19 Σεπ 2013

Που ’ντο που ’ντο το αθώο μπλογκιν;



Δεν ξέρω για σας αλλά εμένα τώρα τελευταία μου’χει λείψει το αθώο μπλογκιν’ πάρα πολύ. Τι εννοώ με αθώο; Το μπλογκιν’ για χάρη του μπλογκιν’, το μπλογκιν’ που δίνει χαρά στον συγγραφέα που γράφει το ποστ και στους αναγνώστες τους χωρίς κάποιο σκοπό, κέρδος άλλο από  τη χαρά κτλ.
Έχω ξεκινήσει το μπλογκιν’ από το 2008 και πάρα πολλοί απ’τους μπλογκερς που διάβαζα κι αγαπούσα σταμάτησαν δυστυχώς (για δικούς τους λόγους ο καθένας) να γράφουν. Αυτοί που έμειναν είτε γράφουν υπερβολικά αραιά ή γράφουν με σκοπό το οικονομικό όφελος.

Δε λέω ότι είναι άσχημη ιδέα να κάνεις κάτι που αγαπάς επάγγελμα. Κάπου όμως καταντά κουραστικό για μερίδα των αναγνωστών σου όταν μπαίνει όλο χαρά να διαβάσει το καινούργιο σου ποστ μόνο και μόνο για να ανακαλύψεις ότι το ποστ είναι παραγγελία από συγκεκριμένη εταιρία για προώθηση των προϊόντων της. Όσο καλογραμμένο κι αν είναι, όσο έξυπνο, σύντομο και γεμάτο ιδέες (λέμε τώρα) δεν παύει βρε αδελφέ να είναι διαφήμιση, και μάλιστα γκρίζα διαφήμιση. Αυτό το αηδιαστικό είδος διαφήμισης που λατρεύουν οι διαφημιστές και λατρεύουν να μισούν οι καταναλωτές.



Τέτοιου είδους ποστ καλό θα ήταν να έρχονται με ένα μπανεράκι όπως τις διαφημίσεις στον καιρό των εκλογών «ακολουθεί πληρωμένο ποστ» να ξέρει κι ο άλλος τι διαβάζει κι ανάλογα να μπαίνει στον κόπο να το διαβάσει ή απλά να το αγνοεί. Όχι να χρειάζεται να φτάσεις περίπου στα μέσα του ποστ για να ανακαλύψεις ότι η/ο μπλογκερ προωθούν κάτι. Είναι για μένα ανέντιμο αυτό και όσο πιο πολύ της μόδας γίνεται άρχισε να καταντά σπαστικό. Τόσο που αναρωτιέμαι αν είναι τελικά αυτός ένας καλός λόγος για να σταματήσω να παρακολουθώ συγκεκριμένο μπλογκ και να γλυτώσω απ’τη μια αλλά απτ’ην άλλη να χάσω και τα κανονικά ποστ… 


Για να μην αρχίσω να γράφω για τα μπλογκ που με το που τα ανοίγεις αρχίζουν κι αναβοσβήνουν ένα σωρό διαφημίσεις, τόσες που δυσκολεύουν αφάνταστα την ανάγνωση που υποτίθεται είναι ο λόγος ύπαρξης ενός μπλογκ, γιατί αν αρχίσω τελειωμό δε θα’χω.
Με λίγα λόγια ζητώ, αν γίνεται λίγο περισσότερο σεβασμό προς τον αναγνώστη..

3 σχόλια:

  1. Δεν έχω προσέξει μπλόγκ που διάβαζα να το έχουν ρίξει στην διαφήμιση, αλλά δεν αποκλείεται να είναι και έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το αθώο bloging , το "έφαγε" το facebook ...
    Δυστυχώς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν εχω κανένα τετοιο στη λιστα μου.....
    καλημέρα καλη βδομαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...