5 Οκτ 2012

Που είναι τα υπόθετα;!

Με αφορμή το ποστ της Γουρουνέλλας και μια κουβέντα που έκανα πρόσφατα με τον ζούζουνο θυμήθηκα να γράψω για τους νέους και άκρως "εμφάνταστους" (καμία σχέση!) λόγους για τους οποίους τσακωνόμαστε απ'τον καιρό που ήρθε το μωράκι στη ζωή μας.

Πρώτος και σημαντικότερος το πόσο κοιμήθηκε ο καθένας και δεύτερος ποιος είναι πιο κουρασμένος. Είναι ένας λόγος απ'τον οποίο πηγάζουν όλοι οι άλλοι γιατί ως γνωστό όταν είσαι κουρασμένος όλα μεγεθύνονται και το πιο ασήμαντο μοιάζει απίστευτα σημαντικό.. εννοείται χωρίς να είναι.


Τρίτος είναι ο τρόπος συμπεριφοράς απέναντι στο μωράκι και κατ'επέκταση ο τρόπος διαπαιδαγώγησης του. Ο ζουζ πιστεύει ότι είμαι πολύ χαλαρή ενώ εγώ ότι είναι πολύ αυστηρός.

Χθες είχαμε και τον απίστευτα "διασκεδαστικό" καβγά του ποιος έβαλε τα υπόθετα της ζουζούνας στην πόρτα του ψυγείου και έλιωσαν. Έγινε μάχη κανονική σας λέω για ένα τόσο αδιάφορο και χαζό θέμα. Μετά σκεφτόμουν κι αναρωτιόμουν αν ήμουν πάντα ένα άτομο που καταπιάνεται και κολλά τόσο πολύ στην ασήμαντη λεπτομέρεια. Κατέληξα ότι δεν ήμουν πάντα αλλά πάντα είχα την τάση μάλλον για να μου βγει τώρα ε;

Όσο συνειδητοποιώ τα λάθη και τις εμμονές μου θέλω να πιστεύω ότι είμαι σε καλό δρόμο για να τις ξεπεράσω. Άλλωστε άσχημο πράγμα για το μωράκι να ακούει καβγάδες ή να αισθάνεται εντάσεις ανάμεσα στους γονείς του. 

Το πιο σημαντικό όλων είναι ότι την αγαπάμε κι οι δυο πάρα πάρα πολύ και θέλουμε να τη βλέπουμε καλά και γελαστή. Με αυτό κατά νου θέλω να πιστεύω ότι όταν καταφέρουμε να κοιμηθούμε ολόκληρη τη νύχτα για 2 συνεχόμενα βράδια, άντε και 3, τότε θα μπορούμε να δούμε πιο καθαρά ότι οι όποιες διαφορές μας είναι ασήμαντες και αμελητέες.

Πάντως έχουν δίκιο όσοι λένε ότι για να κάνεις παιδί πρέπει να'χεις μια γερή σχέση προηγουμένως. Γιατί αν δεν έχεις οι εντάσεις και οι προστριβές πολλαπλασιάζονται με μορφή χιονοστιβάδας υπερβολικά γρήγορα και εύκολα μετά τον ερχομό του.


7 σχόλια:

  1. Έλιωσαν τα υπόθετα επειδή τα βάλατε στην πόρτα του ψυγείου; Μα, καλά... στους πόσους βαθμούς διατηρείται το υπόθετο; LOL :P
    Σοβαρά τώρα... η κούραση φέρνει ένταση.
    Hang in there.
    Τα πρώτα 20 χρόνια είναι τα δύσκολα. Χαχαχαχα

    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν έλιωσαν εντελώς... αλλά ο καβγάς καβγάς! Έτσι όπως τα λες το παραμικρό μεγεθύνεται χωρίς να το θες όταν είσαι κουρασμένος και μετά το σκέφτεσαι και αυτοβρίζεσαι :)
      τα πρώτα 20 μόνο! χαχαχαχα
      φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  2. χαχα ακόμα είσαι στην εκκίνηση, έχεις να δεις πολλά,κουράγιο και να τα βλέπεις πάντα με την αστεία τους πλευρά...
    φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν δεν προσπαθω να αυτοσαρκάζομ αι και να βλέπω την αστεία πλευρά ζήτω που καηκάμε!!
      φιλάκια

      Διαγραφή
  3. Πολύ αληθινό post! Και μια και τον τελευταίο καιρό γράφεις όλο και πιο συχνά ως μαμά, θα σε καλωσορίσουμε επίσημα στα blogs των Μαμάδων Μαμάδων: http://mamadesmpampades.gr/bloggers/ (θα προσθέσω το δικό σου εντός της ημέρας) αλλά και στο Μικροί Μεγάλοι: http://mikroimegaloi.gr/

    Ευχές για μια υπέροχη εβδομάδα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσπα μου ευχαριστώ πολύ! Θα επισκεφτώ τα μαμαδο-μπαμπαδο μπλογκ
      φιλάκια και όμορφη εβδομάδα!

      Διαγραφή
  4. Που να δεις, τι μπορεί να γίνει, όταν την ώρα που πας να ξαπλώσεις, ανακαλύψεις ψίχουλα από πτι-μπερ στο σεντόνι!!!! Το καλό είναι πως αφού τσακωθούμε και ..... εκτονωθούμε, μετά από 10 λεπτά, ο ένας από τους δύο θα πει μια βλακειούλα, θα αρχίσουμε να γελάμε, και αν την ώρα που τσακώνεσαι αρχίσεις να γελάς, στο τέλος ξεχνάς γιατί τσακώθηκες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...