1 Οκτ 2012

βολτίτσα

αργία σήμερα και θέλω να πάω στο ικέα για βόλτα και ίσως αγορά quilt αλλά το μωράκι που ήταν προφανώς κουρασμένο κοιμάται του καλού καιρού το γλυκό μου κι έτσι την περιμένω να ξυπνήσει, να φάει για να πάμε.


ίσως φανεί παράξενο αλλά από τότε που γεννήθηκε πάντα όταν κυκλοφορούσαμε ήμασταν μαζί με τον μπαμπά της. δεν την είχα βγάλει ποτέ μόνη μου. βασικά ανησυχούσα ότι δε θα τα κατάφερνα, ό,τι ίσως κάτι να της συνέβαινε και να μην ήξερα πως να το αντιμετωπίσω.. πάντως την προηγούμενη βδομάδα, μετά από σχεδόν 8 μήνες τόλμησα να τη βγάλω κι ήταν ωραία εμπειρία.
σε όλους όσους της μιλούσαν χαμογελούσε. ήταν χαρούμενη και ήρεμη. φαίνεται να είναι κοινωνικό μωράκι, να της αρέσει η επαφή με κόσμο. νομίζω πήρε απ'τον μπαμπά της γιατί εγώ δεν είμαι και τόσο άνετη.

όπως ίσως καταλαβαίνετε θαυμάζω τις άλλες νέες μαμάδες που από πολύ νωρίς μπορούν και βγάζουν μόνες τους τα παιδάκια τους για βόλτα. μια μέρα μάλιστα σε μεγάλο πολυκατάστημα παιχνιδιών είχα δει μια μαμά με ένα βρεφάκι κάτω του 1 μήνα. για να'μαι ειλικρινής μου φάνηκε ότι δεν έκανε κι ό,τι καλύτερο για το παιδί της γιατί το μαγαζί ήταν γεμάτο κόσμο κι ίσως να το έφερε σε επαφή με μικρόβια και ακαθαρσίες που ίσως ο οργανισμός του νεογέννητου να μην μπορούν να επεξεργαστούν τόσο καλά.

εσείς που είστε μαμάδες πότε ξεκινήσατε να κυκλοφοράτε μόνες σας (χωρίς σύζυγο, ή μαμά/γιαγιά, φίλη, νονά) με το μωράκι σας; ειδικά το πρώτο μωρό γιατί νομίζω στο δεύτερο πια γίνεσαι εξπερ και δεν ανησυχείς για κάτι τέτοια ε; :)

4 σχόλια:

  1. Πολύ νωρίς απ ότι θυμάμαι, έπρεπε να πηγαίνω στην αγορά οπότε τις τραβούσα μαζί μου...(έχουν 18 μήνες διαφορά οι κόρες μου)
    Τώρα να σου πω για την φρεσκομαμα ,με το που σαράντισε (μισή πήρε), όλη μέρα με το μωρό στο αμάξι και δρομο είναι,αφού την μαλώνω λέγοντας ότι το μωρό θέλει και λίγο το χουζούρι του....
    Από την άλλη σκέφτομαι ότι έρχεται ο χειμώνας και θα κλειστεί μέσα, και λέω καλά κάνει....
    καλο μηνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η φρεσκομαμά βιάστηκε! :)
      έχει δίκιο φυσικά οτι όταν χειμωνιάσει θα'ναι πιο δύσκολο σίγουρα. κι εμείς το βγάζαμε το παιδάκι μας φυσικά αλλά όχι εγώ μόνη μου...
      καλό μήνα Φουλη μου

      Διαγραφή
  2. Καλό μήνα, με ακόμα περισσότερες όμορφες βόλτες! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...