12 Δεκ 2014

Εμείς οι δυο κι άλλος κανείς - διευκρίνηση

Από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου δε μου άρεσε, κι εξακολουθεί να μη μου αρέσει, να μοιράζομαι πράγματα, καταστάσεις, σχέσεις, ειδικά ερωτικές, τον καιρό που συμβαίνουν. Όταν είναι ζωντανές και σε συνεχή πορεία. Πρέπει ο άλλος να με φτάσει στο αμήν για να πω κάτι σε τρίτο άτομο.



 Ο λόγος είναι γιατί πιστεύω ότι σε μια σχέση δε χωράει τρίτος, απόψεις άλλων κι άλλα παρόμοια. Αν έχω πρόβλημα με τον άνθρωπο μου προτιμώ να του το πω και να το συζητήσουμε μαζί και να καταλήξουμε κάπου ή όχι.
Πιστεύω ότι δεν εξυπηρετεί ούτε εμένα, ούτε εκείνον και σίγουρα δεν εξυπηρετεί τη σχέση μας να αναλύω και να σχολιάζω με φιλενάδες, γνωστές, γνωστούς ή ακόμα και άγνωστες/ους κάθετι που κάνει, που λέει, που σκέφτεται.


Το χειρότερο κατ' εμένα  είναι να ανακοινώνω τα προσωπικά μου στην οικογένεια μου. Γιατί πάντα η οικογένεια του κάθε ανθρώπου θα δει τη δική του πλευρά όχι αυτήν του συντρόφου του. Θα πάρει το μέρος μου λογικά. Άρα αν γίνει ένας καβγάς για παράδειγμα, και το μάθουν και ανακατευτούν αυτό σημαίνει ότι όταν τα βρούμε πάλι εκείνοι θα εξακολουθούν να έχουν την αρνητική εικόνα στο μυαλό τους. Δε θα βλέπουν τον σύντροφο μου όπως τον έβλεπαν πριν.

Στόχος μου λοιπόν είναι να διαφυλάξω τη σχέση μου όσο μπορώ και το ίδιο κάνει και ο σύντροφος μου. Φυσικά δεν κατηγορώ όσους μοιράζονται τα προσωπικά τους με αρκετά άλλα άτομα. Αν αυτό λειτουργεί γι αυτούς εγώ πάω πάσο. Αλλά για μένα δεν είναι σωστό κι άρα δεν το κάνω, τουλάχιστον όσο σέβομαι τον άνθρωπο μου, τη σχέση μου, τον εαυτό μου και θέλω να τα πηγαίνουμε καλά.

ΥΓ. Διευκρινίζω ότι το παρόν ποστ το βρήκα στα draft και το ανέβασα χωρίς αλλαγές... μέχρι που ανακάλυψα,  μόλις τώρα ότι ήταν παλιο ποστ του 2009 με σχόλια-απαντήσεις κτλ το οποίο δεν ξέρω πως δεν ξέρω γιατί μετατράπηκε σε πρόχειρο..  Ζητώ συγνώμη που ανέβηκε σαν "νέο".

8 σχόλια:

  1. Γενικά συμφωνώ με την άποψή σου να μην λες τα προσωπικά σου σε όλους τους γνωστούς και τους συγγενείς, αλλά ούτε στην καλύτερή σου φίλη ή φίλο? Δεν πιστεύεις πως μερικές φορές η κριτική των τρίτων όταν ιδίως αποδεδειγμένα σε νοιάζονται και σ αγαπούν, βοηθά και εσένα αλλά και την ίδια τη σχέση κατ επέκταση?
    Καλησπέρα Δωροθέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρελή μου όχι πιστεύω ότι δε βοηθά γιατί η προοπτική των άλλων σε μια σχέση θα είναι πάντα από απόσταση. Μόνο το ίδιο το ζευγάρι ξέρει τι συμβαίνει και γιατί.
    Φυσικά αυτό λειτουργεί για μένα. Δε σημαίνει ότι είναι σωστό για οποιονδήποτε άλλο ή ότι λειτουργεί. Απλά αυτή είναι η δική μου οπτική αν θες.
    Εσύ από την πείρα σου πιστεύεις ότι βοηθά η κριτική των άλλων;
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δωροθέα, συμφωνώ μαζί σου ότι όντως οι διαπροσωπικές σχέσεις πρέπει να υπάρχουν και να βιώνονται ως τέτοιες, αλλά πάντα είναι ωραίο να μοιράζεσαι τα βιώματα που είχες με αυτόν τον άνθρωπό με τους πολύ στενούς σ ανθρώπους και καμιά φορά βοηθά, ειδικά όταν παρανοούμε για χαζά πραγματακιά του τύπου γτ δεν με πήρε τηλέφωνο. Έκει πιστεύω ότι είναι και επικοδομητικό γτ έχεις κάποιο πιο ψύχραιμο από σένα να σε καθησυχάσει χωρίς να πρέπει να τα πρήξεις στον καλό σου για χαζομαρούλες.

    Τώρα άμα μιλάμε για σοβαρά θέματα ή για την καλιέργεια της επικοινωνίας μεταξύ σας τοτέ ναι έχεις απόλυτο δίκαιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό είναι να μην ανακατεύεις τους τρίτους στη σχέση, ειδικά όταν το πρόβλημα είναι σοβαρό ή υπάρχει δεν υπάρχει πρόβλημα....
    Πάντως συμφωνώ και με την άποψη.... με την κολλητή ας πούμε που σαν παρατηρητής και άνθρωπος έξω από τη σχέση να βλέπει πιο ψύχραιμα κάποια πράγματα με λιγότερη συναισθηματική φόρτιση και να πάρεις μια συμβουλή επικοδομητική.
    Πάντως όπως και να έχουν τα πράγματα.... να είσαι καλά και να περνάς καλά με τη σχέση σου!!
    Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η κριτική όταν είναι καλοπροαίρετη και από άτομα μου εμπιστεύεσαι και αγαπάς, προσωπική μου άποψη είναι πως βοηθάει. Όχι βέβαια να κάνεις ότι σου λένε οι άλλοι, ποτέ! Νομίζω πως απλώς μερικές φορές βλέπουμε τα πράγματα λίγο πιο καθαρά ακούγοντας μια άλλη άποψη, όχι υιοθετώντας την αυτούσια!
    Αλλά όπως είπες κι εσύ ....έτσι λειτουργώ εγώ δεν σημαίνει ότι κι εσύ θα μπορούσες να κάνεις το ίδιο!
    Την καλησπέρα μου, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. a ki egw ta proswpika mou ta krataw gia ton eafto mou. Kai fisika stous 2 tritos den hwrei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που έχεις την ανάγκη μιας συμβουλής που ή αφορά τον σύντροφό σου και δεν γίνεται να του το πεις για διάφορους λόγους ή μπορεί να μην μπορείς να του το πεις.
    Εκεί η οικογένεια παίζει τον σημαντικότερο ρόλο γιατί ξέρεις πως σ αγαπούν και αυτά που θα σου πουν θα είναι πραγματικά για το καλό σου.
    Δεν είναι καλό να τα κρατάμε όλα μέσα μας και είναι και στιγμές που κάποια δεν μπορείς να τα πεις στο σύντροφο.

    Άλλο η ανασφάλεια και η ανάγκη συμβουλής και άλλο η αλόγιστη συζήτηση για τα προσωπικά.

    Η άποψη της οικογένειας για τον σύντροφο δεν θα αλλάξει όταν πραγματικά δεν τίθεται λόγος, το ότι σ αγαπά δεν σημαίνει πως είναι τυφλή γιατί πάνω όλα θέλει το καλό σου.

    Την καλησπέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δίκιο έχεις Σταλαγματιά μου αλλά μερικοί δεν ξέρουν τα όρια και όταν τους πεις κάτι αυτομάτως θεωρούν 'δικαίωμα' να παρεμβαίνουν και να λένε τα δικά τους.
    Ίσως φυσικά κι εγώ να μην εμπιστεύομαι εύκολα γιατί μου έτυχαν πολλά από φίλες και 'φίλες'. Ίσως να μη βρήκα το άτομο που θα του εμπιστευτώ τα πολύ προσωπικά μου. Γιατί ακόμα κι αν εγώ θέλω να τα πω όταν βλέπω ότι ο άλλος δεν είναι δεκτικός ή τον βαραινω τότε κάνω πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...