15 Νοε 2011

It doesn't rain.. it pours!

Από χθες το πρωί άρχισε να βρέχει και ουσιαστικά βρέχει ασταμάτητα και δυνατά από τότε. Έχουμε ανάγκη τη βροχή φυσικά αλλά τέτοια εποχή πέρυσι, αν θυμάμαι καλά δεν είχε βρέξει τόσο έντονα κι ασταμάτητα. Φέτος είπε μάλλον ν'απληρώσει τα σπασμένα απ'τον Οκτώβριο που δεν είχε ρίξει σταγόνα και όντως μας αποζημιώνει με το παραπάνω. Νομίζω σε λίγο θα βρέξει τόσο που θα'χει καλύψει την βροχόπτωση για το μήνα σε δυο μέρες!



Η βροχή μου θυμίζει τότε που είχα πρωτογνωριστεί με τον πρώην μου και στο δεύτερο ραντεβού έβρεχε καταρρακτωδώς. Δε θυμάμαι να μας είχε ενοχλήσει ή εμποδίσει καθόλου. Αντίθετα μάλιστα. Καθόμασταν στο καφέ της Πετρούπολης με θέα όλη την Αττική και κοιτούσαμε τις αστραπές πάνω απ'την Αθήνα πίνοντας ζεστό καφέ ή κρασί, δε θυμάμαι. Όλη τη νύχτα την περάσαμε μαζί με την ηχητική υπόκρουση της βροχής.


Η βροχή μου θύμισε κι αυτό το τραγούδι που το σιγοτραγουδάω όλη μέρα "Listen to the falling rain listen to it fall. And with every drop of rain I love you more.." 



Για να πω και την αλήθεια μου λίγες καλές αναμνήσεις έχω από βροχή και όταν έχει έντονες αστραπές και βροντές φοβάμαι! Γίνομαι σαν το Σνούπυ που το μόνο που θέλει είναι να κουλουριαστεί στο κρεβατάκι του και να κοιμηθεί μέχρι να ξαναβγεί ο ήλιος. Είναι χαζό το ξέρω να φοβάσαι τα καιρικά φαινόμενα, αλλά για κάποιο λόγο μου προκαλούν φόβο.. Ίσως επειδή δεν είναι και πολύ συχνά στη Λεμεσό; Ίσως... 

Θυμάμαι κάποτε είχε σε κεντρικό σημείο της πόλης μια διαφήμιση ότι έχουμε ήλιο 300 μέρες  το χρόνο και δεν πρόκειται για υπερβολή. Είναι μεγάλη αλήθεια. Άρα δικαιολογούμαι λίγο ε; :)

ΥΓ. Ευτυχώς σαν έγραφα ξόρκισα τη βροχή και σταμάτησε για λίγο! Όχι πως δε θα ξαναρχίσει αφού ο ουρανός έχει ένα έντονο μολυβί χρώμα και είναι γεμάτος σύννεφα.
ΥΓ2. Τα κακά νέα είναι ότι απ'την Κυριακή έκανε την εμφάνιση του στο συντριβάνι του Αγ. Νικολάου ο Αποκεφαλισμένος Αη Βασίλης που'χα γράψει γι'αυτόν παλιά κι εγώ περνώ καθημερινά από κει και σκιάζομαι! Χάθηκε μια διακόσμιση της προκοπής, να μην τρομάζει τα γυναικόπαιδα; Έλεος! Χίλιες φορές καλύτερα τα απαίσια πασχαλινά λαγουδάκια!

21 σχόλια:

  1. με πέθανες!!! ειλικρινά!!!! τρέχουν τα μάτια μου από το γέλιο! διάβασα το ποστ με τον Άη βασίλη και συμφωνώ σε όλα μαζί σου!!! τέλεια η φωτό που έβαλες τελικά όπως και το βίντεο... πράγματι πρέπει να ήταν δύσκολο να το γράψεις γιατί το συγκεκριμένο ράουνταπάουτ είναι της κολάσεως!!! πόσα χρόνια βάζουν τζείνο το *πράμα* ρε παιδί μου;;;!!! ανανέωση τώρα!!!

    γενικά μου αρέσει η βροχή αλλά φέτος κάτι έπαθα, θέλω ήλιο!!! σκεφτόμουν να γράψω ποστ με τίτλο "όχι άλλη βροχή" ή "κανεί ολάν" αλλά τελικά με κάλυψες!!! :-)))

    ας ελπίζουμε να βγάλει λίγο ήλιο αύριο :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/11/11, 8:55 μ.μ.

    Όλα έχουν την ομορφιά τους μα η βροχή κατέχει μια διαφορετική μοναδικότητα..

    καλησπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "It's raining, it's pouring.
    The old man is snoring.
    He went to bed and bumped his head,
    and he couldn't get up in the morning".

    Αυτό είναι nursery theme και όταν το άκουσα πρώτη φορά πριν πολλά χρόνια, μου 'κόλλησε' τόσο πολύ που κάθε φορά που βρέχει πολύ (pouring) μου έρχεται στο μυαλό και το τραγουδάω. :)

    Είναι υπέροχο αυτό το τραγούδι!

    Και η βροχή είναι υπέροχη.
    Το ότι φοβάσαι, μάλλον προέρχεται από την άρνησή σου να αγαπήσεις τον χειμώνα. Είδες τι παθαίνεις; :Ρ

    Φιλιά πολλά!

    ΥΓ: Αμάν μ' αυτόν τον Άγιο Βασίλη! Νομίζω πρέπει να ζητήσεις ένα προσωπικό ραντεβού με τον δήμαρχό σας και να του κάνεις, έντονα, το παράπονό σου. Δεν μπορεί να βεβηλώνει έτσι τα Χριστούγεννα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γι' αυτό εδώ δεν μας έχει ρίξει σταγόνα; Μας την κλέψατε μου φαίνεται! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και εδώ βρέχει!!!!!Μου αρέσει να την βλέπω από το παράθυρο!Οχι να είμαι αναγκασμένη να περπατώ και να πιτσιλιέμαι !!! (βίτσιο ε?? )Καλό ξημέρωμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ουφ!μου χαίρομαι που σε έκάνε να γελάσεις. Έχω άδικο για τον αποκεφαλισμένο; Ξέρω πως δεν έχω και πως συμφωνείς. Λες να κάνουμε ένα γκρουπ εναντίον του; :))))
    Το βίντεο το τράβηξα με χίλιους κόπους και δυσκολίες. Και όπως είδες πάλι δε μου κάθισε καλά ο κελλετζής χαχαχαχα
    Ευτυχώς σήμερα μας έκανε τη χάρη τώρα το πρωί και μας έδωσε τον ήλιο!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Dark13Sun συμφωνώ.. φτάνει να κάνει διαλείμματα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Lilith μου αυτό το ποιηματάκι (δεν ήξερα πως ήταν nursery theme) το πρωτάκουσα σε ταινία και μου άρεσε. Έχει πλάκα.
    Λες η έλλειψη αγάπης για το χειμώνα να το προκαλεί αυτό; Μπα! Γιατί δεν στο'χω ξαναπεί νομίζω αλλά πριν το 2005 νόμιζα ότι ο χειμώνας ήταν η αγαπημένη μου εποχή...! Είμαι φουλ οφ εκπλήξεις ε; :)))
    Φιλάκια πολλά!!

    υγ. βρε Λιλιθ μου δείξε κατανόηση για αυτόν τον απαίσιο, αυτό το έκτρωμα που νομίζουν ότι αποτελεί στολιδι. Έτσι μου'ρχεται να μαζέψω εκατομμύρια υπογραφές εναντίον του... φέτος που ειναι και δημοτικές εκλογές μπορεί και να εισακουστώ που ξέρεις; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. sunny μου έτσι φαίνεται μας πήρατε τον ήλιο και μας δώσατε την βροχή!
    σήμερα που γύρισε ο ήλιος μπας και γύρισε και σε σας η βροχή σας; Άτακτο κορίτσι είναι τελικα :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. χρυσάνθη μου εμένα μ'αρέσει που και που να βρέχει κι ας βραχώ δεν με πειράζει. Φτάνει να έχει και διαλείμματα ήλιου ;)
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σνουπάκι μου φοβάσαι τις βροντές;
    Να μπορούσα να σου κρατήσω το χέρι.....

    Με τον Αη Βασίλη γέλασα!
    Να μαζευτείτε όλοι και να φωνάξετε στον Δήμαρχο..
    Μπουρλότοοοοοοο.. δεν είναι κατάσταση αυτή η προχειρότητα..
    Φιλιά στο κοριτσάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και τι έγινε μετά το 2005;
    Έσπασε ο καθρέφτης της βασίλισσας του... καλοκαιριού και μπήκε ένα κομμάτι γυαλί στο μάτι σου; :)))))

    Φιλιάαα!!!

    ΥΓ: You DO that! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εμ... χμ... απορία:

    Γιατί γεμίσαμε πάνες και μπιμπερό στο background;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλά μπροστά στην κεφάλα του αη βασίλη μην φοβάσαι ούτε βροχη ούτε τιποτα. Καλέ τι ναι τούτο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. η βροχή είναι υπέροχη... όταν έχεις όμορφη τρελή συντροφιά,έστω σε μια φλοκάτη χάμω με ανοιχτά τα μπατζούρια...
    φιλιά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αντιγόνη μου ναι :)
    Ωραία θα'ταν να μου κρατούσες το χέρι... Θα ένιωθα ασφάλεια. Πιο πολύ φοβάμαι όταν είμαι μόνη στο σπίτι κι ο Σνούπυ που φοβάται κι αυτός δε βοηθά :)
    Λες να τον κάψουμε τον απαίσιο αη-βασίλη; Χμ... μη μου βάζεις ιδέες! χαχαχαχα
    Φιλάκια Αντιγονάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Lilith μου αυτό που έγινε είναι ότι πήγα διακοπές στην Αυστρία τα Χριστούγεννα. Χιόνιζε και δεν μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε πουθενά. Πάγωνα συνέχεια όσα ρούχα κι αν φορούσα και τον μίσησα οικτρά τον παλιοχειμώνα. Από τότε συνειδητοποίησα ότι το καλοκαίρι αγαπούσα all along απλά δεν το'χα παραδεχτεί.

    Φιλάκια!!!!

    υγ. θα κάνω κάτι για τον αη-βασιλη.. και η Αντιγόνη με γέμισε δημιουργικές ιδέες χιχιχιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. astakouli μου είναι φρίκη! Και που 'σαι; Στριφογυρνά κιόλας για να το βλέπεις από παντού, μη χάσεις κάποια μεριά του και γλυτώσεις :ΡΡΡ
    Δεν νομίζω να υπάρχει χειρότερο χριστουγεννιάτικο στολίδι σε όλη τη Μεσόγειο. Πέρνει το βραβείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΦΟΥΛΗ μου είναι υπέροχη λες.. χμ... ίσως με τη συντροφιά στη φλοκάτη να γίνεται ναι ;)
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η πρώτη ανάρτησή σου, το διάστημα που σε διαβάζω, σε νοσταλγορομαντικό ύφος (έμφαση στο ρομαντικό). Δε μου αρέσει η βροχή, εκτός και αν είμαι σπίτι. Αν πρόκειται όμως να βγω, με δυσκολεύει, φτάνω μέχρι το σημείο να αναβάλλω εξόδους. Είμαι η προσωποποίηση της φράσης "είμαι από ζάχαρη".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. absentminded κάποτε γίνομαι και ρομαντική :)
    Εμένα μ'αρέσει όταν δεν της δίνω σημασία γιατί κάνω κάτι άλλο :)))))
    Είσαι από ζάχαρη ε; Εγώ πάλι όχι και μ'αρέσει να βρέχομαι φτάνει να ξέρω ότι μπορώ κατευθείαν ν'αλλάξω για να μην πουντιάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...