12 Ιουν 2013

Μαύρο χάλι..

Στεναχωρήθηκα πραγματικά με τα χθεσινά γεγονότα στην ερτ. Τέτοια δικτατορία δεν περίμενα ποτέ. Ανακοινώνουν κάποιες ώρες πριν ότι διώχνουν ένα σωρό κόσμο και κλείνουν την κρατική τηλεόραση και μετά κατεβάζουν τα ματ και εκτελούν την κατάπτυστη απόφαση τους.

Κι όλα αυτά λέει για να συμπληρώσουν τους αριθμούς για την τρόικα. Την τρόικα που βγήκε και είπε ότι έκανε και κάνει λάθος, αλλά εξακολουθούμε να τη δεχόμαστε, να ακούμε τι μας λέει και να εκτελούμε σαν στρατιωτάκια τις λανθασμένες αποφάσεις της. Ας βρούμε τα λάθη μετά, δεν υπάρχει πρόβλημα. Ας τα βρει η ιστορία..




Όλα αυτά μου θυμίζουν υπερβολικά έντονα τον καθηγητή μου Ι. Φαρσεδάκη όταν πριν 13 χρόνια έκανα το μεταπτυχιακό μου που μας είχε πει τότε το 2000 (τότε που όλα πήγαιναν ανθηρά κι ανοδικά από οικονομικής άποψης) ότι "βαδίζουμε σε ένα νέο μεσαίωνα". Θυμάμαι τον άκουσα να το λέει και σκέφτηκα ότι τα έλεγε αυτά γιατί ήταν μεγάλος σε ηλικία κι απαισιόδοξος. Πόσο θα ήθελα να είχα δίκιο κι εκείνος άδικο. Φευ όμως!


Και ας σταματήσουν αυτοί που λένε μπράβο στην κυβέρνηση και αναφέρονται στα λεφτά που έπαιρναν κάποιοι μεγαλοδημοσιογράφοι ή θεωρούσαν ότι σπαταλιόντουσαν στην ερτ. Γιατί δεν είναι αυτό το θέμα!!! Το θέμα είναι ότι ούτε ο Καντάφι στη χώρα του δεν έκλεισε με τέτοιο τρόπο την κρατική τηλεόραση. Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχει μια δικτατορία που κρύβεται πίσω από την επίφαση της δημοκρατίας και της νομιμότητας. 

Δεν είναι ότι δε χρειαζόταν αναδιαμόρφωση και μείωση προσωπικού η ερτ. Μάλλον χρειαζόταν. Είναι ο τρόπος που επιλέγηκε να γίνει. Είναι το αποφασίζω και διατάζω τα ματ να επιβάλουν την απόφαση μου. Αυτό είναι το θέμα κι όποιος δεν το κατανοεί και ασχολείται με τις αμοιβές μεγαλοδημοσιογράφουν είναι απλά εκτός θέματος, χώρου και τόπου.

4 σχόλια:

  1. Μαύρες μέρες παντού. Στο site της έρτ πάντως υπάρχει αναμετάδοση μέσω του Ζουγκλα tv.

    Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τωρα ακόμα και το εφετείο αθηνών κάνει αναμετάδοση.. τι να λέμε τώρα;
      χαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  2. Δεν είναι το γιατί είναι το πώς στην προκειμένη περίπτωση!
    Εξυγίανση ναι.. αλλά οι φασιστικές αποφάσεις είναι εξοργιστικές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ακριβώς Αντιγόνη μου το πως είναι το χάλι μας το μαύρο όχι το γιατί. εξυγίανση χρειάζεται σίγουρα
      φιλάκια

      Διαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...