10 Μαΐ 2011

'Η επίθεση των ανθρωποφάγων...

...κουνουπιών'
Αυτό τον τίτλο θα μπορούσε να έχει η έξοδος μας το προηγούμενο Σάββατο σε ένα χωράφι για να παίξει ο Σνούπυ

εδώ απολαμβάνει το νέο του κρεβατάκι :)
Πάμε που λέτε, κατεβαίνουμε απ'το αυτοκίνητο, ο Σνούπυ όλο χαρά να γαβγίζει, να κουνάει την ουρά του, να πηδάει ανάμεσα απ'τα χόρτα και τις μαργαριταρούλες. Όπως προχωρούσαμε άρχισα να νιώθω τσιμπήματα, μια φίλη που ήξερε τους κινδύνους μου δίνει εντομοαπωθητικό και επειδή φορούσα μακρύ παντελόνι και φούτερ βάζω η αφελής λίγο στα πόδια κάτω απ'το γόνατο και στα χέρια μου που προσπαθούσα να κρατώ στις τσέπες για μεγαλύτερη ασφάλεια και καλά, αφού ξέρω πολύ καλά ότι όλα σχεδόν τα είδη κουνουπιών προτιμούν το αίμα μου. 

Που να φανταστώ ότι αυτά τα αιμοσταγή πλάσματα δε θα είχαν κανένα μα κανένα απολύτως πρόβλημα να αρπάξουν το πολύτιμο υγρό μέσα απ'τα ρούχα και μάλιστα εν κινήσει; Δεν ήξερα δεν ρώταγα; 
Μέχρι να φύγουμε μετρούσα 15 δαγκώματα από τα οποία 2 στο μέτωπο παρακαλώ και ένα στο λαιμό σαν δάγκωμα βρυκόλακα. Και το μπόνους; Ήρθε και μια οικογένεια μαζί μας στο αυτοκίνητο (μπας και τα ξεχάσουμε τα αφιλότημα!) έτσι συνέχισαν και μέχρι χθες (που δεν άντεξα και φλίταρα όλο το σπίτι μέχρι να μην μπορώ να αναπνεύσω) μου κατάφεραν τουλάχιστον άλλα 5 βαρβάτα τσιμπήματα. Πήγα σε γιατρό για άλλο λόγο κι όταν του τα έδειξα βρήκε ότι το κάθε τσίμπημα έχει φλεγμονή και μου είπε ο άνθρωπος 'μα αυτά δεν ήταν κουνούπια ήταν ανθρωποφάγοι!' Κι έχει απόλυτο δίκιο. 

Ρε τι κρέμες τους βάζω για να μη ξύνομαι, τι κορτιζονούχες για τις φλεγμονές. Και κάθε βράδυ μπάνιο στο φάρμακο που τα απωθεί, κυριολεκτικά απ'την κορφή ως τα νύχια. Άσε που ξυπνώ και μες τη νύχτα και το λούζομαι για δεύτερη φορά μπας και σταμάτησει η δράση του και κάνω με το ζόρι δωρεά αίματος στην κοινότητα των κουνουπιών. 

Και για του λόγου το αληθές ορίστε και φωτογραφικό υλικό απ'τα δαγκώματα, που σας υπενθυμίζω έγιναν το Σάββατο κι ακόμα καλά κρατούν. 








Εννοείται ότι ο Σνούπυ θα ξαναπάει εκεί για να διασκεδάσει.. στα όνειρα του. Ή όταν έρθει το φθινόπωρο και μειωθούν ή καλύτερα ο χειμώνας και εξαφανιστούν οι δολοφόνοι που μας ήπιαν το αίμα.

Τώρα θυμήθηκα μια φορά πριν χρόνια που μας είχαν πάει οι γονείς μας κατασκήνωση στα βουνά και ήταν γεμάτος όλος ο κατασκηνωτικός χώρος με τεράστιες σκνίπες. Πριν προλάβουμε να εφοδιαστούμε με τα κατάλληλα αξεσουάρ είχαν καταφέρει να δαγκώσουν τη μάνα μου σε ένα σωρό σημεία, ενώ συνήθως τα κουνούπια δεν της δίνουν σημασία της τυχερής. Οι σκνίπες όμως της έδωσαν και κατάλαβε ενώ εμένα ούτε που με πλησίασε καμιά. Περιττό να πω ότι όσο κι αν δε μου άρεσε η κατασκήνωση το γεγονός ότι με απέφευγαν τα ζωύφια ήταν σκέττη μαγεία! Δεν είναι και λίγο πράμα να αποφεύγουν εμένα και να κυνηγούν άλλους! 

ΥΓ. Μην περιμένετε να δείτε φωτογραφία κουνουπιού εδώ. Έψαξα να βρω, αλλά δεν άντεξα στη θέα τους και στην.. 'τεχνική' τους την ώρα που μας πίνουν το αίμα. 

ΥΓ2. Άσε που άρχισα να αναρωτιέμαι... είναι καθαρές οι βελόνες τους όταν κάνουν την αφαίμαξη; Είναι αποστειρωμένες; Που τις είχαν μπήξει πριν; Έχουν την επιστημονική κατάρτηση για να αποφύγουμε μολύνσεις κτλ; Κι άλλα τέτοια και τρελάθηκα εντελώς!

ΥΓ3. Αγαπώ το καλοκαίρι, αλλά μισώ μέχρι βδελυγμίας κουνούπια και κατσαρίδες, τι να κάνω; Κλαψ κλαψ λυγμ λυγμ!

34 σχόλια:

  1. χαχαχα! Το ΥΓ 2 είναι κορυφή!!!!!
    Υπομονή ρε κορίτσι με τα βρωμοτσιμπήματα!!!!!!!
    Καλοκαίρι είναι, θα περάσει!!!!
    Φιλί Διαμαντένιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πω πω, πήξαμε από κουνούπι! Ουστ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α το ξέχασα: Ο Σνούπυ γλύκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πω πω τι επαθες!

    σε ρημαξανε καλε!

    αντε υπομονη να περασουν τα τσιμπηματα!

    καλα ε, ο σκυλος ειναι ολα τα λεφτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι οι υπ αριθμόν 1 δολοφόνοι παγκοσμίως απο αποδεδειγμένες στατιστικές.
    Πάντως θα σε συμβούλευα κάτι, και να το προσέξεις πολύ.
    ΠΟΤΕ μην σκοτώσεις κουνούπι που σε τσίμπησε.. θα γεμίσει το σπίτι απο συγγενείς του που θα 'ρθουν για την κηδεία, και είναι μιλιούνια! :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχω πέσει σε μιλιούνι από ανθρωποφάγους κώνωπες κι έχω ανάλογη εμπειρία. Ναι, τα άτιμα τσιμπάνε και πάνω από τα ρούχα!
    Το ξίδι βοηθάει πολύ στην αντιμετώπιση του κνησμού, εφόσον δε σε ενοχλεί η μυρωδιά. Παλιότερα ένα κουνούπι να υπήρχε στο χώρο εμένα θα τσιμπούσε, τα τελευταία χρόνια όμως έχω παρατηρήσει ότι δε με πλησιάζουν τόσο.

    Τι κουκλί είναι ο Σνούπυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακόμα δεν 'έπιασαν' οι ζέστες...
    Φαντάσου τι έχει να γίνει!
    Και ξύδι να βάλω και ταμπλέτες πώς με βρίσκουν τα αφιλότιμα ούτε που ξέρω..

    Ο Σνούπυ γλύκας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Citronella spray, colar (για τον Σνούπυ)& plants!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κι εμένα, εκτός από τη ζέστη είναι το άλλο μου μεγάλο πρόβλημα του καλοκαιριού τα *^@&*^$#$#κουνούπια!

    μήπως να βάζαμε το ίδιο αντιπαρασιτικό κολάρο με τα σκυλάκια μας; :-) κούκλος ο Σνούπι :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος10/5/11, 9:17 μ.μ.

    Πού στο καλό πήγατε βόλτα; σε βάλτο; Αφού δεν πήραν το σνούπυ σηκωτό να φύγουν τα κουνούπια, πάλι καλά να λές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η επέλαση της κουνουπορουφήχτρας!!!!
    καλημέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καταρχάς : Ο Σνούπυ κλέβει την παράσταση!! ;)
    Ύστερα... εμφανίστηκαν κιόλας τα κουνούπια?? Αμαν! Δηλαδή το καλοκαίρι τι μας περιμένει??
    Και δυστυχώς με αγαπάνε πολύ τα κουνούπια... :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. next_day μου πες μου δεν έχω δίκιο να τα σκέφτομαι όλα αυτά; :)))))
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. elf πήξαμε δε λες τίποτα κι είναι ακόμα η αρχή! Φέτος επειδή έβρεξε αρκετά δε θα γλυτώσουμε τον πόλεμο κάθε βράδυ.
    Ο Σνούπυ είναι γλύκας στις φωτογραφίες και γενικά αλλά οι φωτογραφίες δεν πιάνουν το αεικίνητο του χαρακτήρα του. Σπάνια θα τον δεις να κάθεται ή να ξαπλώνει. Συνήθως τρέχει :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΚΦΡΑΣΟΥ μου ήδη άρχισαν να υποχωρούν κάπως γιατί ήταν άσχημη φάση. Μάλλον ήταν μολυσμένα τα απαίσια!
    Ο Σνούπυ ευχαριστεί :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. AATON χωρίς πλάκα Νίκο μου σκοτώνουν κιόλας; Α τα αηδιαστικά! Τα απαίσια! ΟΥΣΤ και πάλι ΟΥΣΤ!!
    Μωρέ ας έπιανα έστω κι ένα απο δαύτα και θα σου έλεγα! Θα ερχόντουσαν όλα στην κηδεία και έτρωγα όλα το σόι :ΡΡΡΡ
    Άσε την αηδιαστική γραμμή με αίμα που αφήνουν στον τοίχο :))))
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. absentminded μου πρέπει να'μαι τυχερή τότε γιατί μέχρι αυτή τη φορά δε μου'χε ξανατύχει να αψηφούν τα ρούχα, αν και το είχα ακούσει ότι γίνεται από άλλα 'θύματα' τους.
    Κατάλαβα κι εσύ γλυκοαίματη κάνεις τις καταθέσεις σου στην κουνουπιοκοινότητα :)))))
    Το ξύδι το'χω συνδέσει με τις ψείρες γιατί όταν ήμουν μικρή μας έβαζε η μάνα μου λίτρα ολόκληρα για τις ξεφορτωθεί και τώρα ούτε στο φαί το ανέχομαι πόσο μάλλον στο σώμα μου! ιιιιιιιιιιιουοουουου lol
    Ti έκανες και σταμάτησαν να σε πλησιάζουν; Τέτοια μυστικά πρέπει να τα μοιράζεσαι ρε συ! Πες πες πες πληηηηηηηηζζζζζζζζ!

    Ο Σνούπυ λιώνει καρδιές ο άτιμος :)))))

    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αντιγόνη μου αχ αυτό σκέφτομαι και τρέμω, που να σφίξουν οι ζέστες;!
    Πως μας ξετρυπώνουν ό,τι κι αν κάνουμε δε ξέρω. Μια φορά είχα βάλει το σπρέι που τα απωθεί υποτίθεται και μπορώ να σου πω κάπως σαν να τα τραβούσε! :)))))))))
    Δεν έχουν το θεό τους έμαθαν να αγαπάνε τις μυρωδιές που χρησιμοποιούμε εναντίον τους τα σκασμένα!
    Γιατί για δοκίμασε να φας σκόρδο να δεις αν θα συγκινηθούν. Ποσώς σε πληροφορώ. Ίσα-ίσα που θα 'χει καλύτερη γεύση το γεύμα τους :Ρ
    Φιλάκια και υπομονή μας εύχομαι :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. elf μου το κατάλαβα! Δεν υπάρχει άτομο που να τον γνωρίσει και να μην τον συμπαθήσει έχει αυτό το κάτι ο άτιμος :)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. takeiteasy έβαζα παλιά σιτρονέλα τώρα βρήκα ένα άλλο με φυσικά συστατικά, το προτεκτ και είναι αποτελεσματικό και υποτίθεται άοσομο αλλά εγώ με τη μύτη που'χω το μυρίζομαι. Φτάνει που κάνει τη δουλειά του τουλάχιστον. Ο Σνούπυ έχει ειδικό κολάρο όλο το χρόνο αλοίμονο. Ευτυχώς ποτέ δεν έπιασε τίποτα, τον ψάχνουμε συχνά!
    Τα φυτά λες να βοηθούν για απώθηση των κουνουπιών; Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε στο σπίτι αλλά έχουν όλοι οι γείτονες στους κήπους τους, δεν μετράνε; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ουφ! μου έτσι βρίστα να καταλαβάνουν σε τι υπόληψη τα έχουμε μπας και συγκινηθούν και μας αφήσουν ήσυχους :))))))

    Αν πάρω το κολλάρο του Σνούπυ θα γίνει μάχη. Δε θέλει με τίποτα να του πειράζεις τα πράγματα του. Όταν του τα βγάζουμε για μπάνιο τσαντίζεται σφόδρα :)))))))))))

    Τώρα που το σκέφτομαι αν βρω κανένα φούξια αντιπαρασητικό θα το πάρω! lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ευαγγελια μου δεν έπεσες μακριά. Τον πήραμε στην περιοχή Ακρωτηρίου που'χει κοντά αλυκή που τώρα όπως καταλαβαίνεις είναι γεμάτη νερό στάσιμο άρα βάλτος. Σκέψου ότι υπάρχουν άνθρωποι που'χουν τα σπίτια τους εκεί. Πάντα αναρωτιέμαι πως αντέχουν με τα σμήνη που τους περιτριγυρίζουν. Λες να παθαίνουν ανοσία;

    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ που να αφήσει ο Σνούπυ τα κουνούπια να τον νικήσουν; Θα τα έκανε μια χαψιά! Ο ίδιος σε πληροφορώ δεν κατάλαβε τίποτα, ούτε ένα μικρό δαγκωματάκι δεν του έκαναν. Αφού είχαν τις εύκολες λιχουδιές τι να παιδεύονται με τρίχες σου λένε :))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΦΟΥΛΗ μου επέλαση δε λες τίποτα! Άσε! :)
    Καλησπέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. christina λες να μην τον ξέρω; :)
    Είναι όμορφος έχει και φωτογένεια ο άτιμος αλλά τώρα τελευταία αποφεύγει τις κάμερες και τη δημοσίοτητα. Μετά δυσκολίας να του πάρω μια πόζα :)))))))))
    Εμφανίστηκαν που να χάνονταν πάντα στο υπερπέραν! Απ'ότι ξέρω τα πουλιά και οι νυχτερίδες τα τρώνε άρα να ευχόμαστε να αυξάνονται και να πληθύνονται μπας και μας γλυτώσουν!
    Τέτοιες αγάπες κανένας δεν τις θέλει δεν το συζητώ! Χάθηκε λίγο μίσος να μας δείξουν; Λίγη απέχθεια; Λίγη αποστροφή έστω; :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μάλλον έπαψα να είμαι γλυκοαίματη, δεν έκανα κάτι. Με τσιμπάνε, αλλά λιγότερο από ό,τι παλιά. Αξέχαστες μου έχουν μείνει οι 2 φορές που με τσίμπησαν στο άνω βλέφαρο, με συνέπεια να πρηστεί και να κλείσει το μάτι μου. Μικρή ήμουν και τις δύο.
    Κι εγώ το σιχαίνομαι το ξίδι, είναι όμως αποτελεσματικό με τον κνησμό.
    (Σημείωσα και το προτεκτ, που αναφέρεις.)
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. αντε ρε παιδί μου και περίμενα να μάθω το μυστικό :( :)))))))
    πάνω στο βλέφαρο! OMG! δε μου'χει τύχει και ούτε θέλω! φυσικά βάζω κι εκεί το εντομοαπωθητικό! αμ τι νόμισες δεν θα προστάτευα τα μάτια μου; :)
    Το protec είναι για να τα αποφύγεις. Να και την ιστοσελίδα του, είναι το δεύτερο από δεξιά με το πράσινο καπάκι :)
    http://www.protec-insect.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ξέχασα να σου πω ότι είναι τόσο φυσικό που κάνει και για βρέφη! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. A, ok, σε ευχαριστώ για το λινκ!
    Στα μάτια καλύτερα να μη βάζεις τίποτα.
    Φιλιά (και στο Σνούπυ)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πωπω! Έχεις την απόλυτη και ειλικρινή συμπάθειά μου! Σε σακάτεψαν!
    Ευτυχώς, εγώ είμαι σαν τη μητέρα σου και συνήθως δεν με πλησιάζουν. Εκτός και αν δεν υπάρχει άλλος δίπλα μου, οπότε και αναγκάζονται να... αρκεστούν σε μένα. :)))
    Έχω κοντινό μου άνθρωπο που έχει το ίδιο πρόβλημα με σένα και πραγματικά αναρωτιέμαι πώς αντέχει κάθε καλοκαίρι!
    Μεγάλη ταλαιπωρία!
    Να βάλεις αυτό το μηχανηματάκι στην πρίζα και να το ανάβεις κάθε μέρα λίγο πριν δύσει ο ήλιος. Φαντάζομαι όμως ότι θα το έχεις κάνει ήδη.
    Όσο για το ΥΓ2... ναι... αποστειρωμένες είναι!
    Γι' αυτό μεταδίδουν από ελονοσία μέχρι Δάγκειο πυρετό!!!
    Άντε... περαστικά και μακριά από βαλτώδεις περιοχές!

    Φιλιά πολλά!!!

    ΥΓ: Να μην το πω τώρα για το Καλοκαίρι; Εεε!!! Θα το πω!!!

    I TOLD YOU SO!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)))))))))))

    ΥΓ2: Φούξια κρεβατάκι του πήρες του παιδιού;;;
    Φούξια;;; Τι να σου πω...! Τς, τς, τς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. absentminded έχεις δίκιο δεν κάνει για τα μάτια. Απλά απλώνω λίγο με το δακτυλάκι για να'χω το κεφάλι μου ήσυχο :)))
    φιλάκια!!

    υγ. στο Σνούπυ θα δώσω σίγουρα. ειναι πολύ αγαπησιάρικος σκύλος, όλους θέλει να τους φιλά είτε εκείνοι θέλουν είτε όχι :))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Lilith ναι ναι ακριβώς αυτό, σακάτισσα :)))))
    Μεγάλη ταλαιπωρία και βάσανο. Εσυ έχεις το μέσο φαίνεται και προστατεύσαι ;)
    Το μηχανηματάκι δεν το μπορώ γιατί βρωμά και πρέπει να έχω όλα τα παράθυρα ανοιχτά για να το ανεχτώ πράγμα όχι εφικτό συνέχεια. Άρα ρίχνω κι εγώ το protec και ησυχάχω τροπός του λέγειν γιατί το βάζω συνέχεια!
    Μακριά από βαλτωδεις περιοχές δύσκολο αφού εδώ στη Λεμεσό έχουμε την αλυκή του Ακρωτηρίου που'ναι εξαιρετικά κοντά και έφτιαξαν και πολυκατάστημα εκει κοντά μπας και αποφύγουμε να πηγαίνουμε κοντά. Άσε που η παραλία είναι δίπλα.
    Αυτός ο πυρετός που λες τρέμω να ψάξω τι είναι. Απαπαππαπα με τρόμαξες παλιοκόριτσο! :Ρ

    Φιλάκια!

    υγ. δεν άντεξες να πεις την κακία σου :ΡΡΡΡΡΡΡΡ

    υγ2. για το κρεβατάκι για πρώτη φορά δε διάλεξα εγώ αλλά ο καλός μου. εγκρίνω όμως εγκρίνω!!!!! μη μου πεις ότι δε σου αρέσει το φούξια :ΡΡΡ lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Βρε Daisy μου, θα με τρελλάνεις εσύ!
    Ποιο βρωμάει, παιδάκι μου;
    Το μπουκαλάκι με το εντομοκτόνο που μπαίνει στο μηχάνημα; Εντάξει... η ταμπλέτες μυρίζουν, αλλά το υγρό είναι άοσμο!
    ΜΑ ΤΙ ΜΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ!!! :)))
    Όσο για το κρεβατάκι... φυσικά και μου αρέσει το φούξια και πολύ μάλιστα, απλά είπα επειδή είναι αγοράκι το καημένο να του παίρνατε κάτι σε... ψυχρό χρωματάκι (μπλε, πράσινο κτλ...). :)))

    Φιλιάαα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. χαχαχα τι νόμιζες Λιλιθ μου ότι όταν έλεγα ότι είμαι λαγωνικό το έλεγα για να το παίξω ωραία;!
    και φυσικά βρωμάει το 'άοσμο' και καλά υγρό. βρωμάει και ζέχνει σε πληροφορώ!
    άσε που έτσι κι αλλιώς στις οδηγίες λέει να μην το έχεις αναμμένο χωρίς ανοιχτό παράθυρο!

    αυτά είναι προκαταλήψεις με τα χρώματα. ο καλός μου δε νομίζω να το διάλεξε. μάλλον ήταν το μόνο χρώμα στο μαγαζί. αν ήμουν εγώ εννοείται αυτό θα έπερνα έτσι κι αλλιώς. μπορεί να του έκανα και πλύση εγκεφάλου ποιος ξέρει; χιχιχι

    φιλάκια!!

    υγ. είδες ο επιμένων νικά το στριμένο-μπλογκερ ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...