19 Φεβ 2011

Καφέ και ποδόσφαιρο

Στη Λεμεσό όλες ή σχεδόν όλες οι καφετέριες είναι γεμάτες με τεράστιες οθόνες που προβάλουν κάπότε πασαρέλα συνήθως όμως ποδόσφαιρο ασταμάτητα. Όταν έχει παιχνίδι δε, κλείνουν και τη μουσική και ανοίγουν τον ήχο του παιχνιδιού στη διαπασών για να ακούγεται δυνατά και καθαρά ο θόρυβος απ'το γήπεδο. 

Αν η καφετέρια περιμένει να κάνει λεφτά από ένα σωρό αντροπαρέες που βρίσκονται στο μαγαζί για να δουν το ποδόσφαιρο τότε οκ καταλαβαίνω γιατί το κάνουν. Αν όμως το μαγαζί είναι γεμάτο γυναικοπαρέες και έχει μια άντε το πολύ δυο παρέες αντρών που θέλουν να δουν το παιχνίδι τότε μπορείτε παρακαλώ να μου εξηγήσετε γιατί να κάνουν κάτι τέτοιο; Μήπως για να διώξουν την πελατεία που ήδη έχουν; Για να ικανοποιήσουν τους άντρες που έτσι κι αλλιώς είναι οι μόνοι πελάτες που θέλουν

Έχω κουραστεί πραγματικά να βγαίνω έξω και όπου πάω να πέφτω πάνω σε γιγαντοοθόνες. Αν ήθελα βρε παιδιά να δω τηλεόραση θα καθόμουν με την ησυχία μου στο σπίτι μου να δω ό,τι στο καλό θέλω. Αυτοί που θέλουν διακαώς να δουν ποδόσφαιρο δόξα ο Θεός η Λεμεσός ειναι γεμάτη με μπούκικα σε κάθε γωνιά να πάνε όλοι οι Λεμεσιανοί και όλοι οι Κύπριοι να δούνε τον κάθε αγώνα από όλο τον κόσμο. Ένα χώρο να πιεις τον καφέ σου και να πεις δυο κουβέντες χωρίς το ποδόσφαιρο να σου τριβελίζει το μυαλό γιατί δεν αφήνετε; 

Έχω καταντήσει να ψάχνω με το φανάρι τα ελάχιστα μαγαζιά χωρίς τουλάχιστον 10 γιγαντοοθόνες, ζήτημα αν είναι 5 σε όλη την πόλη. Και προσέξτε δε μιλώ για περίοδο μουντιαλ ή κάτι τέτοιο, αυτό είναι καθημερινό και ολόχρονο. Είναι λες και σου λένε είτε σου αρέσει το ποδόσφαιρο με το έτσι θέλω είτε όχι κι ουστ από δω. 

Τέτοια αρρώστια και μανία με το ποδόσφαιρο που να σε εξαναγκάζουν να το δεις είτε θες είτε όχι, από καφετέρια, μέχρι σουβλατζίδικο, μέχρι πιτσαρία, μέχρι μπαρ, μέχρι εστιατόριο, δεν έχω ξαναδεί πουθενά. Κανένας σεβασμός για όσους δε θέλουν να βλέπουν ποδόσφαιρο όλο το εικοσιτετράωρο. ΟΚ είμαστε λίγοι και λίγες αυτοί που δεν είμαστε φανατικοί ποδοσφαιρόφιλοι, δεν έχουμε δικαίωμα κι εμείς να βγούμε έξω;

Και θα ήθελα να ξέρω τι καταλαβαίνουν αυτές οι γυναίκες που βγαίνουν και καλά 'μαζί' με τους άντρες τους όταν οι άντρες κάθονται σε μια γωνιά αποβλακωμένοι για 90' λεπτά. Κάλλιο να κάτσουν αυτοί σπίτι με μπύρες και το χαζοκούτι και να βγείτε μόνες σας βρε κορίτσια να πείτε και μια κουβέντα με  την ησυχία σας.

Λεμεσιανοί ιδιοκτήτες καφετεριων, ταβέρνων, πιτσαριων και σουβλατσήδικων
θελω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς που δε δίνετε καμία σημασία στες γεναίτζες τσε μόνον τους αδρώπους τσε τις ανάγκες τους βουράτε να καλύψετε. Μπράβο!

29 σχόλια:

  1. Και που τους τα λες θα σε ακούσουν;
    μετά από τόσα χρόνια έμαθα να ζω με αυτό ,ποτέ όμως δεν το χώνεψα...
    Κουράγιο...καλημέρα.
    όμορφες αλλαγές βλέπω πάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ έχουμε βρει γυναικεία στέκια!
    Στα κεντρικά σημεία το ίδιο συμβαίνει!
    Φωνές, αλαλαγμοί,να μη μπορείς να πεις κουβέντα!
    Καλημέρα και φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να δηλώσω κι εγώ τη συμπαράστασή μου, σε καταλαβαίνω απόλυτα. Άσε που τέτοιες μέρες εξαφανίζονται όλοι, παίρνεις τηλ φίλους να πας για καμιά μπυρίτσα, και όλοι σου λένε "Α δεν μπορώ, έχει αγώνα σήμερα!", λες και θα παρακολουθήσουν κανα κοσμοιστορικό γεγονός. Καταλαβαίνω την πώρωση με πολλά πράγματα, αλλά με τη μπάλα και τις ομάδες πραγματικά αδυνατώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος20/2/11, 9:35 μ.μ.

    αχ πεστα κοριτσι μου γιατι και δω στη θεσσαλονικη τα ιδια ...βαρεθηκα πια...εμενα ο αντρας μου δεν πολυβλεπει ματσ κι εμεις το ιδιο προβλημα εχουμε..κυνηγαμε καφετεριες χωρις πρασινα γκαζον επιτελους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. άκου τώρα γκαντεμιά: κάτσαμε σε ένα καφέ που απλά έδειχνε ποδόσφαιρο αλλά είχε κανονικά μουσική και μόλις παραγγείλαμε τελείωσε το διάλειμμα του αγώνα, έκλεισαν τη μουσική και άνοιξαν την εκνευριστική φωνή "πάσα, πάσα, πάσα, γκόλ... όχι κρίμα κρίμα" κλπ κλπ κλπ :/

    πολύ σπαστικό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "τσε μόνον τους αδρώπους τσε τις ανάγκες τους βουράτε να καλύψετε"

    Εν ειρωνικά που έγραψες "αδρώπους" έννεν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το χειρότερο απο όλα είναι ότι προσπαθούν όλοι γενικότερα να μας έχουν κολλημενους σε μια τηλεόραση..
    αποχαυνωνόμαστε κάθε ώρα, κάθε στιγμή.....
    Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θυμάσαι στο Fame Story παλιά που είχε βγει αυτός ο εξτρίμ ο τύπος με τον μπούρκα στο κεφάλι και φώναζε: "κάτω ο φασισμός της Νάνσυ και της κάθε Νάνσυ!";
    Ε, έτσι θα βγούμε κι' εμείς στο τέλος να φωνάζουμε.
    Κάτω ο φασισμός των ποδοσφαιρόφιλων!
    Προσωπικά, ποτέ δεν τους κατάλαβα αλλά ούτε πρόκειται να μπω και στη διαδικασία να τους καταλάβω. Ευτυχώς οι κοντινοί μου άντρες δεν έχουν τέτοιο κόλλημα και έτσι γλυτώνω.
    Όσο για τις καφετέριες...
    Έπαψα από καιρό να τις έχω ανάγκη. :)

    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΡΓΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΕΡΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΕΑ ΣΟΥ.ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΣΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
    ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΦΟΥΛΗ μου κι εγώ στο σπίτι ζω μ'αυτό και πολλές φορές παρακολουθώ, αλλά θέλω κάποιες φορές που βγαίνω έξω να μη χρειάζεται ή να μην εξαναγκάζομαι να αποβλακωθώ μπρος στο χαζοκούτι!
    Γιατί για να λέμε και του στραβού το δίκιο ό,τι κι αν δείχνει το μάτι θα πέσει εκεί και μετά πάει περίπατο η κουβέντα.
    Καλό απόγευμα!

    υγ. κάνω συνέχεια αλλαγές, δεν ησυχάζω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αντιγόνη μου όντως αν ψάξεις θα βρεις. Αλλά μετρούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού και συχνά είναι γεμάτα :)
    Καλό απόγευμα!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Nikos χαχαχα ναι λες και δεν θα έχει αγώνα ξανά αύριο, μεθαύριο, αντι-μεθαύριο κ.ο.κ. :))))))
    Την πώρωση με την μπάλα την κατανοώ.. θεωρητικά. Στην πράξη ποτέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. το κόκκινο φουστάνι δηλ. το πρόβλημα υπαρχει κι εκεί ε; Κι εγώ που νόμιζα ότι ήταν τοπικό. Πάλι καλά που ο άντρας σου δεν βλέπει και συμφωνείτε στο ψάξιμο ήρεμου παραδείσου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ουφ! στην παλιά Λεμεσό; Γιατί αυτό ακριβώς μου συνέβηκε κι εμένα το Σάββατο, εξ'ου και το ποστ. Και είδα μια γυναικοπαρέα να την κάνει. Μπας κι ήσασταν εσείς :))))))))

    Πολύ σπαστικό δε λες τίποτα!

    Σου χαλά όλο το κέφι για να βγεις έξω, για κουβεντούλα κτλ. Τους αξίζει αν δεν έχουν φέρει την παραγγελία να την ακυρώσεις και να φύγεις. Αφού αυτοί δε μας σέβονται γιατί να τους σεβαστούμε εμείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Neerie μου εννοείται! Είπα να το γράψω έτσι όπως το σκέφτονται μερικοί που έχουν τη λογική "οι γυναίκες στα σπίτια να πλένουν πιάτα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. next_day μου αυτό για μένα είναι το χειρότερο. Πότε θα χαρείς; Θα πεις δυο κουβέντες όταν όλο κοιτάς ένα χαζοκούτι; Σου χαλά τις προσωπικές σου σχέσεις αυτό αν το αφήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Lilithακι μου φέημ στόρυ δεν είδα ποτέ, άρα δε θυμάμαι αλλά έχεις δίκιο "κάτω ο φασισμός της τηλεόρασης και των ποδοσφαιρικών αγώνων" ταιριάζει να πούμε εδώ.
    Εμένα ο καλός μου αγαπά ποδόσφαιρο και δε με πειράζει να πάει να δει ή να δει στο σπίτι. Όταν όμως βγαίνουμε έξω δεν βγαίνουμε για να δούμε τηλεόραση. Αυτό το κάνουμε με περισσότερη άνεση στο σπίτι.
    Η μπάλα πάντως είναι τρελα και πώρωση όπως λέει κι ο Νίκος πιο πάνω.
    Όταν λες δεν έχεις ανάγκη τις καφετέριες τι εννοείς; Δεν πάς ή δε γουστάρεις;
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. SΚΡΟΥΤΖΑΚΟ καλή βδομάδα!
    Και να θες να μην αγχωθείς δε σ'αφήνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τι λες τώρα, πολύ σπάσιμο. Τι να σου πω, ψάξτε αυτές τις 5-6 καφετέριες που αντιστέκονται και κάντε νέα στέκια. Δεν γίνεται να πίνεις καφέ με υπόκρουση τον εκφωνητή. Απαπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος21/2/11, 8:12 μ.μ.

    Ειναι απαραδεκτο το φαινομενο και ισχυει παντου!
    Εμενα με εκνευριζουν φυσικα και οι γυναικες που φανατιζονται και ακολουθουν σε γηπεδα, και καφετεριες κανοντας σα λυσσάρες! Αστα πολλα νευρα! Ναι, ψαξε να βρεις νεα στεκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. astakouli μου σπάσιμο δε λες τίποτα. Γενικά όπου έχει ανοιχτή τηλεόραση, γιατί δνε είναι μόνο στις καφετέριες όπως γράφω αλλά σχεδόν πια παντού, είναι κουραστικό και καταστρατηγεί το λόγο που βγαίνεις εκτός σπιτιού, που είναι να κάνεις κάτι διαφορετικό απ'το συνηθισμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Coula μου μήπως να κάνουμε ένα κίνημα εναντίον των οθονων σε χώρους μαζικής εστίασης; :)
    Αυτές που φανατίζονται μάλλον προσπαθούν να ρίξουν κανένα ποδοσφαιρόφιλο :)
    Ή μεγάλωσαν με το άθλημα και πέρασε στις φλέβες τους.
    Θα ψάξω και θα γίνω θαμώνας σ'αυτά που δεν έχουν τηλεοράσεις!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. καλά και εδώ έτσι είναι οι καφετέριες τα σου-κού. Οι περισσότερες τουλάχιστον. Καλή σου μέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αφήστε βρε τα αγοράκια να εκτονωθούμε. Ανεβαίνει η τεστοστερόνη έτσι! Χεχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεν τις γουστάρω και σπάνια τις επισκέπτομαι. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. mahler μου κακώς, κακώς κάκιστα! Ας μείνουν και κάποιες χ.τ. (χωρίς τηλεόραση) να ξεκουραζουμε λιγο μυαλό και μάτια!
    καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. KitsosMitso μου να εκτονωθείτε καμια αντιριση αλλα είναι αναγκαιο να γινεται αυτό παντού και όλες τις ώρες; :)
    Όσο για την τεστοστερόνη πρωτη φορά ακούω να την ανεβαζει η μπάλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Lilith αμα θες να πας για κουβεντουλα με μια φιλή ή για να πιεις ένα καφέ ή κάτι που πας; Στο σπίτι της φιλενάδας; Αυτό το κάνω κι εγώ κάποιες φορές αλλά ωραία είναι να βγαίνεις κι έξω να βλέπεις άλλο κοσμο, να αλλαζεις και λιγο παραστάσεις.

    Δεν είμαστε όλοι ποδηλάτες να περναμε τις ωρες μας με ορθοπεταλίες :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Χαχααχαχαχα!!!!
    Σωστά. :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...