19 Ιαν 2015

Μήνας είναι θα περάσει

Αν και δεν του αξίζει καθόλου, αφού φέτος ήρθε και μας κατσικώθηκε όπως φαίνεται για τα καλά, θα κάνω ένα ποστ για το μισησμένο, απαίσιο κρύο. Κρύο κυρίες και κύριοι κρύο κανονικό. Όχι το κυπριακό κρύο που έχουμε σχεδόν κάθε χρόνο, με τη χαμηλότερη θερμοκρασία να’ναι γύρω στους 15-17. Όχι κρύο με χιόνια ως κάτω χαμηλά, στα ημιορεινά που λεν κι οι μετεορολόγοι. Με αέρα παγωμένο που περονιάζει το κόκκαλο, με ανάγκη για πραγματική θέρμανση όχι αυτές τις σόμπες που ανάβουμε συνήθως και που τώρα ίσα που ζεσταίνουν το χώρο γύρω τους.
Εδώ στην Κύπρο, λόγω της μη συχνής ή παρατεταμένης εμφάνισης του κρύου είμαστε ως επί τω πλείστω απροετοίμαστοι για την επέλαση του με αποτέλεσμα όταν αποφασίσει να μας θυμηθεί να συνειδητοποιούμε ότι δύσκολα το αντιμετωπίζουμε. Η κεντρική θέρμανση στα περισσότερα σπίτια δεν υπάρχει καν γιατί είναι αχρείαστη, και αν υπάρχει είναι τόσα χρόνια σε αχρηστία που φέτος που χρειάζεται θέλει συντήρηση για να λειτουργήσει όπως πρέπει.

Και όσο θυμάμαι τον περσινό Γενάρη, θέλω να τον ξαναζήσω. Ναι ήμουν έγκυος και ένιωθα ζέστη έτσι κι αλλιώς λόγω της εγκυμοσύνης, αλλά ήταν κι ένα απίστευτα ήπιος μήνας ο Γενάρης του 2014 με ήλιο κάθε μέρα, δυνατό ήλιο που ζεσταίνει, με τόσο γλυκό καιρό που θύμιζε πιο πολύ άνοιξη ή παρατεταμένες αλκυονίδες μέρες. Θυμάμαι κάθε απόγευμα καθόμασταν με την κορούλα μου στο μπαλκόνι και παίζαμε, κοιτούσαμε την κίνηση και περνούσαμε ευχάριστα την ώρα μας χωρίς (χωρίς το τονίζω) να κρυώνουμε καθόλου.

 Ενώ φέτος τα χάλια μας τα μαύρα, με δυνατό κρύο και δε συμμαζεύεται. Ό,τι κι αν λέει η μετεορολογική υπηρεσία που βγήκε κι είπε ότι θα ανεβεί η θερμοκρασία αισθητά, τίποτα τέτοιο δεν έγινε, δυστυχώς. Το κρύο τσουχτερό, χιονόνερο, ψιλόβροχο και παγωνιά.
Τελοσπάντων μήνας είναι θα περάσει κι αυτός κι ελπίζω να μας θυμηθούν έστω και για λίγο οι αλκυονίδες μέρες το Φεβρουάριο, να ζεσταθεί κι εμάς το κοκκαλάκι μας. Να ξαναφυλαχτούν στο βάθος της ντουλάπας τα ζεστά μπλεχτά και παλτά και γενικά να έρθει ο κυπριακός χειμώνας που είναι το καλοκαίρι των βόρειων :))))
Βεβαίως και για να ανεβεί λίγο η διάθεση μας, γιατί με τα σύννεφα, το κρύο και τη βαρυχειμωνιά αναμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία αυτή την άνοιξη να ανεβούμε ψυχολογικά, να χαμογελάσουμε, να ζήσουμε λίγο όμορφες ζεστές ηλιόλουστες μέρες γιατί πως να το κάνουμε; Οι καλύτερες αναμνήσεις είναι οι ηλιόλουστες!

υγ. δεν είναι καθόλου τυχαίο που έχω tag για όλες τις εποχές εκτός του χειμώνα και αρνούμαι αρνούμαι πεισματικά να φτιάξω τώρα! Ουστ ρε κρύο ξεκουμπίσου που θα σου κάνω και tag :PPP

υγ2. ευτυχώς από τη περασμένη βδομάδα που γράφτηκε το ποστ ως σήμερα άκουσαν τη μουρμούρα μου και ηρθαν οι αλκυονίδες μέρες και ανέβηκε η θερμοκρασία!! γιούπιιιιι!! φιλάκιαααααα στον γλυκό καιρό που γύρισε πίσω :)

12 σχόλια:

  1. Είμαι παιδί του καλοκαιριού, όμως όταν είναι χειμώνας, θελω να είναι πραγματικός χειμώνας. Οχι αυτός με τον ήλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ούτε η πολύ ζέστη ούτε το πολύ κρύο μου αρέσουν, το κρύο το αντιμετωπίζω καλύτερα αρκεί μην μου κτυπά το πρόσωπο. Όμως το ελληνικό κρύο, ακόμη και της Αθήνας, το βρίσκω χειρότερο μου τρυπά τα κοκαλάκια μου και δύσκολα να συνέλθω.
    Εμείς έχουμε καιρό μπροστά μας για άνοιξη..........

    Πολλά φιλάκια κοριτσάκια μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αμα λες εσύ Εύη μου που μένεις στον παγωμένο Καναδά ότι το κρύο της Αθήνας δεν αντέχεται σημαίνει όντως είναι πιο δυσδιειτικό... μμμπρρρρρρρ
      αχ ανυπομονώ να’ρθει η ΆΝΟΙΞΗ!

      φιλάκια πολλά!

      Διαγραφή
  3. Και καλά να έχει 15-17 τον χειμώνα. Το καλοκαίρι πως επιβιώνετε; Πόσο φτάνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλοκαίρι στη Λεμεσό 37 μπορεί να πιάσει αλλά έχει πολλή υγρασία.. στη Λευκωσία πιάνει και 42 χιχιχιχιχιχιχι

      Διαγραφή
  4. Φτάσαμε να έχουμε -30, και, πίστεψέ με, αντέχεται και πάλι. Αυτό που δεν αντέχεται είναι τα 35ρια το καλοκαίρι, με μια υγρασία της τάξης 85%.. εκεί να δείς χαρές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ωπ καλωσόρισες! πολύ καιρό έχω να σε δω στη μπλογκογειτονιά :)
      απαπαπαπαπαπα μόνο που το βλέπω γραμμένο το -30 παγώνω! προτιμώ τη ζέστη κι ας έχει υγρασία... 85% λες; δοκίμασε 110% :)))))

      Διαγραφή
  5. Υπάρχω, αλλά υπάρχω σε καινούργια διεύθυνση

    www.tgbnews.com

    Θα χαρώ πολύ να σε δω να περάσεις, όποτε βρείς χρόνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαίρομαι που δεν παράτησες το μπλογκιν εντελώς. θα περάσω.
      καλημέρα!

      Διαγραφή
  6. γω παλι αγαπαω τον χειμωνα πολυ! αλλα ειμαι και τιυ καλοκαιριου
    και του φθινοπωρου
    αχ μπερδευτηκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...