10 Φεβ 2011

Δε μοιάζω με κάνενα!

Φτιαχτήκαμε όλοι σ'αυτόν τον πλανήτη διαφορετικοί. Η διαφορετικότητα του καθενός από μας κάνει τον κόσμο μοναδικό, ενδιαφέροντα, χρωματιστό. Κι όμως αυτή τη διαφορετικότητα είναι που πολεμούν όλοι αυτοί που μισούν το διαφορετικό, το άλλο. 

Θα'θελα να ξέρα τι προσπαθούν στα αλήθεια να κάνουν; Μήπως θέλουν να φτιάξουν ένα κόσμο που είμαστε όλοι οι ίδιοι; Που μυρίζουμε όλοι το ίδιο, τρώμε όλοι τα ίδια, φοράμε όλοι τα ίδια, μιλάμε την ίδια γλώσσα, έχουμε την ίδια κουλτούρα, πιστεύουμε τον ίδιο θεό, ερωτευόμαστε το ίδιο φύλο, μοιάζουμε όλοι μεταξύ μας σαν δυο σταγόνες νερό, σκεφτόμαστε τα ίδια; Αυτό προσπαθούν να κάνουν; Κι αν το πετύχουν ποιος τους έχει πει ότι δε θα'ναι αυτός ο 'παράδεισος' τους μια κόλαση όπου όλα θα είναι τα ίδια;


Eίμαι διαφορετική απ'τους γύρω μου και μ'αρέσει αυτό. Δε θέλω ποτέ να γίνω μια μηχανή, μια γυναίκα ίδια με όλες τις άλλες, με τα 'σωστά' μάτια, τα 'σωστά' αυτιά, τα 'σωστά' πόδια κ.ο.κ. Θέλω να ξεχωρίζω, να είμαι εγώ. Κι αυτό που με κάνει να ξεχωρίζω είναι οι ατέλειες μου. Τα μεγάλα μου αυτιά, η μεγάλη μου μύτη, τα στραβά μου μάτια, τα πράσινα μαλιά, τα κόκκινα φρύδια, τα παχιά πόδια, τα αδύνατα χέρια, τα δυο ειδών στήθη, τα γαμψά νύχια, η μεγάλη τριχωτή ελιά. Κι όχι μόνο οι εξωτερικές μου ατέλιες αλλά και οι ατέλειες στη συμπεριφορά. Η ζήλια, το κλάμα, το πείσμα, ο εγωισμός, η ψωροπερηφάνια, το μίσος, το πάθος, η απελπισία, τα άκρα. 
Μακριά από μένα η ομοιομορφία, το "κανονικό" το "μέσο" ο απεχθής "μέσος όρος". Κανείς δε βρίσκεται στο μέσο όρο γιατί αυτή είναι μαθηματική έννοια όχι έννοια για ανθρώπους ζωντανούς, σκεφτόμενους, παλλόμενους.

Όλοι είμαστε διαφορετικοί ανεξαρτήτως καταγωγής, χρώματος, φύλου, φυλής, σεξουαλικών προτιμήσεων, εμφάνισης, θρησκείας, πολιτικών πεποιθήσεων. Αυτό κάνει τη ζωή όμορφη, ενδιαφέρουσα, συναρπαστική.  Όποιος θέλει να'ναι όλοι ίδιοι ας πάει σε ένα εργοστάσιο να παράγει κλώνους του 'τέλειου' κι ας τους πάρει μαζί του σε ένα άλλο πλανήτη μακριά από δω!

I am the one and only,
Nobody I'd rather be,
I am the one and only,
You can't take that away from me

I am the one and only Nobody I'd rather be I am the one and only You can't take that away from me

Source: http://lyrics-a-plenty.com/o/one_and_only.lyrics.php
I am the one and only Nobody I'd rather be I am the one and only You can't take that away from me

Source: http://lyrics-a-plenty.com/o/one_and_only.lyrics.php

20 σχόλια:

  1. Κατηγορία θυμός ε? Με ποιον τα πήρες να του ξυρίσω το κεφάλι? Ποιός σε πείραξε? Είναι αλήθεια ότι ακριβώς γράφει αλλά δεν πρέπει να μας το θυμίζει ένας θυμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποσο συμφωνω! Τα μμε προσπαθουν εμμεσα και αμεσα να μας κανουν να μοιασουν ολοι μας αλλα δεν θα τους περασει!!!

    Τα πρασινα μαλλια πολυ μου αρεσε!!!

    Μαρουλοφιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η διαφορετικότητα...
    Μμμμμ, μεγάλο θέμα και πολύ σωστή προσέγγιση! Αν δεν ήμασταν διαφορετικοί πώς θα ήμασταν τόσο ξεχωριστοί; Μακάρι πάντως όλο να σκεφτόμασταν έτσι!

    Δε μου αρέσει ο σνομπισμός προς όσους είναι αλλιώτικοι από μας! Είτε έχουν άλλο χρώμα, θρησκεία, καταγωγή... όλοι βέβαια κρύβουμε ένα μικρό σνομπισμό μέσα μας, αλλά η μαγκιά είναι να μπορέσουμε να γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα, ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ότι και να λέτε εγώ διαφέρω, είμαι αλλήθωρη,με στραβά πόδια, που από κάτω περνάει άνετα το σούπερ φαστ,επίσης δεν έχω μαλλιά, ούτε χολή ...
    Αν βρεις τον κλώνο μου θα θελα να τον δω....
    φιλιά πολλά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι η ανάγκη μας να βρούμε το όμοιό μας, που συχνά μας ωθεί να το "κατασκευάσουμε"; Τι γίνεται με αυτήν;
    (Καταλαβαίνω ότι θίγεις διαφορετικά ζητήματα με το ποστ και ότι το κόμμεντ μου είναι εκτός θέματος, όμως ήταν η πρώτη σκέψη που έκανα, πλας νομίζω ότι εχουν ενδιαφέρον οι κουβέντες που ξεκινούν από κάπου και καταλήγουν αλλού..)
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι στα πράσινα μαλλιά, στα κόκκινα φρύδια και τα μπλε δόντια, αλλά αυτή την κρεατοελιά δεν τη βγάζουμε.. εδώ μου κάθεται :P Πολύ ωραία τα λες, αν ήμασταν όλοι ίδιοι θα κόβαμε φλέβα από τη βαρεμάρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος11/2/11, 1:49 π.μ.

    Αν ήμασταν όλοι ίδιοι ποιον θα κουτσομπολεύαμε μετα; χαχαχα Για σκεψου το!

    :)))

    Κι εγω συμφωνω για την κρεατοελια! Ασε που ειναι επικινδυνη...

    φιλια και καληνυχτα ή καλημέρα (ανάλογα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση ποτέ ο κόσμος να γεμίσει ίδιους ανθρώπους...
    πάντα θα είμαστε διαφορετικοί.. το θέμα είναι πόσο καλά θα το καλύπτουμε απο την επιθυμία μας να μιάσουμε στους άλλους....
    αν αφεθούμε όλοι ελεύθεροι, θα δούμε πόσο διαφορετικοί είμαστε, όσο κι αν μας έχουν κάνει ίδιους!
    Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ex Estrella μου με πείραξε το μίσος, η μισαλλοδοξία, ο ρατσισμός που έγινε δυστυχώς πολύ της μόδας τελευταία. Αποκλείεται να μην θυμώσω όταν σκεφτώ αυτό το θέμα.
    Πίστεψε με φροντίζουν οι διάφοροι με τις συμπεριφορές τους να μου το θυμίζουν καθημερινά. Και να σκεφτείς οτι υποτίθεται ότι ζούμε σε μια χριστιανική κοινωνία που διδάσκει αγάπη, αποδοχή και συγχώρεση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Marouli μου έτσι μπράβο! Δε θα τους περάσει.
    Το πράσινο μαλλί έτσι το έβαλα αλλά άμα σ'αρέσει θα το υιοθετήσω :))
    Φιλάκια πολλά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Daisy μου, εγώ πάντως σε αγαπάω όπως ακριβώς είσαι. Με την τριχωτή σου ελιά, τα πράσινα σου μαλλιά και τα χοντρά πόδια σου.
    Χιχιχι!!! :)))
    Πολύ το ευχαριστήθηκα αυτό το... μανιφέστο για τη μοναδικότητα που έγραψες σήμερα!

    I am the one and only,
    Nobody I'd rather be.

    Έτσι είναι.
    Well... most of the times, anyway. :)))

    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜaRioNaSTRo μου στο χέρι μας είναι να σκεφτόμαστε έτσι. Το μίσος δε βγάζει πουθενά και φέρνει κι άλλο μίσος.
    Σίγουρα κανείς δεν είναι τέλειος αλλά πρέπει να προσπαθούμε όπως λες να καλυτερευούμε και να πολεμάμε τον κακό μας εαυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ουφ μου μπορεί να γίνει valid παντού. Στο χέρι μας είναι!

    υγ. αυτή την έκφραση χρειάστηκε να τη ψάξω στο γκουκλ για να βρω τη σημαίνει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΦΟΥΛΗ είσαι τέλεια, μοναδική κι ανεπανάληπτη.
    Μακριά από μας οι κλώνοι!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. absentminded αυτή η ανάγκη μας για να βρούμε το όμοιο μας δε σημαίνει ότι ψάχνουμε τον κλώνο μας. Αλλά κάποιον που θα μας καταλαβαίνει, που θα μας αγγίζει σε σημεία κρυμένα, ιδιωτικά, προσωπικά.
    Κι αυτό που κατασκευάζουμε όπως λες δεν είναι το όμοιο μας. Είναι το άλλο μας μισό, κι αυτό είναι διαφορετικό :)

    (εκτός θέματος δεν είσαι. μ'αρέσει να γράφεις το πρώτο που σου'ρχεται στο μυαλό γιατί κάποιο νόημα θα'χει για να σου'ρθει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. astakouli χαχαχαχα και να'ταν μια καλά θα ήταν. μπορεί να μην έχουν τρίχες αλλά έχω ένα σωρό. λες να'μαι κόρη του ελιόπιτα; :)))))))

    Ενώ τώρα που'μαστε όλοι διαφορετικοί ποτέ μα ποτέ δε βαριόμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Coula έλα ντε! Θα κουτσομπόλευες τον κλώνο σου; Αφού θα ήταν σαν εσένα δε θα'χε νόημα.

    Αφήστε τις κρεατοελίες μου ήσυχες βρε κορίτσια :ΡΡ

    Καλό απόγευμα τώρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. next_day μου ακριβώς. Είμαστε διαφορετικοί και όλοι μα όλοι έχουμε κάτι να προσφέρουμε στον κόσμο. Κανείς δε μοιάζει με τον άλλο, ακόμα και τα μονοζυγωτικά δίδυμα αδέλφια έχουν διαφορετικούς χαρακτήρες και προσωπικότητες.

    φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Lilith μου για κάποιο λόγο όταν έβαλα αυτό το τραγούδι στο ποστ εσένα είχα στο μυαλό μου :)

    Μανιφέστο για τη διαφορετικότητα ε; Μ'αρέσει αυτός ο χαρακτηρισμός και θα'ταν ωραίος σαν τίτλος. Κρίμα να μη σε ρωτήσω πριν αναρτήσω!

    Όχι most of the times. ALL of the times ;)

    Φιλάκια πολλά πολλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...