσει κάποτε.
    Ωχ Θεε μου πόσο χαιρομαι που είχα καλό timing δεν μπορείς να φανταστείς. Γιατί μπορεί να 'σαι λίγους μήνες στην μπλογκογειτονιά μας αλλά αγαπώ το μπλογκάκι σου αφάνταστα.
    Μην το ξανασκεφτείς να το κλείσεις pleeeeeeeeeeeeease!!

    xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΦΟΥΛΗ δηλαδή πιο παλιά είχες άλλο μπλογκ να υποθέσω;
    Ή έγραφες σ'αυτό της ζουζοαδελφής σου; :)

    Το χιουμορ είναι το αλατοπίπερο της ζωής και αν δεν υπάρχει τότε η ζωή είναι βαρετή και συνηθισμένη. Το ίδιο παθαίνουν και τα μπλογκ όταν τους λείπει.

    Καλό απόγευμα-βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Εμενα μου λειπει η Estella. Πολυ ιδιαιτερο το γραψιμο της, αλλα ξαφνικα χαθηκε. Ειναι πολυ ιδιαιτερο το δεσιμο που εχουν οι bloggers μεταξυ τους πιστευω.. Οπως ειπε και η Μαγισσα Κιρκη, αποκτουμε κωδικες επικοινωνιας μεταξυ μας, αφου μαθαινουμε ο ενας τον αλλο λιγο λιγο...
    Προσωπικα γραφω παρα πολυ, συνεχως, οπου κι αν ειμαι, σε χαρτια, σε χερια, οπου βρω, απλα για να εκφραστω! Ειναι μεγαλη μου αναγκη το γραψιμο, προτιμω να γραφω παρα να μιλαω. Οι αναρτησεις μου εχουν αραιωσει, λογω χρονου κυριως, αλλα δε σταματω... Τουλαχιστον τωρα, σκεφτομαι πως το μπλογκ μου θελω να κρατησει καιρο ακομα.
    Και φυσικα χαιρομαι που βρηκα εσενα, σε μαθαινω σιγα σιγα, και πολλα αλλα ατομα, κι ευχομαι να μη "χαθουμε".

    Σε φιλω γλυκα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος9/4/11, 9:07 π.μ.

    Καλώς σε βρήκα! Λίγο καιρό πριν, μπουσούλησα στο χώρο και τώρα περπατάω δειλά, πλησιάζοντάς σας. Όντας άνεργη κάτι μήνες, θέλησα να δώ τι μπορώ να καταφέρω με τις διαφημίσεις στη σελίδα μου. Το μόνο που ανακάλυψα όμως είναι πως μειώνουν την εικόνα της, έτσι τις αφαίρεσα.
    Σου εύχομαι να βρείς τη διάθεση και το πάθος να γράφεις για πολλά χρόνια ακόμη... Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Από την εμπειρία μου έχω δει πολλά μπλογκ που συνεχιζουν και γράφουν μετά από πολλά χρόνια γιατί είναι κάτι που έχουν εντάξει στην καθημερινότητά τους και είναι πλέον μέρος της ζωής τους. Πάντως σας θαυμάζω όσους γράφετε συχνά! Έχετε πολύ θέληση και είναι πολύ σημαντικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. υποθέτω θα γράφω για πάντα. άλλες φορές κάθε μέρα, άλλες φορές κάθε μήνα. Το μπλόγκ είναι λίγο παιχνίδι λίγο χαβαλές σίγουρα πάντως ευχαρίστηση και όχι υποχρέωση, τουλάχιστον το δικό μου που είναι προσωπικό και όχι ενημερωτικό. Μπορώ να καταλάβω κάποιους που ας πούμε κάνουν πόστ ενημερωτικά για κάποιο συγκεκριμένο θέμα να τους κουράζει η συνεχής προσπάθεια ή το ότι είναι αναγκασμένοι να γράφουν με συγκεκριμένη συχνότητα. Όσοι όμως είμαστε φρι να γράφουμε όποτε και ότι θέλουμε δύσκολα βαριόμαστε. Πάντως οι περισσότεροι δ¨δικοί" μου μπλόγκερς, είναι πλέον facebookers και για αυτό έχουν χαθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Free Spirit μου όντως οι μπλογκερς μεταξύ μας έχουμε μια ιδιαίτερη και διαφορετική σχέση. Όταν μια αγαπημένη ή αγαπημένος μπλογκερ εξαφανίζεται στεναχωριόμαστε, μας λείπει.
    Συμφωνώ σ'αυτό που λες, προτιμώ κι εγώ να γράφω παρα να μιλώ. Ίσως γιατί δεν είμαι ετοιμόλογη και πρέπει να σκεφτώ πριν απαντήσω :)
    Εύχομαι το μπλογκ σου να συνεχίσει πολύ καιρό, να μεαγαλώσει μαζί σου! Και να το χαιρόμαστε όσοι το διαβάζουμε για τη φρέσκια ματιά, τα όμορφα κείμενα σου!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. sunny αυτό είναι το πιο θετικό να γράφουμε συχνά, να σχολιάζουμε να υπάρχουμε στα μπλγοκς :)
    Νομίζω όσοι γράφουμε συχνά έχουμε θέληση αλλά και χρόνο. Γιατί χωρίς το χρόνο όσο θέληση κι αν έχεις δεν γίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. mahler μου μακάρι όσο μπορούμε και θέλουμε να έχουμε ώρα να γράφουμε. Έχεις δίκιο ό,τι γίνει υποχρέωση σου χαλά τη διάθεση. Για χαβαλέ και ξεκούραση τα'χουμε τα μπλογκάκια μας όχι για πίεση και κούραση, αυτές τις βρίσκουμε απ'αλλού!

    Μια απορία: τι πέρνουν απ'το φατσοβιβλίο που τους έδινε πριν το μπλογκ; Νομίζω είναι πολύ διαφορετικά πράγματα. Γράφουν κείμενα στο fb; Εκτός κι αν το μπλογκ ήταν για τσατ οπότε οκ το τσατ καλύτερα εκεί ή στο μσν!

    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. σιγουρα δυσκολα μπορει να απαντησει καποιος σε αυτη την ερωτηση.Δεν υπαρχει για παντα η ποτε.ειναι αρκετοι οι καλοι φιλοι που λειπουν απο αυτη τη γειτονια οπως ο κηπουρος , η jacki, η σταλαγματια και η ναιαδα αλλα θα εχουν τους λογους τους.Ισως ομως γυρισουν ξανα.Ας ευχηθουμε να παραμεινουμε περισσοτεροι σε αυτο το χωρο για να παιρνουμε μονο χαρα.Κοντευω 2,5 χρονια εδω και οσο θα εχω το χρονο θα υπαρχω αναμεσα σας.Ευχομαι να υπαρχεις για αρκετο καιρο εδω σε αυτη τη γειτονια .Καλη εβδομαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. kalimera!
    ki egw apla koyrastika kai apofasisa ena deialima!

    p.s oi diafimiseis den dinoyn mia pistepseme
    xaristika mpainoyn!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Πολύ ενδιαφέρον το post, όπως και τα σχόλια. Δεν το είχα παρατηρήσει αυτό το χρονικό όριο των 2 χρόνων. Η πρώτη αιτιολογία που μου ήρθε στο μυαλό για όσους έχουν δικό τους domain είναι πως τα .gr λήγουν στα δύο χρόνια, και τότε πρέπει να αποφασίσεις αν θα πληρώσεις ανανέωση για άλλα 2 χρόνια ή θα το αφήσεις να κλείσει αν έχεις αρχίσει να βαριέσαι. Όμως η αιτιολογία της Κίρκης σχετικά με την ψυχοθεραπεία της γραφής είναι πολύ πιο πιθανή και ενδιαφέρουσα! Προσωπικά βρίσκομαι στα δύο χρόνια παρά κάτι μήνες, και τα blogs μου δεν τα κλείνω με τίποτα. Έχω κάνει διάλειμμα που κράτησε και 2 μήνες, αλλά όρεξη είναι αυτή, φεύγει κι έρχεται. :D

    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ως προς τις διαφημίσεις και είναι και δικό μου παράπονο από πολλά blogs. Μέχρι και διαφημιστικό post είδα σε blog γνωστού μου (ήδη γεμάτο με banners) και απογοητεύτηκα, σταμάτησα να τον παρακολουθώ παρ΄όλο που με ενδιέφερε η θεματολογία του. Προφανώς κάποια εταιρεία τον πλήρωσε για να γράψει διαφημιστικό post για ηλεκτρονικά τσιγάρα. Να το κρατάμε λοιπόν το blog, αλλά να το κρατάμε αξιοπρεπώς και να γράφουμε επειδή μας ενδιαφέρει και επειδή αγαπάμε αυτό που κάνουμε, όπως κάνεις εσύ με το blog σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. SΚΡΟΥΤΖΑΚΟ συμφωνώ το για πάντα και το ποτέ πέθαναν :)
    Κι εμένα μου λείπουν όλοι όσοι αναφέρεις. Ευτυχώς η Σταλαγματιά έστω και αραιά εμφανίζεται, κάτι είναι κι αυτό.
    Το εύχομαι να αραιώσουν όσοι τα παρατάνε και να έρθουν πιο πολλοί νέοι γιατί έτσι πλουτίζει η μπλογκογειτονιά και γίνεται η εμπειρία μας πιο ευχάριστη.
    Ευχαριστώ για τις ευχές σου και το ίδιο αντεύχομαι και σε σένα!
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. stella μου το είδα και στεναχωρήθηκα. Ελπίζω να σου γυρίσει το κέφι για μπλογκιν' σύντομα γιατί μας λείπεις!
    Αμα δεν πληρώνουν τι να τις κάνεις τις διαφημίσεις; Άστε τις να πάνε στο καλό! :))
    Καλή σου μέρα κοριτσάκι γλυκό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Niko για να'μαι ειλικρινής ουτε γω μέχρι που το διάβασα και το θυμήθηκα μετά. Δικό μας domain πιστεύω λίγοι έχουμε άρα δεν νομίζω να'ναι αυτό. Κι αυτό με τη ψυχοθεραπεία θα ισχυεί σίγουρα για κάποιους, για κάποιους άλλους όχι.
    Δεν μπειράζει να φεύγει η όρεξη φτάνει να επανέρχεται!!
    Ειδικά αυτές οι διαφημίσεις που αναβοσβήνουν δεν είναι πολύ χάλια; Σε κουράζουν και μέχρι να τις προσπεράσεις έχεις γίνει σαν ζόμπι μόνο και μόνο για να διαβάσεις ένα κείμενο. Μερικες φορές αναρωτιέμαι αν αξίζει τον κόπο. Τα διαφημιστικά ποστ δεν τα'χω συναντήσει ακόμα και δε θέλω γιατί είναι ένα βήμα πιο πάνω απ'τις απλές διαφημίσεις (που διευκρινίζω δεν με ενοχλούν αν δεν χορεύουν. Άσε που καμιά φορά είναι και χρήσιμες μερικές.
    Γράφουμε επειδη το αγαπάμε και μας ενδιαφέρει όπως λες ακριβώς. Θέλει επιμονη, χρόνο και κόπο για να διατηρείς το μπλογκ σου για χρόνια. Ίσως γι'αυτό δεν αντέχουν πολλοί. Μερικές φορές η ζωή μπλέκεται στα πόδια του μπλογκ :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ευαγγελια μου χίλια συγνώμη! κάπου μου ξέφυγε να σου απαντήσω αλλά επανορθώνω τώρα :)
    Καλωσόρισες στην μπλογκογειτονιά μας! Εσείς οι νέοι μπλογκερς είστε η ελπίδα και το μέλλον των μπλογκς μαζί με μας τους πιο 'παλιούς' που δεν τα παρατάμε.
    Κι εγώ άνοιξα το μπλογκ όταν ήμουν άνεργη το 2006 αλλά άρχισα να γράφω κανά δυο χρόνια μετά γιατι στην αρχή δνε ήξερα καν πως να βρω τα ελληνικα μπλογκ :))))))))
    Ευχαριστώ για την όμορφη ευχή σου και σου εύχομαι κι εγώ το ίδιο!
    Καλή σου μέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. διαφημίσεις δεν βλέπω σε κανένα μπλόγκ ή σάϊτ διότι έχω firefox με πρόσθετο το addblock οπότε δεν βλέπω τίποτα. Έχει τύχει όμως να επισκεφθώ από άλλο pc γνωστές μου σελίδες και να αλληθωρίσω είναι η αλήθεια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. mahler firefox έχω κι εγώ αλλά αυτό το addbock δεν το'χω λες να το βάλω να ησυχάσω; Καλή ιδέα! Δεν σου κλείνει κάποια άλλα πράγματα που θες να δεις όμως...;
    Αυτές που αναβοσβήνουν όπως έγραψα ήδη είναι οι χειρότερες που όχι μόνο σ'αλλληθορίζουν αλλά σε εκνευρίζουν κι όλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. λοιπόν αν έχεις firefox πάνε εδώ https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/search/?q=adblock&cat=all&x=0&y=0 και κατέβασε-εγκατέστησε το Adblock plus. Μετά την εγκατάσταση αν θυμάμαι καλά σου ζητάει να επιλέξεις μια από τις προτεινόμενες databases αποκλεισμού. Βάζεις μία όποια θες, δεν ξέρω ποια είναι η καλύτερη. Μετά όταν μπαίνεις σε ένα site π.χ. in.gr και βλέπεις ένα πλαίσιο με διαφημίσεις ακουμπώντας πάνω τον κέρσορα μπορείς να κάνεις block και πλέον δεν θα τις ξαναεμφανίζει. Το πρόσθετο αυτό έχει κι ένα κουμπάκι πάνω δεξιά από το οποίο μπορείς να το ενεργοποιήσει ή να το βγάζεις αν δεις πως σου εμποδίζει κάτι χρήσιμο. Εμένα πάντως με έσωσε. Όλα φορτώνουν στο δευτερόλεπτο. Αν χρειαστείς κάπου βοήθεια στείλε μου μέηλ. Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. mahler μου ευχαριστώ για τις πληροφορίες. φαντάζομαι πρέπει να το κάνω σε κάθε υπολογιστή που χρησιμοποιώ ε;
    θα μου λύσει πολλά προβλήματα. ειδικά στα μπλογκς που θέλω να διαβάσω κάτι και στα πλάγια χορεύουν ένα σωρό διαφημίσεις θα τις εξαφανίσω με το μαγικό ραβδί :))))
    Να'σαι καλά! Καλημέρα!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Γράφω από το 2006. Πέντε χρόνια! Ισοδύναμα με σπουδές στο πολυτεχνείο! Οι περισσότεροι παλαιοί μου επισκέπτες εξέλιπαν. 'Εκλεισαν τις σελίδες τους ή δεν γράφουν (ούτε ίσως διαβάζουν) πλέον. Και οι νέοι επισκέπτες μετά από μερικά σχόλια χάνονται. Ελάχιστοι είναι οι "πιστοί". Κι εγώ συχνά στερεύω από θέματα. Συχνά βάζω επαναλήψεις, ειδικά θεμάτων που τα νομίζω διαχρονικά. Πολλές φορές έκανα τη σκέψη να το κλείσω, αλλά μου έχει γίνει εθισμός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Heliotypon είναι στενάχωρο όταν άτομα που 'γνώρισες' από δω εξαφανιστουν. Το καλό είναι ότι νέοι εμφανίζονται και κάνεις νέες μπλογκοφιλίες.
    Οι πιστοί αναγνώστες είναι αυτοί που δίνουν κουράγιο για να προχωρήσουμε νομίζω.
    Επαναλήψεις δικών μου θεμάτων ως τώρα δεν έχω κάνει, αλλά δεν το αποκλείω. Πρόσφατα βρήκα κάποιες αναρτήσεις που τον καιρό που τις έγραφα είχα λίγους αναγνώστες και σίγουρα τις διάβασαν πολλοί λιγότεροι από ότι αν τις έγραφα τώρα. Άρα ίσως το κάνω στο μελλον κι εγώ.
    Τα θέματα μερικές φορές στερεύουν, αλλά αν το σκεφτείς, κι αν αντλείς τη θεματολογία σου απ'τη ζωή, ποτέ δεν τελειώνουν στ'αλήθεια!
    Μην το κλείσεις. Αυτός είναι ένας γλυκός εθισμός! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...