15 Μαΐ 2013

Δε θα σε θυμάμαι

Όσο κουρασμένη κι αν ήμουν χθες βράδυ έκατσα και είδα τη φετινή συμμετοχή μας στη γιουροβίζιον. Δεν ήταν ότι λατρεύω το διαγωνισμό.. δεν ήταν γιατί είχα δικαή πόθο να δω κι ακούσω το τραγούδι που στείλαμε, έτσι κι αλλιώς δε μου είχε αρέσει.. Ήταν γιατί ήξερα ότι αν δεν το έβλεπα στον ημιτελικό δε θα το έβλεπα πουθενά. Κι είχα δυστυχώς ή ευτυχώς δίκιο.

Η Δέσποινα Ολυμπίου έκανε ό,τι μπορούσε. Το τραγούδι όμως δε βοηθούσε
φώτο www.athensbars.gr.
κα-θό-λου. Ήταν τόσο βαρετό, ξενέρωτο κι αδιάφορο που δεν άντεχα να το ακούσω ως το τέλος χωρίς να κάνω κάτι άλλο ή να νιώθω την ανάγκη να πατήσω το μαγικό κουμπάκι fast forward.


Έγιναν πολλές κουβέντες για το αν θα έπρεπε να στείλουμε συμμετοχή στο διαγωνισμό και φέτος ή όχι. Προσωπικά πιστεύω ότι θα έπρεπε να στείλουμε μεν, αλλά να πλήρωναν τα έξοδα οι συμμετέχοντες δε - όπως είχε γίνει με την ελληνική συμμετοχή τη χρονιά που είχε πάει ο Λούκας Γιώρκας, αν δεν κάνω λάθος. Θες να συμμετάσχεις με λίγα λόγια; Πλήρωσε γιατί η χώρα σου δεν μπορεί!

my-greek.blogspot.comAdd caption
Όπως και να ’χει τώρα περιμένουμε την Πέμπτη που θα είναι ο 2ος ημιτελικός στον οποίο συμμετέχει η Ελλάδα. Κατά τη γνώμη μου σίγουρα έχει περισσότερες πιθανότητες να περάσει στον τελικό γιατί το τραγούδι δεν είναι συνηθισμένο, είναι διαφορετικό, φρέσκο, συνδυάζει την παράδοση με το μοντέρνο και δεν είναι τόσο εύκολο να το ξεχάσεις όπως ήταν το κυπριακό.

φώτο από www.eurovision.gr
Αν και ομολογώ ότι όταν το πρωτοάκουσα, τότε που επιλέγηκε, δε μου πολυάρεσε. Όμως τις προάλλες που έβλεπα στην ερτ τις συμμετοχές και το ξανάκουσα, μου έδωσε άλλο αέρα και θετική εντύπωση. Ίσως άλλαξαν την ενορχήστρωση; (Κάτι που κάνουν συχνά στις συμμετοχές. Eπιλέγονται τα τραγούδια με μια άλφα ενορχήστρωση και στην πορεία την αλλάζουν σε σημείο που τραγούδια καταντούν αγνώριστα στο τελικό...) Ίσως έπαιξε ρόλο το βιντεοκλίπ που ήταν καταπληκτικό; Ό,τι κι αν ήταν μου άλλαξε την γνώμη άρδην.

Εσείς που ασχολείστε με το σημαντικότατο αυτό θέμα της Γιοροβίζιον τι λέτε; Πως θα τα πάει η Ελλάδα; Ποια χώρα θα κερδίσει στον τελικό του Σαββάτου; 

Και μην ακούσω για συμμαχίες που καθορίζουν το αποτέλεσμα! Γιατί έχει αποδειχτεί πιστεύω, ότι όσες συμμαχίες κι αν υφίστανται (που φυσικά υφίστανται) όταν μια χώρα στείλει κάτι καλό, τρελό κι αγαπησιάρικο τουλάχιστον στον τελικό θα περάσει! Δε θέλω αντιρρήσεις!

6 σχόλια:

  1. Εγω μια φορά, αποκοιμήθηκα χθες το βράδι, από το τρίτο τραγούδι. Ξύπνησα κατά λάθος, στη μέση, ξανακοιμήθηκα και με ξύπνησαν για να δω το κυπριακό.
    βασικά καθόμαστε και ασχολούμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τουλίπα μου τέτοια στήριξη μην τυχόν και χάσεις το κυπριακό θα την ήθελα κι εγώ :)
      ε φυσικά κι ασχολούμασστε. υπάρχει κανένα πιο σοβαρό θέμα; υπάρχει κάποιο οικονομικό πρόβλημα; κάτι σοβαρό; :ΡΡΡ

      Διαγραφή
  2. Εγώ δεν το βρήκα και άσχημο το τραγούδι. Και μάλιστα αν κρίνω από τα υπόλοιπα που είδα, θα μπορούσα να το φαταστώ και στον τελικό. Φευ όμως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φευ φευ όντως. να πω την αλήθεια κάτι έλεγε το σταρ ότι μπορούσε να κάνει την ανατροπή και σ'αυτό προσδοκούσα όσο κι αν δεν το πίστευα αλλά...
      του χρόνου αν έχουμε ακόμα λεφτά ας στείλουμε κάτι καλύτερο ελπίζω

      Διαγραφή
  3. το βλέπαμε νυσταγμένοι με τον Λάβη,και σχολίασα πως μόνο το φόρεμα μου άρεσε :)
    το τραγούδι πάλι,μου θυμίζει ένα τραγούδι των 90ς,δεν ξέρω ποιό ακριβώς.ίσως και πολλά μαζί;
    Η συμμετοχή της Ελλάδας είναι τέλεια! Κέφι,φρεσκάδα,τουλάχιστον στο βίντεοκλιπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πάω στοίχημα το φόρεμα άρεσε σε πολλούς ;)
      όντως το τραγούδι θυμίζει τραγούδι που το ακούσαμε πριν δεκαετίες και το ξεχάσαμε..
      η συμμετοχή της Ελλάδας όντως έχει πολλά θετικά και χιουμορ. γι'αυτό πέρασε!

      Διαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...