30 Νοε 2010

Χριστούγεννα στην παραλία;

Αν συνεχίσει η ζέστη που επικρατεί στη παραλία κοντά στο κύμα θα τα περάσουμε δε θα'χουμε επιλογή. Τα χειμωνιάτικα είναι καταχωνιασμένα στις ντουλάπες. Οι μπότες έχουν πιάσει μούχλα και τα παλτά είναι θαμμένα από πέρυσι στις βαλίτσες. 

Το Σάββατο ήμασταν έξω για ώρα και καθόμουν στον ήλιο, που έκαιγε τόσο όσο το καλοκαίρι. Η μόνη διαφορά ήταν ότι φύσαγε που και που ένα ελαφρύ αεράκι. Κατα τ'άλλα ούτε ιδέα για βροχή ή πτώση της θερμοκρασίας κι είναι τέλος Νοεμβρίου! Μάλιστα σήμερα διάβασα ότι θα'χει άνοδο!

Αυτό πάει να πει ότι μένουμε στο νότιο ημισφαίριο και δε μας το λένε. Ή μένουμε σε ξεχωριστό ημισφαίριο που'χει μόνο καλοκαίρια, άντε και καμιά μέρα άνοιξη ή φθινόπωρο and that's all folks που'λεγε κι ο Bugs Bunny.


Όπως είχα γράψει και πέρυσι εδώ μισώ τα Χριστούγεννα γιατί έχουν καταντήσει η γιορτή του καταναλωτισμού, των άσκοπων και άχρηστων δώρων. Για να μην πω για τα χαζά λαμπιόνια και τους κακοφτιαγμένους αγιοβασίληδες που γεμίζουν τους δρόμους και με γεμίζουν με κατάθλιψη. 

Ειδικά αυτός ο αη βασίλης στο ραουντ-αμπαουτ του αγίου νικολάου που δυστυχώς τον έβαλαν πάλι, είναι απαίσιος! Μόλις είδα ότι έκανε την επανεμφάνιση του άρχισα να σκέφτομαι τι μπορώ να κάνω για να τον ξεφορτωθώ μια και καλή γιατί πολύ φοβάμαι ότι τώρα θα τον τρώμε στη μάπα κάθε χρόνο! ΕΛΕΟΣ! Χάθηκε κάθε μέτρο κι αισθητική! Τον φοβάμαι πως το λένε; Δεν μπορώ αυτά τα γουρλωμένα μάτια να κοιτούν. ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΩ!  

Πάρτε τον αποκεφαλισμένο απο κει και καταχωνιάστε τον όπου να'ναι. Ή πουλήστε τον σε άλλη πόλη. Ή κάντε κάτι για να μη μας δείξει το ανατριχιαστικό πρόσωπο του άλλη μια χρονιά. Λυπηθείτε τα παιδιά αν μη τι άλλο!

5 σχόλια:

  1. Συμφωνω μαζί σου... μου έστειλε ένα ςφίλος φώτο από το χιονισμένο Λονδίνο (από τον σταθμό του τραίνου κοντλά στο σπίτι του!!) και ζήλεψα τρομερά!! Όσον αφορά την υπερβολική κατανάλωση ελπίζω φέτος να τα καταφέρω και να την μειώσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ούτε δέντρο, ούτε δώρα τέλος...
    όσο για τον καιρό ,τι να πω; καλά τα λες, στην παραλία μαζί με τα βότσαλα και τα κοχύλια..
    καλό απόγευμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου τα χαλάς τώρα...
    Λατρεύω τα χριστούγεννα, τα λαμπιόνια τους Αγιοβασίληδες, όλα! Είναι τόσο μαγικξά τα Χριστούγεννα, ειδικά στολισμένα!
    Τον Αη Βασίλη δεν έτυχε να τον δω αλλά δε με ανατριχιάζει:Ρ
    Όσο για τον καιρό, Δεκέμβρης μπήκε και με ένα ζακετάκι βολεύτηκα, λες και μπαίνει άνοιξη!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ τι να πω που τα βαριά μου χειμωνιάτικα τα χω ακόμα χωμένα και αναρωτιέμαι πότε θα τα φορέσω? Και δεν είναι μονο αυτό... Θέλω να χιονίσει λέμε! Θέλω να κάνω σνόουμπορντ. Αλλά δε μας θέλει ο χειμώνας. Σκατά.
    Ευτυχώς μέχρι τότε έχουμε και το σερφάκι για να ασχολούμαστε...
    Μπαι δε γουέι εμένα μ'αρέσουν τα χριστούγεννα όπως είναι το πνεύμα τους αλλά έτσι όπως τα κάνανε με τον καταναλωτισμό, άστο καλύτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες κάτι, ή μάλλον γράψε αυτό που σκέφτεσαι! :)

Mi manchi

Μου λείπεις τόσο πολύ, τόσο απερίγραπτα, αφάνταστα, αδιάκοπα, ασταμάτητα, που δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο.  Κι όσο κι αν κρατιέμα...