31 Μαΐ 2013

Παντού μαζί; Ω ναι.. ΠΑΝΤΟΥ....!

Που πάει ακόμα και ο βασιλιάς μόνος του;
Mα στο ίδιο μέρος που ο γονιός που'χει παιδιά κάτω των 4 δεν πάει ποτέ μόνος...

photo from Parenting from the toilet

Ναι το μαντέψατε σωστά! Στην τουαλέτα!
Όταν γίνεις γονιός λοιπόν και το βλαστάρι σου μάθει να περπατά, αποχαιρετάς τα μοναχικά λεπτά που περνούσες στο σημαντικό αυτό δωμάτιο. Αντιθέτως μαθαίνεις θέλοντας και μη, να διενεργείς όλες τις ανάγκες σου παρουσία κοινού... και τι κοινού; Γεμάτου ενδιαφέρον για το τι κάνεις.. τι φοράς... για το χαρτί.. τον νιπτήρα... την λεκάνη της τουαλέτας.. τη βρύση.. το βουρτάκι κ.ο.κ. Σε σημείο που καταντάς αντί να χέζεις με το συμπάθιο να λες "Γιωργάαααααααααααακηηηηηηηηηη άσε το χαρτίιιιιιιιιιιι" και καπάκι να πετάς κι ένα σφίξιμο, έτσι για να τιμήσεις το λόγο επίσκεψης στο συγκεκριμένο μέρος βρε αδελφέ.

photo from www.howtobeadad.com
Τι χρειάστηκε να κάνω όση ώρα είμαι στην τουαλέτα για να μείνω όσο πιο πολύ γίνεται; (δηλ. λεπτά αντί δεπτερόλεπτα..)
- να παίξω κρυφτούλι με το ανοιγόκλειμα της πόρτας της τουαλέτας
- να τραγουδήσω παιδικά τραγουυδάκια
- να παίξω με παπάκια, κύβους, κούκλες κι ένα σωρό άλλο παιχνίδακια
- να κουνήσω το καροτσάκι
- να περιγράψω όλα πράγματα που υπάρχουν μέσα στην τουαλέτα
- να τρέξω όταν είχε απομακρυνθεί και ξαφνικά ακούστηκαν δυνατά κλάματα

Το τι άγχος τραβάω κάθε φορά δε λέγεται! Και ναι έχω δοκιμάσει να τη βάλω στο κρεβάτακι της για τα λεπτά που είναι αναγκαία, αλλά ουρλιάζει κι έτσι απ'το άγχος απομακρύνονται οι ανάγκες άμεσα. Παλιά που δεν σκαρφάλωνε απλά την άφηνα στο καθιστικό και έριχνα κλεφτές ματιές για να ξέρω τι κάνει. Τώρα όμως που σκαρφαλώνει παντού δεν τολμώ ούτε για ένα λεπτό να απομακρυνθώ γιατί δεν ξέρω αν μέχρι να βγω τη βρω σκαρφαλωμένη σε κανένα πολυέλαιο... (όχι πως έχουμε πολυέλαιους αλλά ωραία εικόνα αυτή ε;)
illustration by Tobias Scheel Mikkelsen
Το θετικό του πράγματος είναι ότι όταν θα έρθει η ώρα για εκπαίδευση τουαλέτας θα'χει κάτι να μάθει όταν μπαίνει με το έτσι θέλω στο δωμάτιο και έτσι ελπίζω ότι θα είναι απασχολημένη και θα κάθεται μέχρι να τελειώσω κι εγώ με την ησυχία μου... λέμε τώρα :)

υγ. πάντως από πέρυσι που όλο την κουνούσαμε με κουνια-μπέλα-όμορφη-κοπέλα φέτος έχουμε βελτιωθεί τρομάρα μας και την κουνά σε σημείο ύπνου... μόνο το αυτοκίνητο.. κλααααααψ

2 σχόλια:

  1. Όταν είχα το ίδιο πρόβλημα, την έβαζα να μου χτυπά την πόρτα. Παιζαμε αυτό το παιχνιδι, ετσι ήξερα οτι δεν σκαρφαλωνε. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παίζουμε παιχνίδια με τις πόρτες ναι ναι είνια καλή ιδέα αλλά δε λειτουργεί κάθε φορά. ειδικά όταν θέλει να εισχωρήσει στο δωμάτιο :)

      Διαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...