17 Ιαν 2012

Τηλε-βάσανα

from blog The 20th hole
Τώρα που είμαι στο σπίτι αρκετή ώρα έχω την ατυχία να παρακολουθώ περισσότερη ώρα τηλεόραση. Το τι βλέπουν τα μάτια μου και το τι ακούνε τα αυτιά μου στις 'ζωντανές' εκπομπές δε λέγεται. Τις περισσότερες φορές οι πιο πολλές εκπομπές αντέχονται μόνο στο αθόρυβο κι εκεί όχι πάντα. Μερικές φορές μόνο εκπομπές κατορθώνουν να σε διώχνουν ακόμα και στο αθόρυβο έτσι το ζάπινγκ καταντά το σπορ που εξασκεί τους αντίχειρες σε σημαντικότατο βαθμό.


από το μπλογκ Περιδιαβαίνοντας
Υπάρχει άτομο π.χ. που όταν του μιλά η παρουσιάστρια (ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δε θίγουμε, άλλωστε θίγονται μια χαρά από μόνοι τους δεν έχουν ανάγκη) χοροπηδά σαν αλογάκι της Παναγίας και στριφογυρίζει ακατάπαυστα σε σημείο που προκαλεί τάσεις εμετού, ναυτία και αναγούλα σε όσους τον βλέπουν. Τα θέματα με τα οποία υποτίθεται πως ασχολείται είναι τα πλέον βαρετά και ο μόνος λόγος απ' ότι φαίνεται τον κουβάλησαν και τον κρατούν εκεί είναι για να δίνει ένα και καλά νεανικό παλμό στην εκπομπή.
Και μη φανταστείτε ότι η παρουσιάστρια είναι καμιά γριά, απλά έχει περάσει τα δεύτερα -άντα και νομίζει ότι είναι η 'μαμά' του συγκεκριμένου αλογακίου. Αποτέλεσμα να του συμπεριφέρεται σαν παιδάκι κι ας είναι κοντά στα 30..


από μπλογκ Pontokomi.com
Σε άλλη πρωινή εκπομπή συγκεκριμένη 'δημοσιογράφος' (είναι του λεγόμενου κοινωνικού ρεπορταζ-δηλ. κουτσομπολόγα) νομίζει ότι όταν είναι αγενής και απότομη κάνει τη δουλειά της καλύτερα. Έτσι σε όλους μιλά με ένα στυλ κι ένα υφάκι χίλιων καρδιναλίων. Δε λέω καλή είναι εμφανισιακά... φτάνει να κρατά το στόμα της διπλοκλειδωμένο.. πράγμα που δυστυχώς σπάνια συμβαίνει γιατί η λογοδοιάρροια είναι η καλύτερη της φίλη. Άσε που τώρα τελευταία πήγε στην ομάδα μια έξυπνη, όμορφη και γλυκιά κοπέλα κι αυτή την κοιτά με αηδία και προσπαθεί να την εκτοπίσει.. βάσει της λογικής προφανώς ότι για να είναι γλυκιά κι όχι ξυνότατη σαν την αφεντιά της κάτι δεν πάει καλά και πρέπει να την ξεφορτωθεί πάση θυσία.

Μια ξανθιά παρουσιάστρια σε άλλο κανάλι, είναι πολύ γλυκιά και χαριτωμένη... όμως ο συμπαρουσιαστής της φαίνεται να τη θεωρεί ηλίθια με περικεφαλαία αφού δε χάνει ευκαιρία να μας δείξει πόσο έξυπνος είναι εκείνος και πόσο χαζοβιόλα είναι η ξανθιά. Έλα όμως που αυτή είναι πιο έξυπνη απ'ότι αφήνει να φανεί κι αυτός δεν το παίρνει χαμπάρι. Ή το παίρνει χαμπάρι και του αρέσει να τη μειώνει. Ό,τι κι αν συμβαίνει πάντως το κορίτσι χαζό δεν είναι οπότε ας σταματήσει να τη μειώνει σε κάθε ευκαιρία, καταντά κουραστικότατο και βεβαίως δεν έχει ίχνος χιουμορ αυτή η συμπεριφορά!
από το μπλογκ Νεφελοβάτης
Σε όλες σχεδόν τις εκπομπές μαγειρεύουν σε κάποια φάση. Λογικό είναι λοιπόν να δοκιμάζουν τις δημιουργίες που τους τρυπούν τα ρουθούνια. Για όλους είναι μια χαρά να δοκιμάσουν, μόλις όμως πάει να δοκιμάσει ένας συγκεκριμένος παρουσιαστής του επιτίθονται όλοι λες και πήγε να φάει ένα ταψί μπακλαβάδες μόνος του. Τι μηνύματα περνούν στον τηλεθεατή; Ότι όποιος έχει υγιή όρεξη είναι βουβάλι; Έφτασε ο άνθρωπος να μη δοκιμάζει τίποτα. Και όχι δεν είναι αστείος ο τρόπος που του επιτίθονται είναι κουραστικός και βλακώδης.

 Για να μην αναφερθώ σε μια καθαρά μαγειρική εκπομπή (που τι περίεργο κόπηκε τώρα) που είχε παρουσιαστή-γλάστρο ο οποίος το μόνο που έκανε ήταν να πετάει χαζές ατάκες. Αυτός φαινόταν καθαρά ότι δεν ήξερε να βράσει ούτε νερό με αποτέλεσμα να μη βοηθά σε τίποτα και το μόνο που έκανε στο τέλος ήταν να δοκιμάζει τα έτοιμα φαγητά. Εντάξυ καταλαβαίνω είναι δύσκολοι καιροί, ο καθένας από φόβο μη ξεμείνει χωρίς δουλειά μπορεί να δεχτεί πράγματα που παλιά ούτε που θα του περνούσαν απ'το μυαλό... αλλά ας έχει κι ένα γνώμονα τουλάχιστον τα ενδιαφέροντα του. Δε γίνεται η σχέση σου σε μια εκπομπή μαγειρικής να είναι μόνο το γεγονός ότι τρως ρε φίλε. Όλοι τρώμε, είναι θέμα επιβίωσης, αυτό δε μας κάνει και ειδικούς για παρουσίαση εκπομπής μαγειρικής!

Συνήθως οι καλεσμένοι στις εκπομπές έχουν ενδιαφέροντα πράγματα να πουν και ως επί τω πλείστω δεν κουράζουν... εκτός κι αν είναι εβδομαδιαίοι συνεργάτες που παρουσιάζονται σαν ειδικοί σε ένα θέμα. Αν γράφω σε μια ιστοσελίδα για θέματα σχέσεων δε γίνομαι και ειδικός στα θέματα αυτά! Και φυσικά οι απαντήσεις που θα δώσει ένας τέτοιος 'ειδικός' στην καλύτερη περίπτωση θα γίνουν μόνο αντικείμενο χλευασμού στη χειρότερη θα τις ακολουθήσουν κάποιοι σαν ιερό ευαγγέλιο. Δε γίνεται επειδή ζούμε σε μια χώρα που ό,τι δηλώσεις είσαι, να βγαίνει η κάθε άσχετη και να λέει στον κόσμο πως να συμπεριφέρεται στις σχέσεις του. Αυτό την κάνει το λιγότερο χαζή και το χειρότερο επικίνδυνη. Αν το κάνει και ιδιωτικά πάλι δε μεταμορφώνεται σε ειδικό, απλά είναι επικίνδυνη του χειρίστου είδους πάει και τελείωσε!
Όσο για το ένθετο με τα μελλούμενα σε όλες τις εκπομπές. Πόσοι μελλοντολόγοι σε καθημερινή βάση μας βομβαρδίζουν με το τι θα γίνει σήμερα, αύριο, τη βδομάδα, το μήνα, το χρόνο, τη διετία, τη δεκαετία και πάει λέγοντας; Αν όλοι αυτοί ήξεραν τι θα γινόταν στο μέλλον με μας θα το μοιραζόντουσαν; Και το αηδιαστικότερο είναι το ύφος των παρουσιαστριών και των παρουσιαστών που κρέμμονται απ'τα χείλη των μελλοντολόγων λες και έχουν βρει τη λύση σε όλα τα θέματα που τους απασχολούν. Πότε επιτέλους θα καταλάβουν ότι τη ζωή του ο καθένας την κρατά στα χέρια του και το μέλλον δε γράφεται σε χάρτες, βιβλία κτλ;

Τελικά η μόνη επιλογή που μας δίνουν πολλές απ'αυτές τις εκπομπές είναι να μην πατήσουμε απλά το αθόρυβο, αλλά το μαγικό κόκκινο κουμπάκι και να ξεφορτωθούμε τις εικόνες και τα λόγια τους.

13 σχόλια:

  1. Αυτό το εχω κάνει εδώ και πολύ καιρό,αν και εχω νοβα και κονεξ δεν βλέπω καθόλου τβ, στο ον μπαίνει μόνο για τα αθλητικά παντός τύπου του συζύγου,εκεί ναι, έχει λιώσει το τηλεκοντρόλ απο το ζαπινκ...
    λες να χάνω;;
    Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλή τηλεόραση η κλειστή τηλεόραση ;-)
    ή βλέπε ταινίες ή κανένα μαραθώνιο σειρών, friends ας πούμε που όσες φορές και αν τα δεις σου φτιάχνουν το κέφι :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουφ! μου καλές οι εισηγήσεις σου αλλά δεν έχω παρά 1 σεζον των φρεντς σε dvd και την έχω δει ήδη.
      Προτιμώ να διαβάζω βιβλία αλλά διαβάζω αρκετά γρήγορα και μου τέλειωσαν!

      Διαγραφή
  3. Την ανοίγω μόνο όταν πάω για ύπνο και αυτό για να δω ταινία...
    Ας είναι καλά τα βλαστάρια μου με έχουν "προμηθεύσει" και με παλιές
    που πια δεν βρίσκεις.....
    Καλό απόγευμα και φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Αντιγόνη μου την ώρα που βάζουν τις ταινίες εγώ βλέπω όνειρα. Δεν αντέχω μετά τις 10 το βράδυ εκτός κι αν κοιμηθώ πολλές ώ΄ρες το απόγευμα!
      Φιλάκια και καλημέρα!

      Διαγραφή
  4. άσε το επίπεδο είναι απλά τραγικό. απορώ με αυτούς που πρέπει να το κρίνουν επαγγελματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως θέλει πολλή υπομονη και κουράγιο για να κάνεις τέτοια δουλειά. Ίσως μόνο το γεγονός ότι πληρώνονται να τους δίνει τη δύναμη να συνεχίζουν :)

      Διαγραφή
  5. και εννοώ πως απορώ με το κουράγιο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος17/1/12, 8:12 μ.μ.

    Τηλεόραση έπαψα να βλέπω, αφού όλο βλακείες βάζουν. Άσε που κάποιες ταινίες που μπορεί να αξίζουν τις θάβουν στα μαύρα μεσάνυχτα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι μεγάλη βλακεία που κάνουν. Μόνο 1-2 κανάλια βάζουν ταινία στις 9. Τα υπόλοιπα βάζουν απλά σαβούρα..

      Διαγραφή
  7. Η τηλεόραση γενικώς έχει τα μαύρα χάλια της. Παλιά υπήρχαν μόνο δύο κανάλια και αυτά ασπρόμαυρα και πάντα υπήρχε κάτι ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε. Εδώ και πόσα χρόνια γεμίσαμε με κανάλια που παίζουν μόνο αηδίες! Πόσο πιο χαμηλά θα πέσει η ποιότητα; Τώρα τελευταία έχουν γίνει της μόδας τα τουρκικά σήριαλ. Αναρωτιέμαι αν στην Τουρκία παίζεται καμιά ελληνική σειρά. Κάποιο εβδομαδιαίο περιοδικό που ασχολείται με το πρόγραμμα της τηλεόρασης έβαζε για ένα διάστημα δώρο την σειρά Σουλεϊμάν ο τρομερός! (διορθώστε αν κάνω λάθος). Εγώ ένα μόνο πράγμα έχω να πω. Όχι άλλο κάρβουνο!!!!! Φτάνει πια με όλη αυτή την αποβλάκωση που μας έχουν προσφέρει! Αυτός είναι ο σκοπός τους. Να μένουμε μακρυά από την ποιότητα, από την μόρφωση και να αποβλακωνόμαστε με τα όσα μας πασάρουν καθημερινά για να μένουμε μακρυά από τα προβλήματα. Να μην αντιδρούμε γενικώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως παλιά πως γινόταν με τόσο λίγες επιλογές να βρίσκεις κάτι να δεις και τώρα... όσο αυξήθηκαν οι επιλογές τόσο μειώθηκε η ποιότητα. Και στα δορυφορικά μπορεί να σου προσφέρουν 500 κανάλια και τίποτα ενδιαφέρον. Είναι σαν παγκόσμια συνωμοσία! Όχι άλλο κάρβουνο όπως λες.
      Κλείστε τη tv πιάστε ένα βιβλίο!

      Διαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...