28 Ιαν 2012

Κλαψ λυγμ σνιφφφφ

Το κλάμα σε ξαλαφρώνει και σε κάνει να αισθάνεσαι ένα είδος κάθαρσης. Εμείς οι γυναίκες συνήθως κλαίμε περισσότερο απ'τους άντρες γιατί η κοινωνία και οι απόψεις της υπαγορεύουν στα αγοράκια από πολύ μικρή ηλικία ότι "οι άντρες δεν κλαίνε". Αυτό που ξεχνούν ή αγνοούν ίσως, είναι ότι το κλάμα μπορεί να φαίνεται σαν αδυναμία αλλά ούσιαστικά δίνει δύναμη σ'αυτόν που κλαίει γιατί απ'τη μια εκφράζει το συναίσθημα του αντί να το καταπνίγει κι απ'την άλλη όταν κλαίει κάποιος μπροστά σε άλλους συνανθρώπους του έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να λάβει βοήθεια, κατανόηση και συμπόνοια απ'τον άλλο που φαίνεται πιο "σκληρός" κι "ανθεκτικός".

Προσωπικά έτσι κι αλλιώς κλαίω αρκετά εύκολα αν και το αποφεύγω σε 'δημόσιες' στιγμές. Κρατάω τα δάκρυα μου για τις ιδιωτικές στιγμές συνήθως... έλα όμως που τώρα με την εγκυμοσύνη και τις ορμόνες που χορεύουν ασταμάτητες στο σώμα μου, οτιδήποτε μπορεί να στείλει σε ένα άμεσο πλάνταγμα.. Και τι δε μ'έχει κάνει να κλάψω τους τελευταίους μήνες.. Διαφημίσεις απ'τις 'πραγματικά' συγκινητικές μέχρι τις άσχετες για αυτοκίνητα ή βούτυρα. Ταινίες, ειδήσεις, βιβλία, ιστορίες σε περιοδικά, στο ιντερνετ, κείμενα στα μπλογκς, τραγούδια, μουσική, κάτι που μου άρεσε πολύ, κάτι που δε μου άρεσε καθόλου κ.ο.κ.


Βασικά πλησιάζω τα όρια του γελοίου με το κλάμα που έχω ρίξει για ό,τι μπορεί να βάλει ο νους σας. Αν τα μάτια μου είναι βρύσες είναι απ'αυτές τις ελλατωματικές που στάζουν και σου σπάνε τα νεύρα. Είπαμε να κλαίμε, να αποφορτιζόμαστε και να επωφελόμαστε τα θετικά του κλάματος αλλά αυτό πια το καθημερινό άρχισε να καταντά περίεργο. Απ'την άλλη το θετικό είναι ότι εξίσου εύκολο έχω και το γέλιο οπότε κάπως ισοζυγιάζει η κατάσταση θέλω να πιστεύω. Τώρα τι παιδί θα βγάλω με όλες αυτές τις ακραίες εναλλαγές συναισθημάτων είναι άλλο ερώτημα.

Πάντως το θετικό είναι ότι μετά από το κλάμα αισθάνομαι ξαλαφρωμένη και χαρούμενη. Άρα πολύ πιθανό να ξέρουν οι ορμόνες τι κάνουν. 

Ξέχασα ν'αναφέρω (άλλο ένα πράγμα που αλλοιώθηκε ή μάλλον εξαφανίστηκε σχεδόν απ'τις ορμόνες είναι η μνήμη..) ότι αν κάποιος μου πει μισή κουβέντα που την πάρω ως αρνητική ή επιθετική δεν υπάρχει περίπτωση να μην βάλω τα κλάματα ή τουλάχιστον να μη δακρύσω αμέσως. Αν δε αισθανθώ ότι γίνεται κάτι άδικο εις βάρος μου; Τότε είναι που το δάκρυ γίνεται ποταμός.
Ευτυχώς δε μου λείπουν και τα δάκρυα χαράς ή ευγνωμοσύνης. Αν κάτι καλό συμβεί σίγουρα θα δακρύσω, αν κάποιος μου πει μια καλή κουβέντα δάκρυυυυυυυυυυυ.. βρε μπας και είμαι κόρη του Ξανθόπουλου σε καμιά απ'τις ταινίες του και δεν το ξέρω; Λέω γω τώρα, γιατί τόσο δάκρυ δεν μπορώ να φανταστώ που στο καλό το είχα φυλαγμένο και πως και αποφάσισε να εκφραστεί όλο μαζί τώρα.

Δε σας κρύβω πάντως ότι δε θα με πειράξει καθόλου όταν σταματήσω να κλαίω καθημερινά και με το παραμικρό. Άλλωστε όταν με το καλό γεννηθεί το αγγελούδι μου θα αναλάβει εκείνο τη σκυτάλη και θα περιορίσει η μαμά του τους αγώνες δακρύων.. που αν υπήρχαν σίγουρα θα έβαζα σοβαρή υποψηφιότητα για χρυσό δεν το συζητω!

Τώρα θυμήθηκα ότι όταν ήμουν μικρή κι έκλαιγα ο μπαμπάς μου έλεγε, σε μια προσπάθεια να με κάνει να σταματήσω, ότι ασχημαίνω όταν κλαίω.. πράγμα που όχι μόνο ποτέ δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά με έκανε να κλαίω ακόμα πιο σπαραχτικά. Για κάποιο λόγο όμως εκείνος δεν το είχε καταλάβει και την ίδια τακτική είχε κάθε φορά με τα ίδια δακρύβρεχτα αποτελέσματα. 




ΥΓ. Θυμάστε την καταπληκτική ταινία του Johnny Depp Cry baby? Νομίζω ταιριάζει πολύ με το ποστ! Άσε που εκεί ήταν (όπως πάντα είναι δηλαδή) ένας κούκλος και μισός ;)



17 σχόλια:

  1. κι εγω τον τελευταίο καιρό κλαίω με το παραμικρό..
    και εγώ ΔΕΝ ειμαι έγκυος!!!
    χαχαχαχααααα!! εσυ έχεις ένα λόγο τουλάχιστον..
    πάντως μετά από ένα καλό κλάμα πάντα νιώθω ξάλαφρη.. και πάντα βλέπω τα πράγματα πιο καθαρά!
    καλή σου μέρα κα καλό ΣΚ!! πολλά φιλιααααα x x x

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μήπως είσαι πριν ή λιγο μετά τις μέρες του μήνα; γιατί κι εκείνες εμένα μ'επηρεάζουν κάπως. όχι όπως τώρα φυσικά...τώ΄ρα είπαμε δεν συγκρίνεται :))))
      αφού ξαναδιάβασα το ποστ μου και δάκρυσα χαχαχαχαχαχ
      καλημέρα και καλη βδομάδα!
      φιλαααααααααααααακιαααα

      Διαγραφή
  2. Ευσιγκινητη εχω γινει και εγω τελευταια που δεν εβλεπες δακρυ απο μενα ουτε κατα διανοια! Ειμαι σιγουρη οτι θα κλαις και μαζι με το μπεμπε!! :))

    Μαρουλοφιλακια!!

    *αχ αποκτουμε παιδααααααακι στην μπλογκογειτονια μας!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αφού πέρασες στο άλλο άκρο σχεδον μπορεις να μας πεις μαρουλακι μου ποιο ειναι κατα τη γνωμη σου το καλυτερο; να μην κλαις καθολου ή να πλαντάζεις;
      φιλακια γλυκααααααααα

      Διαγραφή
  3. Όμορφα δάκρυα, όχι τόσο όμως όσο εκείνα τη στιγμή που θα έχεις στην αγκαλιά σου τη μικρή σας!
    Οι γυναίκες είμαστε έρμαια των ορμονών μας. Παλιότερα όσα άκουγα περί γυναικείων ορμονών μού φαίνονταν υπερβολικά, όσο μεγαλώνω όμως τα καταλαβαίνω.
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα εκεινη τη στιγμη δε νομιζω το σταματημα να ειναι εφικτο καθολου!!!
      ειμαστε έρμαια είτε μας αρεσει να το παραδεχομαστε είτε όχι!
      φιλάκιαααααααααα

      Διαγραφή
  4. Ο καημένος ο Υδροχόος θα τά 'χει δει όλα με τόσο κλάμα!
    Δεν είμαστε και τα πιο... συναισθηματικά πλάσματα και
    είναι λίγο awkward όταν ο άλλος κλαίει συνέχεια... :)))
    Τώρα, βέβαια, που θα γεννηθεί και το άλλο Υδροχοάκι,
    θα σταματήσεις τα πολλά κλάματα, είμαι σίγουρη.
    You'll be too tired to cry! :)

    Φιλιά πολλά!!!

    ΥΓ: Αχ, το θυμάμαι το Cry Baby...!
    Κούκλος και μισός, indeed!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι ναι στην αρχη προσπαθουσε να με σταματησει ο καημενος. τώρα κάπου το πήρε απόφαση νομιζω χαχαχαχαχαχαχαχαχα
      νομιζα οτι ετσι ειναι οι υδροχοοι άντρες αλλα εσυ εισαι γυναικα και περιγραφεις την ιδια αντιδραση αρα... :)
      οταν γεννηθει με το καλο το μωρακι θα αναλαβει τα ηνια στην αρχη ;)
      φιλακια

      υγ. δεν υπαρχει too tired to cry καλε, στην κουραση να δεις τι δακρυα βγαινουν χιχιχιχιχιχι

      Διαγραφή
    2. Άρα, τι;
      Νιώθω πολύ άβολα με τους υπερβολικούς συναισθηματισμούς
      ειδικά όταν προέρχονται από δικούς μου ανθρώπους.
      Κάθομαι και τους κοιτάω ασυγκίνητη και παρακαλώ
      ν' ανοίξει η γη και να με καταπιεί! :)))

      Διαγραφή
    3. με τους υπερβολικούς συναισθηματισμούς νιώθω κι εγώ άβολα που τους εκφράζω :))))))
      άμα σου βγαίνει όμως τι να κάνεις; και ξέρω ότι φέρνω τον άλλο σε δύσκολη θέση και νιώθω κι εγώ awkward αλλά δεν καταπιέζεται αυτό το κύμα πίστεψε με, ακόμα κι αν το θες δεν κρύβεται με τίποτα!! Έτσι το μόνο που'χεις να κάνεις είναι να το αγκαλιάσεις, να το εκφράσεις και να περιμένεις να περάσει.. Τουλάχιστον αυτό κάνω εγώ πια, no choice whatsoever my Lilith!

      Διαγραφή
  5. Κάτι μας ψεκάζουν δεν εξηγείτε αλλιως, πολύ κλάμα ,μα πολύ λέμε..
    Καλησπέρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. λες βρε Φούλη μου; :)
      έτσι να κλαιμε να ξαλαφρωνουμε καλε!
      καλημερούδια!

      Διαγραφή
  6. Ορμονες!

    αλλα΄....είσαι εγγυος;;; ε μπραβο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι οι ορμονες φταινε.. τουλαχιστον ως ενα σημειο!
      έγκυος ναι :)

      Διαγραφή
  7. Είπες στην προηγούμενη σου ανάρτηση ότι είσαι σπίτι και σκέφτηκα ότι έχεις κανένα κρυολόγημα... συγχαρητήρια και ελπίζω να βαίνουν όλα καλώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δηλαδή όταν (με το καλό) μείνω έγκυος θα κλαίω σαν την τρελή; Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι!!
    Με το καλό το μωράκι!

    Τρελοτουρίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...