22 Σεπ 2013

Αργοπεθαίνει όποιος… αναδημοσίευση

Ένα καταπληκτικό κείμενο της βραζιλιάνας συγγραφέως  Martha Medeiros που δημοσιεύτηκε στο doctv.gr 
Έτσι για να πάψουμε να είμαστε/γινόμαστε σκλάβοι της συνήθειας, για ν’ανοίξουμε φτερά και να πετάξουμε μακριά απ’τα καθιερωμένα και τα καθωσπρέπει.
 
 
 ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΚΛΑΒΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΗΘΕΙΑΣ, επαναλαμβάνοντας κάθε μέρα τις ίδιες διαδρομές, όποιος δεν αλλάζει περπατησιά, όποιος δε διακινδυνεύει και δεν αλλάζει χρώμα στα ρούχα του, όποιος δε μιλεί σε όποιον δε γνωρίζει.

ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΕΝΑ ΠΑΘΟΣ, όποιος προτιμά το μαύρο για το άσπρο και τα διαλυτικά σημεία στο «ι» αντί ενός συνόλου συγκινήσεων που κάνουν να λάμπουν τα μάτια, που μετατρέπουν ένα χασμουρητό σε ένα χαμόγελο, που κάνουν την καρδιά να κτυπά στο λάθος και στα συναισθήματα.
 
 
ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ, όποιος δε διακινδυνεύει τη βεβαιότητα για την αβεβαιότητα για να κυνηγήσει ένα όνειρο, όποιος δεν επιτρέπει στον εαυτό του τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του να αποφύγει τις εχέφρονες συμβουλές.

ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ, όποιος δε διαβάζει, όποιος δεν ακούει μουσική, όποιος δε βρίσκει σαγήνη στον εαυτό του.

ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΤΟΥ, όποιος δεν επιτρέπει να τον βοηθήσουν, όποιος περνάει τις μέρες του παραπονούμενος για την τύχη του ή για την ασταμάτητη βροχή.
 
 

ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΡΧΙΣΕΙ, όποιος δε ρωτά για πράγματα που δε γνωρίζει.

ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, όταν θυμόμαστε πάντοτε ότι για να είσαι ζωντανός, χρειάζεται μια προσπάθεια πολύ μεγαλύτερη από το απλό γεγονός της αναπνοής. Μόνο η ένθερμη υπομονή θα οδηγήσει στην επίτευξη μιας λαμπρής ευτυχίας.



Αναδημοσίευση από doctv.gr

3 σχόλια:

  1. Πάνω που πήγα να σχολιάσω για να σε ''διορθώσω" διάβασα τον σύνδεσμο και ενημερώθηκα πως το ποίημα δεν είναι του Νερούδα όπως ΟΛΟΙ γνωρίζαμε (το ευρύ κοινό) ... ευχαριστώ που μου εδωσες την ευκαιρια να μάθω την αλήθεια, ή τουλάχιστον να την ερευνήσω! καλησπέρα και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάνω που πήγα να σχολιάσω για να σε ''διορθώσω" διάβασα τον σύνδεσμο και ενημερώθηκα πως το ποίημα δεν είναι του Νερούδα όπως ΟΛΟΙ γνωρίζαμε (το ευρύ κοινό) ... ευχαριστώ που μου εδωσες την ευκαιρια να μάθω την αλήθεια, ή τουλάχιστον να την ερευνήσω! καλησπέρα και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαλησπερα απο Αυστρια. Εχω πανω απο 2 χρονια να ασχολειθω με το blogging και δεν ξερω πως και το ανοιξα σημερα. Το συγκεκριμενο κειμενο το διαβασα σε μια περιοδο της ζωης μου και σκεφτομαι τα ιδια πραγματα με αυτα που γραφει. Τελικα τιποτα δεν ειναι τυχαιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...