23 Απρ 2012

Φως μου!

Η μητρότητα είναι δύσκολη αλλά και γεμάτη χαρές. Άλλο να στο λένε κι άλλο να το ζεις. Περνώ αρκετές ώρες με το μωράκι μου και υπάρχουν στιγμές που ενώ έχω κάνει ότι μπορώ και ό,τι πρέπει παρόλα αυτά κλαίει και δεν ηρεμεί. Τότε είναι που νιώθω κακιά μάνα, ότι κάτι δεν κάνω καλά για να μην μπορώ να την παρηγορήσω. 

Όταν όμως μου χαμογελά τότε όλα μα όλα πάνε τέλεια! Ένα χαμόγελο χωρίς δοντάκια είναι ότι πιο γλυκό και τρυφερό στον κόσμο. Είμαι πολύ χαρούμενη που'χω αυτό το αγγελούδι στη ζωή μου και ελπίζω να φανώ αντάξια της και να της συμπεριφέρομαι όπως της πρέπει. 

To πιο σημαντικό που θέλω να της δώσω είναι αυτοπεποίηθηση και να'χει αίσθημα ανεξαρτησίας ώστε να ανοίξει τα φτερά της και να πετάξει όταν έρθει η ώρα χωρίς ενοχές ή άλλα τέτοια δεινά που καταδυναστεύουν τα παιδιά.

Τελικά όσοι λένε ότι η αγάπη που αισθάνεσαι για το παίδι σου είναι μοναδική και δεν συγκρίνεται με οτιδήποτε άλλο έχεις αισθανθεί έχουν απόλυτο δίκιο. Ακόμα και η αγάπη που νιώθεις για τους γονείς σου δεν συγκρίνεται με την αγάπη για το παιδάκι σου. Είναι τόσο δυνατή και έντονη που σε κάνει λέαινα στην παραμικρή πιθανότητα να βρεθεί κάτι στο δρόμο του να το απειλήσει.

Το θαυμαστό είναι που ενώ ο κόσμος σου είναι αυτό το μικρό πλασματάκι κι όλα τα άλλα κι οι άλλοι γίνονται μικροί και ασήμαντοι μπροστά του παρόλα αυτά δε νιώθεις περιορισμένη αλλά λες και άνοιξε ο ορίζοντας σου και άνθισε το μέλλον σου. Αποκτάς νέα οπτική, βλέπεις τα πράγματα μέσα απ'τα δικά της μάτια και όλα φαίνονται νέα, λαμπερά και όμορφα.





14 σχόλια:

  1. Αγάπη μου γλυκιά και ακόμα δεν είδες τίποτα!!
    Φιλάκια πολλά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως έχεις ακόμα να πάρεις άπειρες χαρές. Να σου ζήσει το μωράκι και πάντα καλά και ευτυχισμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η πιο γλυκιά ανάρτηση που έχεις γράψει; Ίσως!
    Πάντως πιο μανουλίστικη δε γίνεται ;);)
    φιλιάαα πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εμ όταν έχεις ένα γλυκό κοριτσάκι αγκαλιά μόνο γλύκες σκέφτεσαι :)
      φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  4. Αγαπητή μου φίλη!
    Δεν βρήκα καθόλου ευκαιρία να σου δώσω τις πολλές μου ευχές για το μωράκι σου!! να σου ζήσει, να το χαίρεσαι! να έχει πάντα υγεία και αγάπη! Η αγάπη... η αγάπη είναι μεγάλη και απίστευτη με τα μωράκια και συνέχεια μεγαλώνει... και είναι απίθανο και μαγικό να τα βλέπεις να τα μωράκια να μεγαλώνουν και να γίνοντια μικρά ανθρωπάκια που πάντα πάντα πάντα θα έχουν τόπο μέσα στην αγκαλιά σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου να'σαι καλά! Ευχαριστώ πολύ πολύ. Τοπο στην αγκαλιά μου ανεξαρτήτως ηλικίας ναι :)

      Διαγραφή
  5. να σου ζησει το μωρακι! να ναι γερο και δυνατο! και ολα θα πανε καλα! σε λιγους μηνες που θα εχει ξεπεταχτει να δεις τα ναζακια που θα σου κανει! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ααααααααααααα πάντα έτσι, αγάπες και αγκαλιές να μεγαλώσει γερό, να είναι ευτυχισμένο. Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...