19 Σεπ 2011

Ιστορίες για μαμάδες... (ξανά*)


Βρήκα από σπόντα το πιο πάνω κι αν το έβρισκα και σε χαλάκι ή αφίσσα θα το αγόραζα! Όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά για να το βλέπει η μανά μου κάθε φορά που επισκέπτεται.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όταν ήμασταν παιδιά εγώ κι η αδελφή μου (δηλ. 10 εκείνη, 14 εγώ, κάπου εκεί) κάποιες φορές παρακολουθούσαμε ταινίες τρόμου, ή ταινίες με σκηνές βιας ή με κανένα φιλί, you get the point. Γνωρίζαμε φυσικά πως η mother dear δεν τα ενέκρινε αυτά και είχαμε χαμηλό τον ήχο. Εντωμεταξύ συνήθως αυτές οι "ακατάλληλες" σκηνές ήταν συνήθως ΜΙΑ σκηνή που διαρκούσε κανένα 2λεπτο το πολύ. Εκεινή ακριβώς τη στιγμή θα εμφανιζόταν η μάνα μας και θα άρχιζε: "μα τι είναι αυτά που βλέπετε;! θα έχετε εφιάλτες το βράδυ! θα σημαδευτεί η παιδική ψυχή σας για πάντα!" κ.ο.κ. Το καταπλητικό της timing δε, είχε φτάσει σε τέτοια επίπεδα που είχαμε αναγκαστεί να αλλάζουμε κανάλι μόλις ερχόταν η επίμαχη σκηνή.. έτσι προληπτικά! :)


Με τα χρόνια το κακό timing της μαμάς συνεχίστηκε ακάθεκτο. Για παράδειγμα πάντα έπαιρνε (και παίρνει) τηλέφωνο την ώρα που ήμουν στο μπάνιο/οδηγούσα/ήμουν αγκαλιά με νέο αμόρε/καθάριζα το σπίτι με μουσική στη διαπασών/είχα πετακτεί στη Δέλτα/μιλούσα στο κινητό κι άλλα τέτοια. Αποτέλεσμα; Κάθε φορά όταν την πάρω πίσω η πρώτη κουβέντα είναι "ποτέ δεν απαντάς το τηλέφωνο όταν σου τηλεφωνώ" και συνεχίζεται με διάφορες παραλλαγές στο ίδιο μοτίβο: "αν είχα πάθει κάτι;" ή "αν είχα άμεση ανάγκη;" ή "αν ήμουν άρρωστη κι ήταν ζήτημα ζωής θανάτου;" ή "εγώ έκανα παιδιά που δεν ενδιαφέρονται για τη μάνα τους!" Όλες με άμεσο σκοπό τις ενοχές που δεν παράτησα ότι έκανα αμέσως για να αρπάξω το τηλέφωνο. 

Άλλη μια τρανή απόδειξη του φοβερού και τρομερού timing: από τότε που επέστρεψα απ’ τις σπουδές και μετακόμισα μακριά απ’το πατρικό μου, πάντα με επισκεπτεται σε ανύποπτο χρόνο, ώστε να εξασφαλίσει ότι θα με βρει σε άσχετη φάση και εννοείται απροετοίμαστη. Το σπίτι θα είναι μες την ακαταστασία, το σκυλί θα ’χει χέσει (με το συμπάθιο) παντού, η μπουγάδα θα’ναι απλωμένη μες τη μέση του σαλονιού.. κι εκείνη ακριβώς τη στιγμή ΝΑ σου κορδωτή και λυγιστή η μάνα μου να κτυπά επιτακτικά την πόρτα. Άσχετο αν όλα αυτά ταυτόχρονα έχουν να συμβούν ένα χρόνο και βάλε. Πάντα θα καταφέρει να βρει την κατάλληλη στιγμή που θα είναι το σπίτι μες το κακό το χάλι για να εμφανιστεί φάντης μπαστούνι και να αρχίσει "απαπα! πως είναι έτσι το σπίτι;! τι θα πουν οι γείτονες/ο μπακάλης/ο μανάβης/ο περιοδεύων πωλητής;!" Κι άσχετο αν όλοι αυτοί δεν έχουν εμφανιστεί στο σπίτι ποτέ - ούτε πρόκειται φυσικά.

Έχω καταλήξει ότι το κακό timing είναι χειρότερο απ’ το κακό το μάτι. Γιατί για το κακό το μάτι υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις για να το αντιμετωπίσεις. Το κακό το timing όμως;

Το περίεργο είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια κακό timing είχε πάντα η μάνα μου. Τα τελευταία χρόνια όμως ανέπτυξε αυτή τη φοβερή "ικανότητα" κι ο πατέρας μου! Σε σημείο που αρχίζω να ανησυχώ... λέτε να’ ναι κολλητικό;!! 
Ελπίζω να μην το κολλήσω/έχω κολλήσει ήδη...

(*η ανάρτηση επαναδημοσιεύεται γιατί όλα όσα λέει ισχύουν ακόμα ακάθεκτα. Τελικά το κακό timing είναι απίστευτο χιούι! Κάθε εισήγηση για να το πατάξω ευπρόσδεκτη!!)

17 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19/9/11, 2:25 μ.μ.

    Σα να εχεις δικιο, τωρα που το σκεφτομαι!
    Η μαμα μου ειναι παντα εκει...που δεν θα επρεπε να ειναι και τηλεφωνει ακριβως τις στιγμές...που δεν θα επρεπε να τηλεφωνει!!!

    ρε κοιτα κατι συμπτωσεις....μαναδες σου λεει μετα!! τα ιδια σκατα ειναι ολες...

    *σκατά = χιουμοριστικά ειπωμένο και όχι κυριολεκτικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όταν μια γυναίκα γίνεται μάνα, εκεί που ο γιατρός κόβει τον ομφάλιο λώρο, φυτεύει μια κασέτα (όχι το τσιπ που το λέει το μέηλ, κασέτα), που είναι ίδια για όλες. Έχουν όλες την ίδια συμπεριφορά. Και όταν τσινάς, λένε με "κακία" στο βλέμμα: "Δε θα γίνεις κι εσύ μάνα;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα καταλαβαίνω πόσο αναίσθητη μάνα είμαι!
    Να πέσω στα πατώματα;
    Να σκούζω;
    Να νιώσω τύψεις;

    ΟΟΟΧΙΙΙ

    Είχα υποφέρει τόσο ΠΟΛΥΥΥΥΥΥ από την δική μου που ορκίστηκα αν κάνω τα ίδια να με κλείσουν σε Ιδρυμα!!!!

    Την τρέλα μου και την δική τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή τα βιώματα επαναλαμβάνονται, προσπάθησε να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου ώστε να μην ακούσης κάποια στιγμή από την κορούλα σου να λέει τα ίδια! χαχα
    Γλυκό μου Νταιζάκι,μάλλον πρεπει να βάλεις τους όρους σου , ακόμη και στους γονείς σου!!!
    Και πρόσεξε στα λέει μια μανούλα δύο μεγάλων παιδιών!!!Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΜΕΝΑ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΑΜΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΑΣΤΑ ΜΗΝ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. θα συμφωνήσω με τη Χρυσάνθη,μη λες μεγάλα λόγια, κράτα μόνο το τι θα λες όταν θα έρθεις στη θεση της μάνας,όσο και να μην το θες θα το κάνεις......θα θυμάσαι κάποτε αυτά τα λόγια και θα γελάς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αγαπώ μαμά της Effie's Sweet Home Designs !!!
    Σε μένα το κακό timing είναι πια ...all time classic!
    Διότι όποτε και να έρθει το σπίτι είναι "βομβαρδισμένο". excuse me δηλαδή αλλά με δύο τρελλοκομεία 7 και 5 ΄γίνεται δουλειά;
    αγαπώ μαμά της Effie's Sweet Home Designs, το 'πα;

    ;-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος20/9/11, 11:20 π.μ.

    Εγω θα σου πω ενα μονο πραγμα, που δεν θα το καταλαβεις τωρα, αλλα ευτυχως πολυ αργοτερα...
    Να απολαμβανεις αυτες τις στιγμες, οσο χαλια και αν φαινονται τωρα, γιατι οταν θα παψουν να υφισταται, θα σου λειπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Coula άραγε όταν γίνουμε μάνες θα πάρουμε κι εμείς το χούι αυτό; :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Koueen μου αυτό το 'δε θα γίνεις κι εσύ μάνα' το'χω ακούσει εκατομμύρια φορές χαχαχαχαχαχα
    Για να δούμε τι θα γίνει όταν γίνω... νομίζω παίζει ρόλο η συμπεριφορά της καθε μιας ε; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αντιγόνη μου έχεις κι εσύ το καλό το timing; Εμφανίζεσαι πάντα στις πιο ακαταλληλες στιγμές; :))
    Εμ είδες τελικά που έπαθες και έμαθες; Είσαι η τρανή απόδειξη ότι δε χρειάζεται να επαναλάβουμε ότι έχουμε ζήσει κι ελπίζω να σε ακολουθήσω όταν έρθει η στιγμή :)
    Φιλάκια πολλά και γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. χρυσάνθη μου παιδιά δεν έχω ακόμα αλλά ήδη εκπαιδεύομαι να μην της μοιάσω χεεχεχεχε Ο χρόνος θα δείξει αν θα τα καταφέρω..
    Τους δικούς μου όρους τους βάζω αλλά η μάνα μου ειδικά σπάνια ακούει άλλους όρους εκτός απ'τους δικούς της :))))))
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Effie's Sweet Home Designs χαχαχαχα από άλλη πάστα η δική σου από άλλη η δική μου προφανώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΦΟΥΛΗ μου εγώ τίνω να συμφωνήσω με την Αντιγόνη, κάποια πράγματα θα τα κάνω κι εγώ σίγουρα αλλά τέτοιου είδους θα προσπαθήσω με νύχια και με δόντια να τα αποφύγω.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Kallinaki κι εγώ! Σοφή γυναίκα :)
    Τι λέει όταν το βλέπει βομβαρισμένο; Αυτό έχει σημασία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Siren Girl μου σίγουρα θα λείπει σαν άτομο η μάνα μου αλλά να μου λείπει και το κακό της timing? Χλωμό το βλέπω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γελάω που διαβάζω για το κακό timing. Η τηλεπάθεια που έχεις με τη μαμά σου τη καλεί κάθε φορά που οι τύψεις συνειδήσεως σε τραβάνε απο το μανίκι για να α) καθαρίσεις το αχούρι β) μαζέψεις τα σκ του σκύλου, γ) αγκαλιάζεσαι με τον παίδαρο κλπ..ώστε η εμφάνιση του δαίμονα-μαμάς κατά κάποιο τρόπο να λύνει και το πρόβλημα. Τώρα αυτή θα καθαρίσει (τη βρωμιά), θα σε απαλάξει απο δυσάρεστες καταστάσεις..και θα σου κάνει και 5 λεπτά κήρυγμα που τοοοοοσο σου λείπει. Μαμά είναι αυτή!
    Υπάρχει λύση όμως για το timing. Αμα εμφανισθεί φάντης μπαστούνι και σου χτυπήσει τη πόρτα, να μην απαντήσεις. Λείπεις. Είτε είσαι μέσα, είτε στην Αλάσκα..δεν το ήξερα αγαπημένη μου μανούλα ότι θα ξεκίναγες με το ταγάρι τα σύκα απο την Ανω Ραχούλα για να έρθεις να δείς τα ματάκια μου..και λείπω. Αν με έπαιρνες ένα τηλεφωνάκι, θα φρόντιζα να είμαι εκεί.
    Αμα αυτό γίνει 5-6 φορές και κάτσει απέξω ώρες..θα εκπαιδευτεί να σε ρώτάει πρώτα πρίν έρθει.
    Αλλο ένα θεματάκι είναι πώς βλέπεις τη μαμά σου και πώς εκείνη εσένα. Γιατί δλδ πρέπει να συμμαζέψεις όταν έρχεται η μαμά και όχι τις άλλες ώρες; Η να μη συμμαζέψεις γιατί έτσι σ' αρέσει. Χωροφύλακας είναι η μαμά; Αν ναί, τι το ωραιότερο να συναντιέσθε έξω..όπου αλλού απο το σπίτι. Και ο λόγος γιατί εγώ δεν σε βλέπω σαν καθαρίστρια μαμά και επειδή δεν ενδιαφέρομαι να καθαρίσω σημερα..ας βρεθούμε έξω.
    Ετσι αντί να στενοχωριέσαι και χαλιέσαι για το κακό timing του Φάντη μπαστούνι, εκπαίδευσέ την σε Ντάμα κούπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...