28 Μαρ 2011

Copy-paste στη ζωή;!

Εδώ στην Κύπρο υπάρχει έντονη η αντιγραφή των άλλων. Από τους γείτονες που αντιγράφουν ο ένας τον άλλο και παίρνουν παρόμοια ή και τα ίδια αυτοκίνητα, παρόμοια ή και τα ίδια σπίτια, έπιπλα, σπουδές των παιδιών, διακοπές, ρούχα, παπούτσια, ζώα κι άλλα πολλά που όλοι κι όλες γινόμαστε μάρτυρες και παρατηρούμε γύρω μας καθημερινά.

Όλη αυτή η αντιγραφή καταντάει συχνά στείρα και κουραστική γιατί της λείπει ο αυθορμητισμός, η δημιουργικότητα, η μοναδικότητα. Το να είσαι πρωτοπόρος και καινότομος θέλει κόπο, χρόνο και συχνά φέρνει ρήξη με το κατεστημένο. Η πεπατημένη είναι πιο εύκολη απ'το να ανοίξεις νέο, απάτητο μονοπάτι.
Όταν όμως αρχίζουν τα άτομα και αντιγράφουν και επικίνδυνες ή ανόητες συμπεριφορές που παρατηρούν από άλλους ανεγκέφαλους και χαζούς τότε τα πράγματα γίνονται τραγικά. Καπνίζει ο φίλος; Αντιγραφή. Οδηγά επικίνδυνα ο γνωστός; Αντιγραφή! Κλέβει; Γιατί να μην τον αντιγράψω βρε αδελφέ; Όλες αυτές κι άλλες πολλές συμπεριφορές δεν περνούν από κανένα κόσκινο, δεν φιλτράρονται, δεν σκέφτονται τα άτομα αν θέλουν, αν πρέπει, αν είναι θεμιτό να τις κάνουν. Μόνο που τις έκανε κάποιος είναι αρκετό για  να τις αντιγράψουν.

Στο οδήγημα παραδείγματος χάρη πάρχει η άποψη ότι αν δεν προσπεράσεις αντικανονικά, δεν κάνεις την παρανομία που κάνει ο άλλος μες το δρόμο είσαι χαζός ή βλάκας ή δεν ξέρω κι εγώ τι. Αντί λοιπόν ο καθένας να κοιτά πως να οδηγήσει πιο προσεχτικά, πως να οδηγά αμυντικά ώστε να να δρα προληπτικά και να αποφεύγει τις συγκρούσεις και τα ατυχήματα, κοιτά πως να κάνει πιο πολλές παρανομίες για να δείξει την εξυπνάδα του, τη γρηγοράδα του και την καπατσοσύνη του ανεξαρτήτως αν όλες αυτές οι συμπεριφορές θέτουν σε κίνδυνο τον ίδιο, την οικογένεια του και τους άλλους χρήστες των δρόμων. 

Πολλές φορές μου'χει τύχει να έχει γίνει ένα ατύχημα και επειδή έχει πυκνή κίνηση να βρεθεί ένας άμυαλος να προσπεράσει από το αντίθετο ρεύμα προσπαθώντας να πάει πιο γρήγορα, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τα αυτοκίνητα που έρχονται από απέναντι. Μόλις εμφανιστεί αυτός ο πρώτος πανέξυπνος-πανύβλακας τσουπ θα εμφανιστούν από πίσω του ένα σωρό άλλοι που ξαφνικά ένιωσαν πολύ μ*λ*κες που περίμεναν να τον ακολουθήσουν. Γι'αυτό άλλωστε συχνά μετά από ένα ατύχημα εμφανίζονται στη σειρά ένα σωρό άλλα. Απ'την πολλή εξυπνάδα-βλακεία, καπατσοσύνη-αδεξιότητα κι όλα αυτά που χαρακτηρίζουν καλά τους οδηγούς που πρέπει σώνει και καλά να αντιγράψουν ότι χαζομάρα δουν.

Κι αναρωτιέμαι, τόσο δύσκολο είναι ο καθένας να κοιτά τι κάνει και πως συμπεριφέρεται ο ίδιος στη ζωή του, στο οδήγημα και γενικά σε όλες τις καθημερινές του συμπεριφορές; Τόσο δύσκολο είναι να αισθάνεται ότι είναι μοναδικός, ανεπανάληπτος κι άρα δε χρειάζεται να αντιγράφει τους άλλους, ειδικά όταν συμπεριφέρονται ηλίθια, χαζά κι επικίνδυνα; 

14 σχόλια:

  1. για τους κύπριους μιλάμε, έτσι αισθάνονται μοναδικοί και ανεπανάληπτοι μόνο όταν νομίζουν ότι είναι καλύτεροι από τους άλλους και ο μόνος τρόπος να αποδείξουν ότι είναι καλύτεροι από τους άλλους είναι να τους αντιγράφουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Αυτό το copy-paste πια έχει γίνει η αγαπημένη μας συνήθεια. Και αυτό που μου τη δίνει είναι ότι δεν αντιγράφουμε τα καλά στοιχεία των άλλων, αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν...πάντα τις μλκς των άλλων αντιγράφουμε και έτσι έχουμε γίνει ένα μλκσμένο κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχεις την εντύπωση ότι αυτό γινετε μόνο στην Κύπρο,όχι αγάπη μου ,έχει γίνει τρόπος ζωής παντού...
    Καλή βδομάδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εύχομαι σε όλους μας μια ευτυχισμενη και τυχερη εβδομάδα με τα λιγότερα προβλήματα.Δυστυχως γινεται παντου γιατι μερικοί δεν εχουν τη δυναμη να ειναι μοναδικοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για να νιώσει κανείς μοναδικός και ανεπανάληπτος πρέπει να γίνει μοναδικός και ανεπανάληπτος και για να γίνει μοναδικός και ανεπανάληπτος πρέπει να νιώσει μοναδικός και ανεπανάληπτος.
    Άρα, όπως καταλαβαίνεις, είναι λίγο δύσκολο να νιώσουν όλοι αυτοί μοναδικοί και ανεπανάληπτοι.
    Άρα, το μόνο που τους απομένει για να νιώθουν ότι υπάρχουν είναι το copy-paste. :)))

    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. υπάρχουν αντιγραφές χαζοχαρούμενες αλλά και επικίνδυνες όπως λές. τι να πώ...

    καλό σου βράδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ω ναι.. Αντιγραφη παντου.. Μην ξεχναμε οτι δεν ειμαστε οι αυτοι που αντιγραφουμε..

    Μαρουλοφιλακια! :))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ουφ! μου δυστυχώς έχεις μεγάλο δίκιο.
    Εμείς τουλάχιστον μπορούμε να μην ακολουθούμε το συρμό, ε; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Estrella αυτό ακριβώς. Πάντα τα αρνητικά αντιγράφονται με μανία. Καταντά αρρώστια στο τέλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΦΟΥΛΗ μου ίσως εδώ να'ναι πιο έντονο γιατί είναι υπερβολικά γενικευμένο το φαινόμενο. Όταν έμενα ΑΘήνα υπήρχε κι εκεί αλλά δεν ήταν σε τέτοιο βαθμό.
    Και στη Σύρο τα ίδια ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. SΚΡΟΥΤΖΑΚΟ μου είναι αυτό που λες: θέλει δύναμη για να είσαι μοναδικός και να το δείχνεις, να το υποστηρίζεις με τις πράξεις σου.
    Καλή βδομάδα και σε σένα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Lilith με άλλα λόγια λες ότι είναι ένας φαύλος κύκλος; Ίσως να'χεις δίκιο αλλά προσωπικά ελπίζω να μην είναι έτσι γιατί τότε το φαινομενο θα ενισχύεται και θα διαιωνίζεται.
    Δηλαδή χωρίς copy-paste νιώθουν ανύπαρκτοι; Χμ.. ναι τώρα που το λες. Είναι θέμα αυτοπεποίθησης. Αν δεν πιστεύεις ότι αυτά που κάνεις είναι άξια και θετικά προτιμάς να αντιγράψεις τα έτοιμα που ξέρεις τι αποδοχής θα τύχουν.

    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. mahler τις χαζοχαρούμενες τις είχα ξεχάσει ;)
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Marouli μου δίκιο έχεις. Γιατί και τις αντιγραφές που κάνουν τις κάνουν χάλια, ούτε στην αντιγραφή δεν έχουν ιδιαίτερο ταλέντο οι πιο πολλοί.

    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...