5 Φεβ 2013

Απόμακρυνση του εφιάλτη.. για λίγο

Διαβάζω το βιβλίο της Barbara Vine Asta's book και κάπου λέει ότι όταν θέλεις να αποφύγεις ένα εφιάλτη ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις είναι να σκέφτεσαι διεξοδικά αυτό που δε θες να ονειρευτείς αμέσως πριν τον ύπνο. Δεν ξέρω αν αυτό θα σε αποτρέψει εντελώς απ'το να κοιμηθείς αλλά σίγουρα αν τα καταφέρεις δε θα το ονειρευτείς όπως λέει.



Δεν το'χω δοκιμάσει ακριβώς πριν τον ύπνο, αλλά έχω προσέξει ότι κάθε πράγμα, σκέψη, άγχος που αφήνω τον εαυτό μου να το σκεφτεί, να το αναλύσει δεν μου βγαίνει σε εφιάλτη. Αντίθετα αν προσπαθήσω να με πείσω ότι δε με πείραξε, ή ότι δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθώ.. τσουπ! την νύχτα έρχεται και μου κάνει παρέα.
Φυσικά αυτό δε λειτουργεί και για πολύ καιρό, μην νομίζετε. Αν κάτι είναι να βγει σε εφιάλτη κάποια στιγμή θα βγει. Εκεί που θα'χω κατεβάσει άμυνες, θα το'χω ξεχάσει, δεν θα το'χω σκεφτεί θα έρθει, δε θα το γλυτώσω το άτιμο.
Και συνήθως φυσικά αυτό γίνεται με τα αρνητικά, όχι με τα θετικά. Εξ'ου και οι εφιάλτες αντί για τα όνειρα.

Θυμήθηκα τώρα ότι πριν καμιά δεκαετία και βάλε όταν περνούσα 12ωρα στο ιντερνετ και στα τσατ ρουμς έβλεπα όνειρο ότι έκανα τσατ κι όταν κοιμόμουν.. Πόσο παραγωγικό ήταν αυτό τώρα ο οργανισμός μου που παρήγαγε τα.. όνειρα ξέρει. Το ίδιο παθαίνω κι όταν πάω σε κάποια συναυλία ή σε θεατρική παράσταση και μ'αρέσει, την βλέπω όλη τη νύχτα στον ύπνο μου ή αν όχι την ίδια τελοσπάντων βλέπω όνειρο ότι παρακολουθώ θέατρο ή είμαι σε συναυλία.
Πάλι καλά που αγαπώ τον ύπνο και τα όνειρα και που συνήθως βλέπω ενδιαφέροντα χρωματιστά και γεμάτα δράση όνειρα σαν ταινίες.

4 σχόλια:

  1. Εχω το "καλο" όταν βλεπω κακό όνειρό(μισοκοιμάμαι δεν ξέρω) μονολογώ, έλα βρε όνειρο είναι...
    αχ ουτε στον ύπνο δεν μπορώ να χαλαρώσω!!
    καλημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα καλό κι αυτό! εγώ μερικές φορές άμα δω κάτι που δε μ'αρέσει λέω μα γιατί να γίνει έτσι; θα το αλλάξω και αλλάζω τον εφιάλτη σε όνειρο.
      καλό σουκου

      Διαγραφή
  2. Μερικές φορές είναι αληθινά, μερικές πάλι όχι.
    Προσπαθώ πάντα να ξεχωρίσω τι απο τα δύο είναι, αρκεί να το θυμάμαι όταν ξυπνήσω, γιατί σπάνια θυμάμαι μετά.
    Και να μην το ξεχάσω, αυτό το μήνα πρέπει να έχει γεννέθλια το κουκλάκι σου αν θυμάμαι καλά κυρία χαζομαμά;
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλύτερα να μη θυμάσαι Νίκο μου :)
      Ναι ναι είχαμε γενέθλια τη Δευτέρα. Πέρασε κι όλας ένας χρόνος!

      Διαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...