21 Ιουλ 2011

Σνουπάκι τρελό κι αγαπημένο

Μετά από το μαύρισμα της τελευταίας βδομάδας θέλω ν'ασχοληθώ με κάτι αισιόδοξο που καταφέρνει καθημερινά, ότι κι αν αισθάνομαι να με κάνει να χαμογελώ. Ποιος άλλος το καταφέρνει αυτό και χωρίς να προσπαθεί; Μα φυσικά ο Σνούπυ μας, το θεόμουρλο, παλαβό, τρελό κι αγαπησιάρικο Σνουπάκι μας.

Ο Σνούπυ γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 2008 (εννοείται σε ιστορική μέρα θα γεννιόταν εμ τι; παίζουμε;) και κοντεύει τα 3 του χρόνια. Είναι γεμάτος ενέργεια και τρέλα... φτάνει να μη ζεσταίνεται.. Γιατί άμα σφίξουν οι ζέστες... άστα να πάνε! Απλώνεται στα πατώματα σε διάφορες.. μπερδευτικές στάσεις σε αναζήτηση λίγης δροσιάς. Τη μέρα αυτό φυσικά που η ζέστη είναι αφόρητη. Γιατί μόλις πέσει το βραδάκι και δροσίσει κάπως... Αρχίζουν οι τρελές διαδρομές με το αγαπημένο παιχνίδι του, το πλαστικό γουρούνι του, στο στόμα. Τι τρέξιμο ρίχνει με το γουρούνι δε λέγεται. Τι σκότωμα του κάνει όταν παίζει άλλο πράμα.

Αχ παίρνει αέρα το κοιλάκι μου

Λίγη δροσιά ρε παιδιά
Η ιστορία, μάλλον ο έρωτας (γιατί πρόκειται για πάθος που φτάνει στα άκρα) με το γουρούνι ξεκίνησε όταν η αδελφή μου είχε τη φαεινή ιδέα να του αγοράσει ένα ροζ γουρουνάκι που έκανε ήχους γουρουνίστικους όταν του ζουλούσες την κοιλίτσα. Μόλις άκουσε τη λέξη "γουρούνι" (που του κίνησε την περιέργεια απ'το πρώτο λεπτό) και τη συνέδεσε με το παιχνίδι του ένας έρωτας κεραυνοβόλος και αληθινός είχε γεννηθεί. Εκείνο το πρώτο γουρούνι εξοντώθηκε αρκετά σύντομα, αλλά του βρήκαμε άλλο πλαστικό πορτοκαλί γουρούνι που αντικατάστησε το πρώτο. Μέχρι να το διαλύσει και να'ρθει δεύτερο και τρίτο κ.ο.κ. Τώρα είμαστε στο γουρούνι νούμερο χ. Δεν έχω ιδέα πόσα γουρούνια πέρασαν απ'τη σνουποζωή.

Γουρουνο-απαρτία
Αν του το πιάσω και το βάλω κάπου ψηλά τότε σημάνει συναγερμός. Κάθεται φρόνιμα και κοιτά στο έπιπλο που το έχω τοποθετήσει μέχρι να γίνει κάτι, π.χ. να αποφασίσει μόνο του να γυρίσει κοντά του ή να του το επιστρέψει κάποιος κι έτσι το γουρούνι να σωθεί και να γυρίσει στα δόντια του αληθινού του ιδιοκτήτη. Αν το βάλω σε άλλο δωμάτιο και κλείσω την πόρτα είναι ικανός να ξεροσταλιάζει για ώρες μπροστά της και να κατεβάσει τα μούτρα του μέχρι το πάτωμα για να του το δώσω πίσω. Η σχέση Σνούπυ-Γουρουνιού είναι μια σχέση απόλυτης αφοσίωσης, εξάρτησης και έρωτα αχαλίνωτου και δυνατού.

Κοίτα μην ακουμπήσεις τα γουρούνια μου ε!
Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες τελευταία (και προτού αποσυρθεί το παλιότερο πολύπαθο γουρούνι) προστέθηκε νέο κίτρινο γουρούνι στην παρέα έτσι που τώρα όταν του λέω "Φέρε το γουρούνι" υπάρχει μια ψιλοσύγχιση γιατί εγώ μπορεί να εννοώ το νέο κι αυτός να κουβαλήσει το παλιό που λατρεύει και το 'χει φέρει στα μέτρα του.

Με το γουρούνι παίζουμε βεβαίως. Μου το φέρνει και του το κλωτσώ και το φέρνει πίσω κτλ. Το θέμα είναι ότι αυτό δεν το κάνει μόνο όταν θέλω ή του το ζητώ, αλλά σε κάθε πιθανή ευκαιρία. Μόλις ξυπνήσω το πρωί π.χ. και πάω με τη τσίπλα στο μάτι να πλυθώ εμφανίζεται ένα γουρούνι στα πόδια μου. Ή όταν πάω να φύγω για δουλειά ή όταν γυρνώ απ'τη δουλειά ή όταν κάθομαι να φάω. Πιάσατε το νόημα. Το γουρούνι είναι βασικός λόγος τσακωμών με τον Σνούπυ που πιστεύει ακράδαντα πως όταν υπάρχουν 3 δεπτερόλεπτα κενά το μόνο που μπορεί να θέλω να κάνω είναι να παίξω με το γουρούνι. Γουρουνόπολεμος διεξάγεται στο σπίτι μας επί καθημερινής βάσης! Και μαντέψτε ποιος είναι ο χαμένος...;  :)

Όχι πάλι φωτογραφία!


27 σχόλια:

  1. άχου το,μάνα μου το τί τέλειος αγαπούλης είναι!!!

    Έχει γενέθλεια μαζί με τον αγάπη,που έχουμε στο πατρικό,1 χρόνο μεγαλύτερος μόνο ο δικός μας...

    Φοβερό το κόλλημα του Σνούπι σας με το ...γουρουνάκι, χαχαχα
    Γενικά αγαπάνε αυτά τα πλαστικά θορυβώδη παιχνιδάκια,έτσι;
    Το κουταβάκι μας στην Παγόχωρα,παίζει μαζί με τους συνέχεια! Και μας τρελλαίνει βεβαίως βεβαίως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Σνούπι έχει.. εμμονές; χαχα
    Είναι σκέτη γλύκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/7/11, 2:46 μ.μ.

    αχου το!!!! σμουτς σμουτς!!
    (και φτου φτου μην τον ματιασουμε!!)

    ps: εχω ενα θεματακι.. δεν μπορω να αφησω μηνυμα στο blog σου καιρο τωρα.. μόνο ως ανωνυμη.. το τραγικο ειναι οτι δεν μπορω να αφησω μηνυμα ουτε καν στο δικό μου!!

    φιλια
    vanilla

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eίναι πολύ όμορφοε! και παιχνιδιάρης ,έτσι ετσι εξόντωσε τα γουρούνια τα ....πλαστικά εννοείτε,γιατί τα άλλα τα εξοντώνουμε εμεις.Καλά να παιρνάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι ένας γλύκας!
    Υδροχόος πρέπει να είναι. Δεν μπορεί!
    :ΡΡΡ

    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΑΙ!!! ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΤΟΣ!! ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΤΣΑ ΤΟΥ, ΕΝΑ ΚΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ!!!!! ΚΑΛΟ Σ-Κ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πανέμορφος και γουρουνοτρελός!!
    Να τον χαίρεσαι ,καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χαχαχα είναι υπέροχοοος
    και τρελάθηκα με τη λέξη "σνουποζωή!"
    Του πάει και το ονοματάκι του και τα γουρουνάκια;)
    Φιλιά πολλά γλυκιά μου
    και ελπίζω όλα να είναι καλύτερα τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. είναι ένας κούκλος!!!!! :-)
    πρέπει να έχει πολλή πλάκα η φάση με τα γουρούνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. thalassamov είναι γλυκός και καλούλης ο Σνουπούλης μας :)))
    Αγαπά τα θορυβώδη παιχνίδια ναι.. φτάνει να'ναι γουρούνια! χαχαχαχαχα
    Καλη σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. christina μου είναι ζάχαρη! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ex Estrella μου έτσι έτσι θέλει χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αντιγόνη μου είναι γλυκα... γεμάτη εμμονές! Και δε θέλει με τίποτα να βγαίνει απ'το πρόγραμμα και τα γνωστά του. Τρελλαίνεται! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. absentminded μου είναι κι έχει και φωτογένεια τρομάρα του! Γι'αυτο αποφεύγει το φακό χαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. vanilla μου αυτό θέλει φιλάκια και χαιδάκια ο αφιλότιμος :)

    υγ. δεν μπορείς λόγω του ότι είναι ο χώρος για να αφήσεις σχόλια embbed below post και θα έχεις κάποιο επίπεδο ασφάλειας εναντίον των 3rd party cookies αν τα κάνεις accept ή αν αλλάξεις σε άλλο τύπο σχολίων θα μπορείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. stalamatia μου μη φοβάσαι και τα άλλα αμα του τα δώσουμε τα εξοντώνει κι αυτά - δεν έχει τέτοιους ενδοιασμούς ο Σνούπυς :))))
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. the elf at bay είναι αξιολάτρευτος ο ατιμούλης :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Lilith μου πίστεψε με είναι Σκορπιός και τιμά τα χαρακτηριστικά του ζωδίου του με το παραπάνω! ;))
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Evie μου ευχαριστώ. Είναι όντως πολύ χαδιάρης τα θέλει τα χαδάκια του :))
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΦΟΥΛΗ μου γουρουνοτρελός πολύ μ'άρεσε αυτή η λέξη :)))) Γορουνομανιακός να προσθέσω εγώ :)
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Free Spirit που ν'ακούσεις τι του λέω! Το όνομα του το συνδιάζω με ένα σωρό λέξεις: σνουποκατάσταση, σνουποαταξία, σνουποαναισθησία και δε συμμαζεύεται χαχαχαχα
    Φιλιά!

    υγ. προσπαθώ να χαμογελώ και να δω την αισιόδοξη πλευρά.. αν υπάρχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ουφ! μου έχει πλάκα όταν θέλεις να παίξεις μαζί του. Αλλιώς όταν με κυνηγά για να με πείσει ό,τι ώρα του κατεβεί είναι σπαστικό! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Α, ναι...
    Αφού το είπες στο κείμενο. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...