15 Ιουν 2011

Η Φωτεινή ξαναφωτίζει τη ζωή μας

Θυμάστε που σας έλεγα, πριν δυο χρόνια περίπου, για μια φίλη απ'τα παλιά τη Φωτεινή

Χθες κτυπά το τηλέφωνο, ήταν η μάνα μου και μου λέει έχω στην άλλη γραμμή (στο σταθερό) τη φίλη σου τη Φωτεινή που έγινε μοναχή να της δώσω το τηλέφωνο σου να σε πάρει; Της λέω βεβαίως να της το δώσεις και κάθομαι πάνω απ'τη συσκευή περιμένοντας να κτυπήσει. Πρέπει να την είχε πιάσει στην κουβέντα η μάνα μου γιατί πέρασε κανένα πεντάλεπτο, αλλά επιτέλους το τηλέφωνο κτυπά, σηκώνω το ακουστικό και στην άλλη άκρη της γραμής ακούω την τόσο γνώριμη, γλυκιά φωνή της Φωτεινής! 


Ανατρίχιασα ειλικρινά. Ήταν κάτι που δεν περίμενα καθόλου. Της είπα τα νέα μου και τα νέα των συμμαθητών και φίλων μας, όσα μου ήρθαν στο μυαλό δηλαδή γιατί δεν τα θυμήθηκα όλα. Πως να χωρέσεις σχεδόν 17 χρόνια σε λίγα λεπτά; Όμως το σημαντικότερο μου έδωσε πληροφορίες σε ποια μονή βρίσκεται και πως τη λένε τώρα ώστε να μπορέσω να πάω να την επισκεφτώ και να τη δω επιτέλους από κοντά μετά από τόσα χρόνια! 

Όση ώρα μιλούσαμε ήθελε να τη λέω με  το νέο της όνομα όμως δε μου έβγαινε με τίποτα να την πω οτιδήποτε άλλο εκτός από Φωτεινή, Φωτεινούλα. Όταν μου'κανε παράπονο πως τη φωνάζω με το παλιό της όνομα της λέω γελώντας "ε δώσε μου λίγο χρόνο να συνηθίσω το νέο!" Τόσο καιρό την σκεφτόμουν με το όνομα που την ήξερα μου φαίνεται τόσο παράξενο να τη φωνάξω κάτι διαφορετικό.

Της έδωσα το τηλέφωνο και μιας άλλης φίλης μας και όταν μιλήσαμε μετά συμφωνήσαμε κι οι δύο ότι ακουγόταν ακριβώς όπως τη θυμόμασταν, λες και δεν πέρασε μια μέρα απ'την τελευταία φορά που είχαμε μιλήσει.

Είμαι πολύ συγκινημένη που με θυμόταν, με βρήκε και έτσι θα ξανανταμώσουμε. Είναι απ'τα άτομα που έχω μες την καρδιά μου κι όσα χρόνια κι αν περάσουν θα τη θυμάμαι και θα την αγαπώ.

23 σχόλια:

  1. συγκινητικό... έζησα μια παρόμοια εμπειρία, αν θέλεις μπορείς να διαβάσεις εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωράια ιστορία πράγματι. Η φωτεινή εφώτισε σε δηλαδή όπως φαίνεται. Και η ιστορία του αστροναύτη είναι εκπληκτική. Την διάβασα στο παρελθόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο! Πώς και σε βρήκε όμως; Γιατί τώρα;
    Μήπως κάπως διάβασε το ποστ σου και της το είπε; :)
    Αυτό με τα καινούρια ονόματα των καλογριών είναι λίγο εκνευριστικό...
    Είναι σαν να σου λένε ότι αυτό που ήξερες πέθανε και μαζί πέθανε και το όνομά του.
    Τέλος πάντων...

    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 'Κάποιος' εννοούσα και όχι 'κάπως'... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Lilith: Όλα είναι συμβολικά. Αν δεν πιστέψεις σε αυτά δεν είναι παρά σύμβολα. Το καινούριο όνομα συμβάλλει σε αυτό και στον σκοπό ζωής στον οποίο αφιερώνεται το άτομο αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @evroskarseras

    Έτσι είναι, έχεις δίκιο.
    Δεν είναι παρά σύμβολα.
    Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι τα μοναστήρια είναι γεμάτα από τέτοια "σύμβολα" που βασικός τους στόχος και σκοπός είναι να κάνουν τους μοναχούς living zombies της θρησκείας που δημιούργησαν. Ένας άνθρωπος που θέλει να μονάσει, που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θέλει να μονάσει, δεν έχει ανάγκη να αλλάξει το όνομά του. Και δεν θα έπρεπε, κατά τη γνώμη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @αστροναύτη
    διάβασα και τη δική σου. Νομίζω στην περίπτωση σου ήταν συνάντηση που μόνο τυχαία δεν ήταν, όπως σου έγραψα ήδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @daisycrazy, σε ευχαριστώ. παρόλα αυτά εγώ πιστεύω μόνο στην τύχη, καθώς δεν έχω πίστη σε δυνάμεις αόρατες και ακατάληπτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @evroskarseras
    είναι ωραίο να βρίσκεις φίλους απ'τα παλιά ή να σε βρίσκουν εκείνοι. Ειδικά όταν τους αγαπούσες τόσο όσο αγαπούσα εγώ τη Φωτεινή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Lilith
    Με βρήκε απ'τον τηλ. κατάλογο! Έχει ακόμα καταχωρημένο το τηλ ο μπαμπάς :)))
    Το γιατί τώρα το έχω σκεφτεί κι έχω καταλήξει σε κάποιες σκέψεις αλλά δε θέλω να τις μοιραστώ εδώ.
    Το ποστ ποιος να το διάβασε και να της είπε κάτι; Στο μοναστήρι είναι αρκετά απομωνομένοι και το τηλ που πήρε ήταν υπέρβαση.
    Τα νέα ονόματα είναι νομίζω γιατί βαφτίζονται ξανά. Έχουν κάποια λογική πιστεύω. Κι είναι και ωραίο το δικό της, της ταιριάζει.
    Άλλωστε για σκέψου ποιο όνομα θα'θελες εσύ; Αυτό που διάλεξαν άλλοι ή αυτό που επέλεξες εσύ; :)

    Φιλάκια πολλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @αστροναύτη
    μα αφού η τύχη είναι συνάντηση! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τυχερή Daisούλα!

    Όταν έσιεις φίλους που σε θυμούνται μετά που τόσα χρόνια τζιαι ιδιαίτερα όταν ζουν μια τέτοια ζωή, αποκομμένη τζιαι απαιτητική, πάει να πει ότι μπορείς να είσαι ευτυχισμένη!

    Χαίρομαι για σένα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. TwistedTool μου νιώθω τυχερή που με θυμήθηκε και που έκανε την υπέρβαση να επικοινωνήσει. Την σκεφτόμουν κι εγώ πολύ τα τελευταία χρόνια. Λες να έπαιξε κι αυτό ρόλο;

    Να'σαι καλά για τα καλά σου λόγια! :)

    Καλημερούδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βρε καρδιά μου μοναχή έγινε, δεν έπαθε δα και αμνησία,πάντως και το παλιό όνομά της μια χαρά ήταν να το κρατήσει...
    καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΦΟΥΛΗ μου ναι αλλά παραδέχτηκε κι η ίδια ότι δυσκολεύτηκε να θυμηθεί το επίθετο μου για να με εντοίσει. Μη νομίζεις είναι αρκετά 17 χρόνια χωρίς επαφή. Το παλιό της όνομα δεν είχε την επιλογή να το κρατήσει αφού ξαναβαφτίζονται όταν γίνουν μοναχοί και μοναχές.
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι ωραια ειναι να βρισκεσαι με καποιον μετα απο χρονια, φανταζομαι μετα απο 17 ολοκληρα χρονια ποση χαρα!
    Ετσι να σε φωτιζει;)

    Μαρουλοφιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Marouli μου θέλω να πάω να τη δω το συντομότερο! Αρκετά δεν είναι 17 χρόνια; Καιρός να βρεθούμε! Νομίζω θα κλάψω όταν τη δω :)
    Φιλάκια γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τί όμορφο γλυκιά μου...
    Είναι πανέμορφο να σε θυμούνται φίλοι απο τα παλιά!!!
    Με το καλό να βρεθείτε.. αν και νομίζω ότι πρέπει να είσαι προετοιμασμένη γιατί σίγουρα θα είναι μια πολύ διαφορετική συνάντηση!

    Φιλί Διαμαντένιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. next_day μου ανυπομονώ είναι αλήθεια να τη δω. Σίγουρα θα'ναι διαφορετική και ξεχωριστή συνάντηση. Προετοιμασμένη θα είμαι.. όσο γίνεται. Σίγουρα εκείνη πρέπει να'ναι πιο προετοιμασμένη :))))

    Φιλάκι γλυκό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συγκινητική ιστορία. Το ότι σε αναζήτησε, σου τηλεφώνησε, κάνοντας υπέρβαση, όπως γράφεις, για δεδομένα του τρόπου ζωής της, σημαίνει πολλά για τη φιλία που σας συνδέει. Επίσης, είναι σημαντικό ότι, τελικά, ο μοναχισμός ήταν συνειδητή επιλογή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ναι, συγκινητικό δε λέω αλλά αυτόν τον μοναχισμό δεν θα τον καταλάβω ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. absentminded έχεις απόλυτο δίκιο, το ότι με πήρε τηλ σημαίνει πολλά. Ο μοναχισμός ήταν συνειδητή επιλογή μεν αλλά έγινε σε πολύ νεαρή ηλικία, κάπου στα 18-19 δεν ξέρω αν θα τον διάλεγε τώρα ξανά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. the elf at bay να σου πω την αλήθεια ούτε γω το καταλαβαίνω. Όμως σέβομαι την επιλογή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...