1 Ιουν 2011

Νέα για blogger και gmail

Blogger: Για όσους έχουν μπλογκ από το 2007 και δεν έχουν συνδεθεί ξανά από τότε, ο μπλογκερ προειδοποιεί ότι από τις 25 Ιουνίου 2011 αν δεν κάνουν έστω και μια φορά login στο παλιό τους μπλογκ ο λογαριασμός τους θα χαθεί και δε θα έχουν πλέον πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που περιείχε.

Αν όμως κάνουν έστω και μια φορά log in στα παλιά και ξεχασμένα ή αφημένα μπλογκ τότε θα μεταφερθούν στη νέα εποχή και θα εξακολουθήσουν να έχουν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες τους.

Η γκουκλ ανακοίνωσε ήδη ότι άρχισε να στέλνει σχετικά μέηλ σε όλους όσους θα επηρεαστούν. Οπότε θα είναι ενημερωμένοι με κάθε δυνατό τρόπο.

Επαναλαμβάνω ότι αυτό αφορά μόνο όσους έχουν μπλογκ πριν απ'το 2007 και δεν έχουν συνδεθεί από τότε!


Gmail:  Όσοι χρησιμοποιείτε το gmail θα έχετε υπόψη σας ότι υπάρχει η δυνατότητα να βάζουμε αστεράκια στα σημαντικά μέηλ που θέλουμε να ξεχωρίζουν απ'τα άλλα. Μέχρι πρόσφατα υπήρχε η δυνατότητα να βάζεις αυτό το κλασσικό το κίτρινο αστεράκι που ναι μεν βοηθούσε αλλά δεν ήταν δυνατό να σε βοηθήσει να ξεχωρίσεις μέσα στο φάκελο/folder Starred κάποια πιο σημαντικότερα μέηλ από άλλα λιγότερο σημαντικά ή σημαντικά για διαφορετικό λόγο.

Τώρα μέσω των google labs μπορούμε να διαλέξουμε και να χρησιμοποιήσουμε ένα σωρό νέων αστεριών που κάνει πιο εύκολο τον εντοπισμό συγκεκριμένων μέηλ μέσα στο φάκελο/folder  Starred. Οι οδηγίες στο Gmail blog είναι απλές, αλλά στ'αγγλικά έτσι θα σας στις μεταφέρω εδώ στα ελληνικά κι όσοι θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε απλά ακολουθήστε τις!

Για να διαλέξεις να ενεργοποιήσεις το Superstars αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να πατε στις Ρυθμίσεις/Mail Settings και στις Γενικές Ρυθμίσεις/General να προχωρήσετε μέχρι να βρείτε το σημείο που λέει στ'αριστερά Stars. Εκεί έχει την προεπιλογή του ενός απλού, κίτρινου αστεριού. Μπορείτε να επιλέξετε να σας τα δείχνει όλα τα αστεράκια ή να διαλέξετε να φαίνονται μόνο 4. Όταν τελειώσετε πατήστε Αποθήκευση/Save κι είστε έτοιμοι. Πηγαίνετε τώρα στο φάκελο/folder Starred και πατήστε πάνω σε ένα μέηλ με αστεράκι. Με το πρώτο κλικ μένει το ίδιο, με το δεύτερο αλλάζει στο δεύτερο, με το τρίτο αλλάζει στο τρίτο αστεράκι κ.ο.κ. Έτσι μπορείτε για κάθε μέηλ να έχετε διαφορετικό αστεράκι ώστε να ξεχωρίζουν τα μέηλ σας.

photo found in The Official Gmail Blog

10 σχόλια:

  1. Επίσης, μου αρέσει πολύ η νέαν δυνατότητα να βάζεις ετικέτες στα μειλ με την ένδειξη important!
    Τις αλλαγές στον blogger να δούμε πότε θα δούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ππφφφφφφφφ κινέζικα!!
    καλό μήνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια χαρά όλα αυτά για τις νέες δυνατότητες του gmail, συνάμα όμως βρίσκω απαράδεκτο το γεγονός ότι, πλέον, για να φτιάξει κάποιος λογαριασμό στη συγκεκριμένη υπηρεσία e-mail, πρέπει να δώσει -υποχρεωτικά- τον αριθμό του κινητού του ώστε λάβει μέσω sms σχετική επαλήθευση. Πριν δυο μήνες προσπάθησα να φτιάξω έναν λογαριασμό για μ;iα φίλη και μού ζητήθηκε αριθμός κινητού. Τελικά, της έφτιαξα έναν στο yahoo.

    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραιες πληροφοριες! Ευχαριστουμεεεεεεε!! :)

    Μαρουλοφιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. next_day μου αυτό το είδα για πρώτη φορά μόλις χθες! Είναι πολύ καλή δυνατότητα όντως :)
    Τις αλλαγές θα τις δουμε κάποια στιγμή που θα πάει... Μόνο τα προβλήματα τα βλέπουμε αμέσως εμείς χαχαχαχα
    Καλημερούδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΦΟΥΛΗ μου μακάρι να ήξερα κινέζικα :Ρ
    Καλό μήνα!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. absentminded έχεις δίκιο. Είναι σπαστικό και άχρειαστο. Σου λένε βέβαια ότι και καλά δε θα το χρησιμοποιήσουν αλλού και τέτοιες μπούρδες αλλά δεν υπάρχει εμπιστοσύνη σίγουρα.
    Το yahoo μια χαρά, έχω κι εκεί μέηλ από το 1999 :)))
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Marouli μαρουλάκι μου να'σαι καλά :)
    Καλό μήνα και καλή μέρα σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ωραία..τώρα θα πάμε για καμια βουτια;

    καλό μήνα κιόλας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. iliokamene ναι αμέ!
    καλό μήνα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...