19 Ιουλ 2013

Θάλασσα, θαλασσάκι μου, καλοκαιράκι μου

Είναι καιρός που θέλω να γράψω εδώ αλλά που χρόνος; Τώρα βρήκα να ξεκλέψω λίγο και θέλω να τον αφιερώσω όλο στο αγαπημένο μου θέμα, την αγαπημένη μου εποχή: το καλοκαίρι! Ήρθε επιτέλους, με ζέστη βαρβάτη τα μεσημέρια αλλά μ΄αεράκι τα απογεύματα κι ειδικά τα βράδια. Χθες μάλιστα έριξε και μια καλοκαιρινή μπόρα χαρά Θεού, που έπεσε πλημμύρισε τα πάντα σε λίγα λεπτά και με το που βγήκε ο ήλιος ήταν λες και είχε ραντίσει με το λάστιχο η γειτόνισσα το δρόμο. Είχαν όλα εξατμιστεί απ΄τη φοβερή και τρομερή ζέστη :)

απ¨το Κουτί της Πανδώρας
Το θέμα καλοκαίρι και διακοπές είναι λιγάκι πονεμένο πάντως τα τελευταία χρόνια. Πέρυσι με μικρό μωράκι που να πηγαίναμε... Και φέτος που μεγάλωσε δεν υπάρχει φράγκο για περιπλανήσεις σε εξωτερικό μήτε εσωτερικό. Θα αρκεστούμε σε εξορμήσεις στη θάλασσα και το βουνό όταν θα πάρουμε άδεια. Καλύτερη επιλογή αυτή απ΄το τίποτα δε λέω. Και ποιος ξέρει μπορεί  του χρόνου ή τ΄άλλου χρόνου να πάμε ταξιδάκι.. δεν αποκλείεται κι εντελώς ε;

από το www.greek-islands.us

Πάντως λέμε για κρίση αλλά πτώση στην τιμή των εισητηρίων δεν υπήρξε απ΄ότι μου΄χουν πει φίλοι που θα ταξιδέψουν. Εκτός απ΄αυτό και φέτος ισχύει το ότι αν δεν πρόλαβες να κάνεις νωρίς κράτηση πληρώνεις τα μαλλιοκέφαλα σου για ένα εισητήριο.. Μπας και τα τουριστικά πρακτορεία ζουν στο 2010; 
απ΄τοwww.in2life.gr
Όσο για την αλλαγή ωραρίου στα μαγαζιά αιφνιδιαστικώς, μες το κατακαλόκαιρο δήθεν για να τονωθεί η αγορά... Τι γελοία απόφαση! Πως θα τονωθεί η αγορά ας μας πούνε τα σαϊνια που το σκέφτηκαν αυτό αφού η αγοραστική δύναμη του κόσμου όλο και μειώνεται; Αν είναι ανοιχτά τα μαγαζιά ως τα μεσάνυχτα ή και 24ωρο τότε θα γεννήσει η πούγκα μου λίρες και θα τρέξω να ψωνίσω; Ή αυτά που είχα πριν με το προηγούμενο ωράριο θα τα έχω και με αυτό, άρα τις ίδιες αγορές θα κάνω όσες ώρες κι αν τα ανοίξετε ξεφτέρια! Είναι αστείο ή μάλλον γελοίο και τραγικό πόσοι κάθονται στα γραφεία τους και πληρώνονται για να σκέφτονται αυτά τα "έξυπνα" μέτρα. 

από το http://www.squidoo.com/best-greek-islands
Όλες οι φώτο που συνοδεύουν το ποστ απ΄τη Σκόπελο με τα καταγάλανα, καταπληκτικά νερά που μόλις τα κοιτάω θέλω να βουτήξω μέσα και να χαθώ στα βάθη τους!

από το http://sail-la-vie.com/
Καλό καλοκαίρι σε όλες και όλους, πολλά μπάνια και ό,τι άλλο θέλει ο καθένας μας κάνει γιατί το καλοκαίρι δε χωρά στρίμωγμα, καταπίεση και άγχος!

3 σχόλια:

  1. Θέλω κι εγώ μια τέτοια θάλασσα να βουτήξω!!! Να περάσετε όσο καλύτερα γίνεται αυτό το καλοκαίρι, και κυρίως να ξεκουραστείτε. Καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λίγο κρύα η θάλασσα της Λεμεσού αλλά σίγουρα από τις καλύτερες για κολύμπι. Βρίσκω τη Λευκωσία υποφερτή τις Κυριακές. Απολαμβάνω ησυχία και τουλάχιστο δεν έχει τόση υγρασία! ... Ελπίζω τα φιλικουτούνια να είναι στη γειτονιά σου ακόμα. Τ' αγαπώ ιδιαίτερα και γι' αυτό εντόπισα το πολύ καλό μπλογκ σου. Να χαίρεσαι το μωρό και καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...